Szülők az álláskeresésnél?
szoktam. Vezetek adatbázist (szimpla excel) szoktam mutatni anyámnak. Ma is kérdezi hogy meló? Nem tudok válaszolni és megsértődik..
Csak rossz hogy az ember sok időt tölt vele, hétvégén is, és nincs eredménye, és más úgy állítja be azért nincs, mert nem dolgozom rajta
Ültesd le az internet elé, nézze meg a statisztikákat. Meg hogy mik a követelmények egy álláshoz, én még olyat is láttam, hogy takarítónőnek felsőfokú nyelvtudást kértek.
Anyád volt már munkanélküli mostanában? Mondd meg neki, hogy próbálja ki. Adja be az önéletrajzát egy-két helyre,hányszor hívják majd interjúra.
Mellesleg sajnos ez a korosztály ilyen. Nekem van diplomám, tapasztalatom, és nyelveket is beszélek. Ennek ellenére gyerekszülés után kivágtak, és 1 évig kerestem. Persze már nem lakom otthon, és nem volt akkora gáz anyagilag sem (a férjem dolgozik), de hallgattam én is eleget. Más ismerőseim is mondták, hogy tuti azért nem találok állást, mert negatívan állok hozzá. Hát, ha be sem hívnak interjúra nehezen tudom őket elriasztani a negatívságommal. Mellesleg talán ha 5 interjún voltam összesen, és szerintem mind jól sikerült, de még vissza sem jeleztek. A többi helyre be sem hívtak, pedig több százat küldtem.
Tényleg őszintén meglepődtem, amikor az utolsó interjún azt mondták, majd jelentkeznek, és tényleg fel is hívtak 1 hét múlva.
Aztán amikor az unokatesóm gépészmérnökként 2 hónap alatt elhelyezkedett, anyám:
-Hát, nem tudom az én lányom mit csinált, de neki nem volt évekig munkája!
Azt, hogy vannak keresett és nem keresett szakmák, fel sem fogják. Az, hogy vannak élethelyzetek, amikor nem kellesz (pályakezdő, kisgyerekes anya), fel sem fogják.
mostanaban nem, de a 90 es evekben baromi sokat, igy csak reszben nem ertek vele egyet amit mond.
Anno olyanokat is csinalt mint boritekolas, meki, amiket ma mar csak diakoknak adnak ki. Mondom hogy sokat csak diaknak adnak mar ki, nem hiszi el. Nem vagyok idos,de amikor en jartam suliba, mehettunk boltba vagy raktarba. Ma meg annyi lehetoseg van (sokszor nezek is ki a fejembol, hogy csinalnam csak hat diak), mar-mar a nem diakoknak nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!