Csak én érzem pofátlanságnak, hogy iparosok milyen pénzekkel akarják lehúzni az embert?
Házat felújítok épp... És sorba kapom az elmúlt hónapokban az olyan árajánlatokat iparosoktól, hogy nem akarok hinni a fülemnek...
Utoljára épp fűtésszerelő volt itt, felmérte a munkát, SAJÁT felmérése alapján 1 munkanap, "maximum másnap reggel még 1-2 óra" (ezt ugye azért tisztáztuk, mert a munka alatt nem lenne fűtés...).
NETTÓ MUNKADÍJ anyag nélkül (!!!) 160,000 huf + áfa. Ismétlem, egy napi munka, maximum +1 délelőtt. És akkor semmi extra vagy engedélyköteles dologról nem beszéltünk, radiátorok fel és leszerelése és a csövezés minimális átalakítása (falon kívül!).
Hol élnek emberek, hogy 15,000 ft-os nettó órabérrel szeretne dolgozni egy fűtésszerelő? Nem sajnálnék tőle egy becsületes, akár 3-4000 ft-os órabért, de azért a viccnek is van határa...
Aztán az már csak hab a tortán, hogy amiket felsorolt anyagokat és árakat azoknál egy sima netes kereséssel bruttó kiskerben 25-30%-al olcsóbb árakat találok...
# 8
Az engem - már bocsánat - hol érdekel, hogy neki mennyi melója van? Attól nekem nem fog többet érni a munkája egy petákkal sem, hogy neki ezt kéne beosztania 30 napra. Amúgy nem hiszem, hogy ne lenne minden napra melója.
Rajtam biztos nem látta, hogy "sóher vagyok", ugyanis velem nem is találkozott, mert az urak csak munkaidőben néznek meg munkát, amikor én ugye dolgozom, így az asszony mutatta meg neki, míg én összeírtam mi a feladat. Meg ha látta a házat és azt a részét amit már felújítottunk arról sok mindenre gondolhatott, csak arra nem, hogy sóher lennék. Lehet pont ez volt a baj, hogy látta, hogy igényes és drága anyagok vannak és akkor úgy gondolta bármit kifizetek... Hát a nagy lófaxt...
Na akkor meg mit rinyálsz itt ha annyira jól megy ? Fáj hogy más is jól akar élni,nem csak te az igényes anyagaiddal felvágva? Meg baromira nem óradíjra kell leosztani egy ilyen munkát, egy ügyvéd is elkér 30 ezret egy óra abszolút semmiért (vagyis annak látszó tevékenységért) és akkor nem megy a picsogás.
Nem fogadtad el az ajánlatot és kész,gondolod azért adott ilyen ajánlatot mert még életében soha nem bólintottak rá egy hasonló árajánlatra nála? Majd máshol örömmel kifizetik te meg tendereztess tovább és örülj ha majd több hetes utánjárás után valaki elvállalja 120 ért aztán menet közben kér még 60 -at, és ha nem fizetsz otthagy a félig szétvert házban,amit a következő majd 120 ért befejez . Mert a magadfajtákkal pont így szoktak kicseszni :)
Kérem,aki nem tesz ilyet,ne vegye magára.
Apusék cirkókazánja elromlott 1 hete. 3 "szerelő" volt náluk. 54E eddig a semmi, a burkolatot szedték le,ennyi. Etikátlan nyugydíjas,tudatlan embereket átverni. ( hol voltam?, otthon. Naponta hívtam őket,nem mondták. Ma hívtam egy szervízest,holnap megy,ott leszek)
Az öregeket átverik. Persze nem mki.
# 12
Te egy csóró lúzer vagy ugye? (jaja, tudom, biztos nem...) Direkt nem emeltem ki semmit, mert tudom, hogy a GYIK-on mindenki minimálbéres vagy közmunkás és bizony az anyját annak, aki mer dolgozni és többet keresni, mint a segíly. És természetesen ezért nem fogom kellemetlenül érezni magamat. De irreális összegeket sem fogok kifizetni senkinek, akkor sem ha megtehetném.
Tévedés, pont azt az oldalt képviselem akiktől ebben a kérdésben sajnálod a pénzt és garantálom hogy zsebből kifizetném a házadat ,mikor nagy nehezen kész lesz :D
Én is simán elkérek ennyit, ha látom hogy fussa a megrendelőnek rá és éppen belefér az időmbe,de annyira nem fontos az egész. De tudom hogy van aki azért kér túl sokat mert rosszul becsüli fel a helyzetet és nagyon kell neki X összegű bevétel és hazárdírozik, ilyen is akad .
Az hogy adott munka mennyit ér, az átlag öltönynyakkendős huszárkák meg öregnagyik nem tudják megbecsülni sem ,csak hüledeznek. Itt vállalkozás fenntartásról ,fejlesztésről van szó és alkalmazottak fizetéséről, szóval alkalmazotti órabérre leosztani olyan mintha egy márkaszervizben lesni hogy méér 18 ezres az óradíja a Audi szerelésnek, mikor én otthon ingyen is leereszteném az olajat. Ha nem tetszik akkor szereld fel magadnak a fűtés rendszeredet ,ennyi a történet.
Ez mind feltetelezes amit irsz 58%-os. De ha ez az egyszlen munkaja a honapban, akkor talan, ha nem 160000-et mondana egy bo 1 napos munkara, akkor tobb munkaja is lenne, es tobb kevesebb tobbre megy.
Persze szive joga azt mondani, amit akar, mint ahogy a kerdezo szive joga szinten eldonteni, hogy kifizeti-e vagy sem. Gondolni meg azt gondol barki, amit akar. Tudtommal meg nincsenek az ilyen velemenyek cenzurazva.
Egyebkent igen, sanszos, hogy latta, hogy van penzetek es ugy lotte be az arat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!