Közös megegyezés?
Annak, hogy te felmondasz, kirúgnak vagy közös megegyezéssel megszűntetitek a munkaviszonyotokat semmi jelentősége nincs tulajdonképpen.
Annyi összesen a különbség, hogy közös megegyezés során BÁRMIBEN megegyezhettek - akár abban is, hogy pl. nem kell ledolgoznod a felmondási idődet.
"Annak, hogy te felmondasz, kirúgnak vagy közös megegyezéssel megszűntetitek a munkaviszonyotokat semmi jelentősége nincs tulajdonképpen. "
Ez így nem egészen igaz. Munkanélkülit csak akkor kapsz, ha kirúgnak. És végkielégítés is csak ekkor kötelező (közös megegyezésnél a közös megegyezés tárgyát képezi).
"Munkanélkülit csak akkor kapsz, ha kirúgnak."
A közös megegyezésnek pont az a lényege, hogy KÖZÖSEN egyeznek meg a felek. Munkanélküli most már akkor is jár, ha a munkavállaló mond fel.
A végkielégítés tényleg csak akkor jár, ha a munkáltató kezdeményezi a munkaviszony megszüntetését. Érdemes lehet erre játszani, vagy kivárni, én is így jöttem el az egyik munkahelyemről.
# 3
Ez butaság az egész, amit írsz...
Olyan, hogy "Munkanélküli" már vagy 2 éve nincs, csak munkakeresési járadék max. 90 napig. Az pedig MINDENKINEK jár, akinek megvan a 360 nap munkaviszonya az utolsó 3 (?) évben. Tök mindegy, hogy felmondasz, kirúgnak vagy bármi.
Végkielégítés pedig közös megegyezés szerint IS JÁRHAT, hogyha úgy egyeztek meg. Közös megegyezést ugyanis kezdeményezhet a munkaadó és a munkavállaló egyaránt.
Sziasztok! Nincs meg a 360 nap munkaviszonyom, mert részmunkaidős állásról van szó.
Én is úgy tudom, hogy bármilyen juttatás (segély, akármi) csak akkor jár, ha kirúgnak, de lehet, tévedek.
Találtam amúgy egy másik, jobban fizető, és több munkaidejű állást, ez az oka a felmondásomnak, bár ez nem tudom, számít-e a főnöknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!