Csak én érzem pofátlanságnak, hogy iparosok milyen pénzekkel akarják lehúzni az embert?
Házat felújítok épp... És sorba kapom az elmúlt hónapokban az olyan árajánlatokat iparosoktól, hogy nem akarok hinni a fülemnek...
Utoljára épp fűtésszerelő volt itt, felmérte a munkát, SAJÁT felmérése alapján 1 munkanap, "maximum másnap reggel még 1-2 óra" (ezt ugye azért tisztáztuk, mert a munka alatt nem lenne fűtés...).
NETTÓ MUNKADÍJ anyag nélkül (!!!) 160,000 huf + áfa. Ismétlem, egy napi munka, maximum +1 délelőtt. És akkor semmi extra vagy engedélyköteles dologról nem beszéltünk, radiátorok fel és leszerelése és a csövezés minimális átalakítása (falon kívül!).
Hol élnek emberek, hogy 15,000 ft-os nettó órabérrel szeretne dolgozni egy fűtésszerelő? Nem sajnálnék tőle egy becsületes, akár 3-4000 ft-os órabért, de azért a viccnek is van határa...
Aztán az már csak hab a tortán, hogy amiket felsorolt anyagokat és árakat azoknál egy sima netes kereséssel bruttó kiskerben 25-30%-al olcsóbb árakat találok...
Egy szerelő már volt itt régebben, de rajta már amikor belépett látszott, hogy nem fűllik a foga a dologhoz (mert ő "csak új rendszereket szeret kiépíteni") és hasonlóan horror árat mondott, de egyrészt az nem volt részletezve, így nem tudtam, hogy az anyaggal vagy a melóval akar lehúzni, másrészt nagyon úgy tűnt azért böfögött fel egy ilyen árat, hogy semmiképp ne kérjem meg rá, hogy csinálja meg...
Hívni fogok természetsen egy másik szakembert és meglátjuk mit mond. Ha az is ennyire durva akkor isten bizony inkább megcsinálom én, nem atomfizika. De egy napra 50e-nél több munkadíjat nincs az az isten, hogy kifizessek...
Elromlott a mosogepunk;
tobb, mint 6 embert hivtam fel:
- dobjam ki
- dobjam ki
- dobot kell cserelni 44000
- dobot kell cserelni 25000
- csavart kell cserelni 15000
- csavart kell cserelni 5000
Volt akit felhivtam, valami iroda vette fel, nem hivtak vissza.
Volt akit felhivtam, visszahiv, nem hivott vissza.
Vegul rokon megfurta es kicserelte a csavart, ennyi volt.
Azert ne tulozzunk, nincs mindenki kulfoldon. Foleg, hogy annyit nem beszelnek idegen nyelvet, hogy ugyfelet szerezzenek maguknak, igy maradnak a magyar kozvetitok fix oraberrel.
Lattam a neten csavot nagyon szep munkakrol tett fel kepet, kar hogy nem sok magyarnak van Londonban sajat haza, amit festeni kene. Egy brit meg nem fog leallni forditozni, hogy mit szeretne.
Igen 160 ezret kér csakhogy lehet nem is lesz másik melója abban a hónapban és ebből az egyből kell megélnie.Szóval akkor már nem is sok az a 160 ezer. De nem kötelező rábólintani.
Meg az is előfordul hogy nem akar nemet mondani egyértelműen, mert látja hogy sóher vagy és a meló is gáz ezért mond egy irreálisat,ha elfogadod akkor jó,ha nem az mégjobb.
"Igen 160 ezret kér csakhogy lehet nem is lesz másik melója abban a hónapban"
Akkor, ha én boltos lennék egy kis faluban adhatnám 200 ezerért a kenyeret, mert lehet nem vesznek többet a hónapban? Nem az ügyféllel szokás kifizetni a többi ügyfél hiányát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!