Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én érzem pofátlanságnak,...

Csak én érzem pofátlanságnak, hogy iparosok milyen pénzekkel akarják lehúzni az embert?

Figyelt kérdés

Házat felújítok épp... És sorba kapom az elmúlt hónapokban az olyan árajánlatokat iparosoktól, hogy nem akarok hinni a fülemnek...

Utoljára épp fűtésszerelő volt itt, felmérte a munkát, SAJÁT felmérése alapján 1 munkanap, "maximum másnap reggel még 1-2 óra" (ezt ugye azért tisztáztuk, mert a munka alatt nem lenne fűtés...).

NETTÓ MUNKADÍJ anyag nélkül (!!!) 160,000 huf + áfa. Ismétlem, egy napi munka, maximum +1 délelőtt. És akkor semmi extra vagy engedélyköteles dologról nem beszéltünk, radiátorok fel és leszerelése és a csövezés minimális átalakítása (falon kívül!).

Hol élnek emberek, hogy 15,000 ft-os nettó órabérrel szeretne dolgozni egy fűtésszerelő? Nem sajnálnék tőle egy becsületes, akár 3-4000 ft-os órabért, de azért a viccnek is van határa...

Aztán az már csak hab a tortán, hogy amiket felsorolt anyagokat és árakat azoknál egy sima netes kereséssel bruttó kiskerben 25-30%-al olcsóbb árakat találok...

2016. okt. 20. 13:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%

Persze hogy feltételezés ,mert adott leírásból nem derül ki pontosan milyen munkáról van szó azt helyszínen kellene látni ,hogy tudjam reális e a 160+áfa. Az hogy hány nap alatt készül el teljesen irreleváns. Sőt örülni kéne és honorálni a gyors tiszta munkát,mert el lehet húzni 2 hétre is bármit, és akkor a tisztelt megrendelő dörzsöli a markát hogy húú de alacsony órabérért melóznak ezek a szakik de jó bizniszt csináltam...

El lehetne húzni .Csak hát nem éri meg ,ha közben ott a többi ,akár milliós meló is .

2016. okt. 20. 18:46
 22/27 A kérdező kommentje:

# 20

ja, meg a szája is. :)

nem számít mi a munka, leírtam, hogy 1 fő 1 nap. Semmi ami speciális szuperritka tudást igényelne.

2016. okt. 20. 19:04
 23/27 A legböszmébb Feri ***** válasza:
62%

Kérdező, szokj hozzá a piacgazdasághoz.

Ennyit kér. Ha kell, kifizeted, ha nem kell, nem fizeted ki. Nem te határozod meg az árakat, hanem a kereslet-kínálat viszonya.

A mesterember egyébként azért kér el ennyit, mert van sok marha, aki ennyit is kifizet neki; ugyan miért csinálná meg harmadáron?!

2016. okt. 20. 19:19
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Nem er ennyit neki, mert majd keres mast. Ennyi. Kar ezen huhogni.

Ha egy penzes ember nem fizet ki 160000-et, akkor majd egy atlag kifog?

Leirta az 58%-os is, hogy megnezne hogy mennyit lehet rola leszedni.

Na ennyi. Majd lesz mas munkaja az embernek, ezt nem o fogja megcsinalni.

Ugy beszeltek, mintha nem lenne csak par futesszerelo az orszagban.

Nem atomfizikust keresett a kerdezo a CERN-be...

2016. okt. 20. 22:21
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi is újítottunk fel egy kis lakást. Fullra csere mindenben. 25 évig építőipar közelben dolgoztam, tehát tisztában vagyok a munka mennyiségével, idő igényével, anyagszükségletével.

A sok "szakember" ajánlatán egy idő után már csak nevetni tudtam. Szégyentelenül próbálják átverni a népet, nem is gondolják, hogy valaki talán ért is egy kicsit hozzá. És persze mindezt "feketén" várták volna el.

Nem volt más hátra, felfrissítettem régi kapcsolataimat, és negyedannyi anyagból, negyed annyi árból megcsináltattam.

... és még így is nagyon megérte nekik (is)... :)

2016. okt. 21. 05:17
 26/27 A kérdező kommentje:
Nyilvánvalóan azért kérnek el ennyit mert van olyan, aki kifizeti. Csupán durván pofátlan lehuzasnak érzem, erről szól ugye a kérdés, hogy ezt ki hogy látja.
2016. okt. 21. 15:40
 27/27 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos én is így látom.

Már a 6. villanyszerelőn voltunk túl, és átlagban úgy kértek 250-300 ezer körül (számla nélkül). Mikor kiemeltük azt a tényt, hogy mi becsövezzük az egészet, a vezeték behúzva, és csak "kötni" kell, akkor jópofán közölték, így azért olcsóbb lesz, "csak" 150 ezer! :)

Én is jópofa voltam, elkezdtem röhögni.

Aztán az építőiparos villanyszerelő ismerősöm 1 nap alatt 20 ezerért összekötötte azt, amit kell. Cserébe adtam neki 40 ezret. Mindenki nagyon boldog volt. :D

És ez csak a villanyszerelés története. Volt még vízvezeték-szerelő, asztalos, parkettás, ablakos, festő. Burkolót már nem is kerestem a végére, azt leraktuk mi a párommal. Ha nem is első osztályú, de teljesen elfogadható.

2016. okt. 22. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!