Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mennek a fiatalok...

Miért mennek a fiatalok külföldre?

Figyelt kérdés

Kényelmesebb ez a megoldás, mint itthon maradni és változtatni a dolgokon?

Kényelmesebb egy másik, sikeresebb nép által felépített szociális hálóban, gazdasági rendszerben berendezkedni és külföldről honvágyat érezni, mint itthon kiharcolni, hogy itthon jobb legyen?

2015. jún. 18. 11:23
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem mentem ki, de ha kimegyek az azért lesz, mert felcsesz az, hogy több százezer Ft-ot vonnak le havonta a fizetésemből és nem kapok érte semmit. Eltarthatok 2 millió cigányt, 1,5 millió nyugdíjast, és ugyanazt a szar ellátást kapom, mint egy csöves. Ha esetleg tömegközlekedni akarok, akkor folyamatosak az atrocitások a kisebbség részéről. Nyugdíjam sosem lesz...

Szóval én a biztonságért és az öngondoskodás lehetőségéért megyek ki.

2015. jún. 18. 16:22
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

Hja hogy egyszobas garzon.

Probalj meg Becsben csaladdal normalis kornyeken mondjuk egy 3 szobas, 70-80 negyzetmeteres lakast berelni, rezsit fizetni, kajat venni, gyereket oviba jaratni, esetleg kulonorakra, fodraszhoz, szorakozni, satobbi, eszre fogod venni, hogy qrvara nem annyiba kerul a megelhetes mint Magyarorszagon.

Hogy aranyaiban egy atlagmelos jobban megel? Persze, de messze nem annyival amennyivel tobbet keresnek nominalisan.

Az 1100 euro netto + 13 meg 14 havi fizetes meg marhara nem a minimum, Nemetorszagban dolgoznak ezert joval kevesebbert is, aztan az arak meg nehol magasabbak.

Azert irom le ezt mindig, mert nem kell hulyiteni a nepet hogy minden ugyanannyiba kerul mert marhara nem.

Ja es akkor meg nem vettel autot, nem fizetsz biztositast, nem viszed szervizbe, es igy tovabb.

Egy garzonban nyomorogni egyedul tenyleg lehet relativ olcson is csak az nem elet.

2015. jún. 18. 16:57
 43/64 anonim ***** válasza:
67%

"Hogy aranyaiban egy atlagmelos jobban megel? Persze, de messze nem annyival amennyivel tobbet keresnek nominalisan.

Az 1100 euro netto + 13 meg 14 havi fizetes meg marhara nem a minimum, Nemetorszagban dolgoznak ezert joval kevesebbert is, aztan az arak meg nehol magasabbak.

Azert irom le ezt mindig, mert nem kell hulyiteni a nepet hogy minden ugyanannyiba kerul mert marhara nem.

Ja es akkor meg nem vettel autot, nem fizetsz biztositast, nem viszed szervizbe, es igy tovabb.

Egy garzonban nyomorogni egyedul tenyleg lehet relativ olcson is csak az nem elet."

AUSZTRIÁRÓL BESZÉLTEM. Németország meg egy másik ország. Hozzátenném, olcsóbb ország is. Ausztriában nem nagyon keres senki teljes munkaidőben 1100 nettó alatt. Aki keres, az feketén dolgozik vagy egyéb disznóság. Egy mekiben keresnek ennyit, szóval elhiheteted hogy ez itt a minimum nagyjából.

Nem kerül minden ugyanannyiba, ez baromság. De az tény hogy a fizetések vásárlóereje nagyobb. Ausztriában 1 napi béredből több mndent tudsz a kosaradba rakni, ez van. Lehet ezen vitatkozni hogy miért, de ez tény, nem véletlenül vannak tele bevándorlókkal a nyugati országok.

Minimálbérről beszéltünk.

Magyarországon talán tartasz minimálbérből autót? Meg családi házat bérelsz? És ne gyere azzal a dumával hogy Magyarországon van háza mindenkinek. Mert ez egy baromság. Akinek nincs, az meg rohadjon meg,ő nem számít?

Én csak annyit írtam le hogy a létminimum felett van a melós bére is. Nem egy álom életszínvonal a garzonban fetrengeni egyedülálló melósként, de Magyarországon ehhez minimum szakmunkásnak kell lenni, hogy ilyen életet élhess. Nyugaton meg a betanított munkások is élhetnek így.

A szolgáltatások árszínvonala persze hogy sokkal magasabb. Én se szeretem mikor hülyítik a népet Nyugatról, de azzal vitatkozni hogy jobb az életszínvonal azzal nem igazán lehet...JOBB és kész. Könnyebb a megélhetés, ilyen egyszerű.

Te nyomornak nevezed a garzonlakást, a magyar mosogató meg csak álmodozik saját bérlakásról.

2015. jún. 18. 17:06
 44/64 anonim ***** válasza:
23%

"Ausztriában nem nagyon keres senki teljes munkaidőben 1100 nettó alatt. "

Biztos lehetsz benne hogy nagyon is sokan keresnek 1100 netto alatt.

2015. jún. 18. 19:23
 45/64 anonim ***** válasza:
17%

""Ausztriában nem nagyon keres senki teljes munkaidőben 1100 nettó alatt. "

Biztos lehetsz benne hogy nagyon is sokan keresnek 1100 netto alatt."

Értem. Mert te azt mondod. A mekisfiú 1100 eurót keres, de biztos az ország fele még ennyit se. nevetséges.

Feketén lehet dolgozni 500 euróértis havonta teljes munkaidőben, de aki hülye, az mindenhol hülye.

2015. jún. 18. 19:39
 46/64 anonim ***** válasza:
17%

Mutass nekem állásokat ahol hivatalosan kevesebbet adnak mint a mekisbér. ez Bruttó 1400 euró.

Lehet van egy két szektor ahol alacsonyabb ez a bér, (bár szerintem nem sok) de nem hiszem.

Várom a kollektív szerződések linkjét.

2015. jún. 18. 19:42
 47/64 anonim ***** válasza:

[link]

260e olyan ember van Ausztriaban aki kevesebbet keres mint brutto 1500 euro. Nyilvan ezek kozott szamos olyan van aki 1400nal is kevesebbet keres.

2015. jún. 18. 21:58
 48/64 anonim ***** válasza:
40%

Én kimentem 2 évre, nyelvet tanulni. Semmi másért. Takarítottam, gyerekekre vigyáztam, mindezt diplomával, és a piszkot a körmük alatt nagyobb becsben tartották, mint engem. Hazajöttem, viszonylag jó állást kaptam diplomával meg 2 nyelvtudással. Túl sokat nem tettem félre, mert Londonban elég drága az élet, igaz, én bentlakásos babysitter voltam, de nem kuporgattam, eljártam szórakozni, na meg a nyelviskola sem volt olcsó.

Ismertem ott magyarokat, akik, ahogy már többen írtátok előttem 4-en béreltek egy 2 szobás lakást, napi 10 órában dolgoztak egy kocsmában feketén, kb. kétszer annyi volt a fizetésük, mint nekem. 2 év alatt perfektül megtanulták az itallapot, többet nem nagyon, mert magyarokkal laktak együtt, és nem volt idejük nyelvet tanulni. És még engem néztek hülyének...

Nem keresek sokat, tudom külföldön ennél jóval többet kapnak a hasonló pozícióban dolgozó emberek. De nekem már itt a 2 gyerek, és a legtöbb országban nincs állami óvoda, iskola is csak délelőtt, a napköziért meg már fizetni kell. Szóval ha van családod, ne gondold, hogy a mosogatófiú fizetéséből normális színvonalon eltartasz 2 gyereket. A nagy fenét.

Irodai állást nagyon nehéz kifogni, ott is ezren jelentkeznek egy ilyen állásra. Persze ha nagyon értesz valami ritka dologhoz, akkor van rá esély. Én sajnos közgázt végeztem, abból van ezer. Takarítani meg nem mennék még egyszer, csináltam 2 évig, elég volt.

Azon én is jót mosolyogtam, hogy itthon maradni, és változtatni a dolgokon. Szétlopták és lopják azóta is az országot, a lakosság vagy 30 %-a dolgozik, az sem termel semmit, nem is értem, hogy miért nem omlott még össze ez az egész. Ez már annyira alapjaiban el van szúrva,hogy a politikusok sem tudják megoldani, nem is akarják, őket is csak a saját zsebük érdekli.

2015. jún. 18. 22:29
 49/64 anonim ***** válasza:
30%

"260e olyan ember van Ausztriaban aki kevesebbet keres mint brutto 1500 euro. Nyilvan ezek kozott szamos olyan van aki 1400nal is kevesebbet keres."

A határ 1400. Rengeteg ember van papíron 1400 körül bejelentve. Tehát hidd el nekem hogy nem keresnek hivatalosan sokan 1400 bruttó alatt ebben az országban.

pár gyárban el tudom képzelni hogy alacsonyabb a bérezés, esetleg valami hillfskraft szektorban van alacsonyabb kollektív bérezés.

De akkor hozd ki az egészből azt hogy a mekiben túlfizetik az embereket, bezzeg mások meg 900 euróért dolgoznak. Vicc.

2015. jún. 18. 22:52
 50/64 anonim ***** válasza:
40%

@Séf fiú

Tuti az extra profit termelés áll minden mögött. Na meg a gyíkemberek.

2015. jún. 18. 23:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!