Milyen világot élünk? Kamudiplomák országa? Szociológia diplomás, GDF műszaki menedzser diplomás, Metropolitan diplomás ismerőseim többszörösét keresik, mint én?
Szociológiát (3 éves kamuképzés) végzett ismerősöm, egy kicsi alapkezelőnél 450 ezret keres, 3 év után, back office területen.
Metropolitanos ismerőseim: egyik key-account másik beszerző, mindketten kereskedelemben vannak, és mindketten 400 ezer körül keresnek.
GDF műszaki menedzser egy SSC-ben dolgozik, nem tudom pontosan mi a pozíció neve, én ezeket excel mágusnak hívom gúnynéven. 300 ezret keres...
ÉS MOST JÖN A VICC
Én egy GÉPÉSZMÉRNÖKI diplomával keresek 200 ezret, ezt is 170-ről emelték meg nemrég. Magyarország 2017 taps taps. Igen, tudom, váltsak, ha nem tetszik. DE NINCS JOBB. Talán legyek én is könyvelő??? Költözzek ki Kecskemétre vagy Győrbe?
Nem olvastam el mindent, az elején írta valaki, hogy dolgozni az embert veszik fel, nem a diplomát.
Ha a kérdező interjúra is ilyen stílussal jár lehet akármilyen gépészmérnök nem fogják felvenni, lehet helyette egy kamu suttyó vidéki fizetős főiskola gépészmérnökét veszik fel.
Pláne, ha a HR-eshez is úgy áll, hogy az egy ostoba kamudiplomás körömreszelgető senki.
Sőt, lehet hogy a cég tulaja egy még ostobább szociológus. :D
"Pláne, ha a HR-eshez is úgy áll, hogy az egy ostoba kamudiplomás körömreszelgető senki. "
Mert ez így is van.
Majd ő a kamu HR diplomájával fogja megállapítani, hogy én mennyire tudom használni a SolidWorks-ot vagy a kaizen-t?
A hülye "milyen állatnak képzelem el magam" kérdéseivel?
Az összes ilyet kirúgnám.
Normális cégnél a szakmai vezetők interjúztatnak.
"Sőt, lehet hogy a cég tulaja egy még ostobább szociológus. :D"
Valószínű a szociológusok a gyártás/termelésben nyitogatnak cégeket. Maximum megöröklik.
"Majd ő a kamu HR diplomájával fogja megállapítani, hogy én mennyire tudom használni a SolidWorks-ot vagy a kaizen-t?
A hülye "milyen állatnak képzelem el magam" kérdéseivel?"
Hát ezen besírtam. XD Komolyan volt ilyen kérdés? XD
A HR-s lànyok pont a szociofob,nem kellemes arcokat szûrik ki,figyelik a testbeszédet,figyelik mennyire éreznék a társaságodban jól magukat.
Mint egy randin,tehàt az itt sírànkozó kisfiúkat akit nem lehet és nem is tekintenek férfinek.Én átlagban megnyerem a HR-sek bizalmát mosolyognak,látszik bejövök nekik ez már plusz pont,plusz figyelik hogyan reagálsz a kérdésekre,mennyire vagy unalmas,hogy nézel ki,milyen a ruhàd,hajad.
Nem véletlenül szép lányok a HR-sek,mindent tesztelnek és pont ezen buktok el.
A 3 éves kamu emberi erőforrások diplomájával együtt már kapott egy pszichiátriai szakorvosi vizsgát is? Ne nevettessétek már ki magatokat. :D
Szociofób? Röhejes, amikor valaki hülye, de okoskodni akar. Semmi problémám a társas helyzetekkel, és nem tudom, hogy ez hogyan következik a kérdésemből, szerintem ti a szociopatákra gondoltok.
Ezt egy kis HR-es nem fogja kiszűrni, hogy ki a szociofób vagy szociopata, talán még egy pszichológus sem, csak a pszichiáterek.
Általában ezek az emberek amúgy nagyon jó tudnak manipulálni, érzéseket megjátszani, és sokszor vannak vezetői pozícióban.
Nagyon el vagytok tájolva.
„HR-sek bizalmát mosolyognak,látszik bejövök nekik ez már plusz pont,plusz figyelik hogyan reagálsz a kérdésekre,mennyire vagy unalmas,hogy nézel ki,milyen a ruhàd,hajad.
Nem véletlenül szép lányok a HR-sek,mindent tesztelnek és pont ezen buktok el.”
Jézusom. :D Te szerintem még életedben nem dolgoztál sehol sem, most leírtad az álomvilágodat. :D
Speciel nálunk minden HR-es kövér nő, gyerekes anyuka.
Tök mindegy ki a HR-es, ez egy ilyen világ, ő választ. Ha látja rajtad, hogy csípőből utálod őt, mert hogy a bőcsész diplomán meg 3 gyereken kívül mást nem tett le az asztalra, akkor kiszór.
Nyilván azt is gondolja, hogy ha a hülye ügyféllel, aki egy sajtcetlire vázolt rajzzal beállít munkaidő vége előtt 5 perccel, vagy behozza a retkes alkatrészt, hogy ilyet kérek - is így fogsz viselkedni az nem szerencsés, akkor se ha tényleg hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!