Vólt már hátrányod álláskeresésnél, abból hogy nem volt facebook profilod?
" facebook nem egy kötelező valami, és semmi köze nincs a szakmai tudáshoz vagy gyakorlathoz."
Ahhoz van köze, hogy mennyire vagy szocializálódott ember. A csapatjátékos ma fontosabb, mint a szakképzettség !
"Abból sosem, de abból, ha nem tudnám leírni a VOLT szót, abból már lett volna :("
Fordítva ! A volt szót, el lehet ütni van hejesírásellenőrző progi, de ha antiszociális vagy, kb sose kellesz sehova :S [link]
"Amelyik munkáltató ezt valaha felhozná interjún, valószínűleg előbb elküldeném az anyjába, aztán körberöhögném és távoznék. Amúgy engem aztán megkereshetnek ott nyugodtan, nem ismerősök a profilképemen kívül semmit nem láthatnak, onnantól meg nem érdekel"
Pedig szinte mindenki megnézo a FB profilod a munkáltaóknál. El sem hinnéd [link] Akkor nem fogsz dolgozni sehol sem?
"csatlakozom az előttem szólóhoz, a interjún ilyen felmerülne röhögve távoznék...komolytalan cégekkel nem fogok kezdeni"
Ma már minden komoly cég ellenőrzi a FB profilod és ha nincsen rajta megosztott információd, levonja a konzekvenciád, hogy titkolózól vagy antiszociális vagy [link]
Látom te elképesztően okos gyerek vagy. Ja nem. Több helyen is dolgoztam már, jelenleg is van munkám, innentől ennyit a "nem fgosz dolgozni"-ról.
Másrészt meg azt a részt nem sikerült megérteni a piciri agyaddal, hogy ismeretlenül hiába nézeget bárki is, a nevemen és a profilképemen kívül SEMMIT nem fog látni, mert le van tiltva. Semelyik munkaadó nem vont még le belőle semmilyen konzekvenciát.
""csatlakozom az előttem szólóhoz, a interjún ilyen felmerülne röhögve távoznék...komolytalan cégekkel nem fogok kezdeni"
Ma már minden komoly cég ellenőrzi a FB profilod és ha nincsen rajta megosztott információd, levonja a konzekvenciád, hogy titkolózól vagy antiszociális vagy [link]
a munkáltatóm komoly, amerikai tulajdonú, világméretű multi, Magyarországon csak abban az üzletágban, amiben én dolgozom 4 gyára van, meg egy világszinten érvényes etikai kódexe, rohadtul leszarják, hogy van-e facebook profilom, azt is hogy piercingem van és tetoválásom, sőt azt is, hogy szivárvány zászlót rakok háttérnek a gépemre, mindamellett megmondtam az állásinterjún, hogy nem a csapatjáték az erősségem...szenior mérnöki pozícióban dolgozom...ja és a teljes üzletág elnök vezérigazgatója visszajelölt a linkedinen, több más managerrel együtt (és csak olyanokat jelölök, akikkel legalább egyszer leveleztem) - hidd el, hogy egy jó linkedin profil tízmilliószor többet ér, mint egy szar facebook profil
"Látom te elképesztően okos gyerek vagy. Ja nem. Több helyen is dolgoztam már, jelenleg is van munkám, innentől ennyit a "nem fgosz dolgozni"-ról. "
Előző rendszerben szerezted a munkád? Akkor amikor az IWIW volt divat és neked pont volt? amúgy ja, de okos vagyok, csak úgy megsúgom :D
"Másrészt meg azt a részt nem sikerült megérteni a piciri agyaddal, hogy ismeretlenül hiába nézeget bárki is, a nevemen és a profilképemen kívül SEMMIT nem fog látni, mert le van tiltva. Semelyik munkaadó nem vont még le belőle semmilyen konzekvenciát."
Neked van, ici pici agyad. Miért kell sértegetni? Én is útálom, hogy ezzel csesztetnek a munkáltatók sórra meg az ismerőseim is. Nos, honnan tudod, hogy vontak-e le belőle valamit? az is lehet hogy jó pont, hogy van FB-od vagy ha nem látja senki, túl zárkózottságot sugall passz
"...ja és a teljes üzletág elnök vezérigazgatója visszajelölt a linkedinen, több más managerrel együtt (és csak olyanokat jelölök, akikkel legalább egyszer leveleztem) - hidd el, hogy egy jó linkedin profil tízmilliószor többet ér, mint egy szar facebook profil"
Az is közösségi profil. Az is jó sztem. Akkor mégiscsak nézik a közösségi profilokat, lehet az FB-t is és később, ha több senioros lesz majd aszerint is szelektálnak. Lehetséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!