Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A nagyon kis pénzekkel mit...

A nagyon kis pénzekkel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Nem keresek vmi jól, sok a havi kiadásom. Hónap végén nem marad sok, havi 2-3 esetleg 5 ezer Ft-ról van szó.

Ha kp-ban van nálam (vagy a szekrényben)nem jó, mert kifolyik a kezemből. Ha a bankszámlán marad akkor is elmegy, mert addig költök amíg van mit.

Ötlet, hogy mit lehetne vele csinálni, hogy kicsit jó is legyen?

2013. márc. 18. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Gyakorolj önuralmat. Ekkora pénzeknél szerintem viccen kívül a hagyományos malacpersely lenne a megoldás, az amelyiket össze kell törni, ha hozzá akarsz férni a pénzhez. Bankba tenni nem igazán éri meg, a kezelési költség szerintem több, mint amennyit kamatozhat a pénzed.
2013. márc. 18. 11:16
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, tudom... önuralmam sajnos nincs sok.

De megpróbálom gyűjtögetni.

És mi a teendőm, ha összegyűlik 10-15-20 ezer? Mit érdemes vele csinálni?

Az Otp-nél vagyok, férjemmel közös a számla, de szeretném ezt a kevés megtakarítást tőle és a banktól is külön kezelni. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a bank.

2013. márc. 18. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Esetleg nincs olyan rokonod, akire rábíznád? Én az unokahugomnak segítettem így pénzt gyűjteni.Meghatároztunk egy célt (nyaralás)és megbeszéltük, hogy csak akkor adom oda, amikor az utat megyünk befizetni. Így motiválva is volt, hogy minél többet megspóroljon, a szülinapi-névnapi nagyiktól kapott ajándékpénzeit is hozzám hordta. :) Így 15 hónap alatt 108 000 forintja gyűlt össze.
2013. márc. 18. 11:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Havi 2-3000??? Menj el egy masszázsra vagy egy étterembe, költsd magadra, eg szer egy hónapban szakadj ki. Ilyen keveset nem éri meg kuporgatni. 5 év alatt összejön 100.000 Ft? Ez mindenre kevés.
2013. márc. 18. 17:57
 5/5 anonim válasza:

Jó tipp, ami nálam beválik: Ha csörgős pénz van a pénztárcádba(10-20-50-100) az 5-ös túl kicsi, a 200-túl nagy, de a közte lévő összeget dobáld bele egy dunsztos üvegbe, aminek lepillanatragasztózod a menetét és csak akkora lyukat vájsz rá,hogy beleférjen a pénz. Minden nap , vagy minden másnap kiüríted, így heti akár 500 ft is összegyűlik (ne hetente,mert akkor a legtöbb aprót elvásárolod).

Nővéremék minden másnapi cigipénzüket dobták így össze a nyaralásra.

Ez jól beválik és az apró igazából sosem hiányzik. :)

Jó ötlet,hogy magadra költsd! Egy masszázs, egy körömápolás, egy új felső, akár egy új étel kipróbálása, bármi! Sőt, ha előre eltervezed, nem fogod sajnálni a 100-asokat beledobni (elején én nagyon sajnáltam, de ha van cél, akkor úgy könnyebben belemegy) :)

2013. márc. 27. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!