ELTE programtervező informatikus BSc után MBA képzés?
Sziasztok!
Most fogok végezni ELTE IK programtervező informatikus BSc szakon,mellette 6 év szoftverfejlesztői és teszt automatizációs tapasztalattal rendelkezem.
Célom a vezetői pozíciók lennének,eleinte kisebb projektvezető aztán egyre magasabb szintre jutni,akár IT managing director.
Az a kérdésem,hogy nektek milyen tapasztalaitok vannak a következő kiegészítő képzésekkel kapcsolatban:
-BCE,informatikai menedzser: [link]
-BCE, mérnök közgazdász: [link]
-BME MBA: [link]
-BKF MBA for IT: [link]
-CEU-n MBA programok: [link]
-IBS: [link]
Mindenképpen jobban érdekel a vezetés,a szervezés,a stratégiai kidolgozás,people management,mint maga a kódolás.Tovább szeretnék lépni karrierben.
Akinek van tapasztalata kinek melyik segített karrierjében,magas fizetésben,pozícióban?
Plusz kérdés,külföld szeretnék nagyon elhelyezkedni magasabb pozícióban.Oda melyik képzés amelyik segíthet,ennyi év tapasztalattal a hátam mögött?
Ki hogyan indult el vezetői karrierje útján?
Tapasztalatok érdekelnének olyan emberektől akik már elérték ezt,és megcsinálták.
Tudom gugli a barátom,de most más emberek tapasztalatai érdekelnek.
Szerintem kíváló választás a mérnöki vagy IT-s diploma mellé az MBA. Biztos vagyok benne, hogy tudnád hasznosítani az ott szerzett tudást, főleg ha ilyen terveid vannak.
A BKF(MET) MBA képzését nem ismerem.
BCE info menedzser és mérnök közgazdász szerintem felejtős. Van ott is MBA, csak nem olcsó. [link]
IBS-en tudtommal nincs MBA... amit belinkeltél az valami tök más suli és ez Indiában van!!! Lol
CEU világhírű, ha külföldön akarsz elhelyezkedni, akkor talán ez a legjobb.. csak kérdés, hogy megér-e 10+ millió Ft-ot a képzés...?
A BME MBA képzését viszonylag jól ismerem (volt bsc-s társam csinálja most) és csak jót hallottam róla. Színvonalas az oktatás és nem drága (400e/félév).
Remélem tudtam valamennyit segíteni a válaszommal. Javaslom, hogy menj el majd mindegyik egyetemre nyíltnapra.
3-as uhh köszi szépen,ez egy részletesen megadott válasz.
És a tipped is tök jó,nyílt napra nem is gondoltam,meg is nézem mikor lesznek.
Ilyen egy normálisan felépített válasz 2.válaszadó
Tanulhatsz némi EQ-t meg empátiát.
1. félév:
- Kvantitatív módszerek
- Minőségmenedzsment
- Üzleti gazdaságtan
- Számvitel
- Vállalati jog
- Szervezeti viselkedés
2. félév:
- Vállalati pénzügyek
- Technológia menedzsment
- Emberi erőforrás menedzsment
- Gazdaságtörténet
- Spec tantárgy 1
- Szabadonválaszható tantárgy 1 (kb 100 tantárgy közül lehet választani)
3. félév:
- Marketing
- Termelés- és szolgáltatásmenedzsment
- Befektetések I.
- Közösségi gazdaságtan
- Spec tantárgy 2
- Üzleti jog kötvál blokk (4 vagy 5 tantárgyból kell választani egyet)
4. félév:
- Stratégiai menedzsment
- Gazdaságpolitika
- Projektmenedzsment
- Intenzív kurzus (egy hetes programsorozat, több féléből lehet választani, kiscsoportokban van)
- Pénzügy szigorlat
- Menedzsment szigorlat
- Spec tantárgy 3
- Spec tantárgy 4
- Spec tantárgy 5
- Szabadon választható tantárgy 2
- Diplomamunka
2 specializáció van, menedzsment és pénzügy.
Menedzsment spec tantárgyak:
- Változásmenedzsment
- Vállalati kommunikáció
- Non-profit menedzsment
- Hatékony vezetés
- Minőségmenedzsment módszerek
- Kockázat és megbízhatóság
- Fuzzy-elméletek a menedzsmentben
- Logisztika-ellátásilánc menedzsment
- termelésszervezés
Pénzügy spec tantárgyak:
- Bankügyletek
- Ökonometria
- Vállalati pénzügyek II.
- Vállalati pénzügyek III.
- Befektetések II.
- Adózás I.
- Származtatott termékek és reálopciók
- Makrogazdasági pénzügyek
De gondolom a két specializáció közül a menedzsment érdekel téged jobban.
Igen azaz.
És mit lehet tudni az órákról,tehát gyakorlatiasak?Ilyen esettanulmányokat dolgoznak fel?Csoportok vannak és lesz aki vezeti,és mindig más más fogja?
Vagy inkább elméleti dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!