Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közös megegyezés esetén mi...

Közös megegyezés esetén mi lesz a felmondási idővel?

Figyelt kérdés

8 éve dolgozom egy multi cégnél. A munkaköröm elég összetett (konkrétan meghal az áruház nélkülem... mostanság már elég "életképtelenek") , erre rájön még az is, hogy 1 s*ggel 6 lovat akarnak megültetni velem, de még nem elég tollas hozzá a hátam. Ráadásul a br bér is elég vicces hozzá.

Közös megegyezéssel szeretnék felmondani, ugyanis nálunk ez az "elfogadott". A multinak szégyen, ha ők mondanak fel, ha pedig a m.vállaló, akkor egyenesen pánikolnak tőle.

Ehhez hozzájön még az is, hogy ki kell tölteni egy papírt, ami miatt a m.vállaló elmegy a cégtől. Viszont, ebbe nyilván sosem a valóságot írják le. Az én esetemben a HR kiakadna, ha megtudná, hogy az áruházban mi történik (munkakörömben).

Érdekelne, hogy a felmondási időbe bele számít, ha elmegyek TP-re? Nem hosszabbítja meg?

Valamint, időarányosan kivehetem a szabadságom?

Közös megegyezésnél mivel lehet megfogni a munkáltatót, hogy eltekintsen a felmondási időtől?

2016. ápr. 15. 17:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem sem állná meg a helyét.

Ugyanis van a két fél között kötelező jelleggel előírt "párbeszéd". Ha Te 8 évig nem szóltál emiatt, akkor most hirtelen mégis miért teszed? Ez lenne a bíróság első kérdése.

Ha nem kapok fizetést, nem várom a mannát, hanem jelzem a munkáltató felé. Nevetséges, hogy Neked kell szólnod, pedig sajnos így van. Ha kell, akkor írásban...

Egy munkaügyi per nagyon kemény dolog, igazán észnél kell lenni nála.

Attól, hogy van egy munkaköröd, és közben sok mást is betöltesz mellette, nem jogalap az azonnali felmondásra. Ahhoz a munkáltatónak szándékosan, vagy súlyos gondatlanságból, lényeges kötelezettséget kell szegnie. Vagy fordítva: Neked, ha Ő él ezzel a lehetőséggel.

2016. ápr. 17. 06:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!