Mennyire előny álláskeresésnél angolon kívül más nyelv ismerete (német, orosz, kínai)?
ad kínai
A kínai mostanában nagyon divatos, de szinte senkinek nem sikerül használható szintre megtanulnia (= felsőfok, a középfok nem nyelvtudás).
Önmagában egy értéktelen diplomával (érettségivel) és kínai nyelvtudással semmit nem tudsz kezdeni, de ha tudsz mellé jól (=felsőfok) angolul, és valamihez tényleg értesz, akkor két kézzel fognak kapkodni utánad a kínai cégek. A kínaiak nagy része ugyanis alig beszél angolul.
(Vicces, de eddig engem is mindenhová behívtak interjúzni, ahová jelentkeztem, szerintem csak azért, hogy megnézzék a képem.)
Engem rendszeresen keresnek állásközvetítők, olyan szöveggel, hogy "Tudom, hogy ön igazából [...], de nem jönne el[...]? Nem? Akkor nincs valami ismerőse? végtelenül hálásak lennénk."
Általában nincs ismerősöm...
Ja, és felsőfokon beszélek kínaiul.
Az előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!