Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mennek a fiatalok...

Miért mennek a fiatalok külföldre?

Figyelt kérdés

Kényelmesebb ez a megoldás, mint itthon maradni és változtatni a dolgokon?

Kényelmesebb egy másik, sikeresebb nép által felépített szociális hálóban, gazdasági rendszerben berendezkedni és külföldről honvágyat érezni, mint itthon kiharcolni, hogy itthon jobb legyen?

2015. jún. 18. 11:23
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
9%

Aki megteheti miért ne,másik haverom ő meg a Googlenél van,konkrétan se kajára se lakásra nem költ és iszonyat magas a fizuja amit mindig emelnek neki.Tehát kap nem kevés zsét,mellé kaját adják amennyit csak akarsz,és akár lakást is.Itthon is ez van amúgy,hát hogyne.

Itthon egy IT vezető kb. 2 misi lehet ha nagyon jó helyen van,kint egy ,,picit" több ;)))))

Nekem is ez a cél kimenni,attól még haza lehet jönni ott a Wizzair és kész vagy bármelyik légitársaság.

2015. jún. 18. 15:05
 22/64 anonim ***** válasza:
7%

"Mert külföldön jobb az életszínvonal. Magyarországon 170 ezerrel akarták kiszúrni a szemem, Ausztriában meg 3800 EUR volt a kezdőfizum.."

bruttó 3800 amiből a gatyádat is leadózod. Ausztriában élek, tudom mi folyik itt. A jobban keresők leadózzák a gatyájukat is hogy séffiú segélyezése töretlenül folytatódhasson tovább.Na meg a többieké.

2015. jún. 18. 15:07
 23/64 anonim ***** válasza:
8%

"Itthon egy IT vezető kb. 2 misi lehet ha nagyon jó helyen van,kint egy ,,picit" több ;))))) "

És szerinted mindenkinek a pénz a legfontosabb? Ha meg tudok élni a béremből akkor Magyarország is pont olyan jó hely mint bármilyen más ország.

Én, mint séffiú, elégedett lennék nettó 150 ezres fizetéssel Magyarországon. Burgerforgatóként kb ennyi pénzből lenne nyugati vásárlóerőm.

2015. jún. 18. 15:08
 24/64 anonim ***** válasza:
16%

Nekünk az igen,mert hidd el olyan kiegyensúlyozott azóta,hogy ihaj,nem kell pénzt ide oda tenni helyezni.

NEm keveset utazgat a legkomolyabb helyekre.

150ezer az még lópikula éppen kijössz belőle amúgy.

2015. jún. 18. 15:10
 25/64 anonim ***** válasza:
88%

"Én, mint séffiú, elégedett lennék nettó 150 ezres fizetéssel Magyarországon. Burgerforgatóként kb ennyi pénzből lenne nyugati vásárlóerőm."

A vasarloerod az araktol is fugg. Amit sokkal dragabb eloallitani (mert pl a munkasnak tobbet kell fizetni), azert a vevo is tobbet kell, hogy fizessen. Mennyibe is kerul egy big mac menu becsben es budapesten? ;)

2015. jún. 18. 15:12
 26/64 anonim ***** válasza:
8%

"150ezer az még lópikula éppen kijössz belőle amúgy."

én nem vagyok konzumidióta. Elég egy szoba, meg kajára legyen pénzem. Arra vagyok kicsit érzékenyebb. Nem szívesen rágom a párizsit.

Szóval legyen fekhely meg elégséges élelem..ennyik az igényeim..erre 150 rongy bőven elég Magyarországon...

Ausztriában 1100 euróért fröcsköltem a mustárt a zsemlékre, kb annyit ér mint otthon 130-140 rongy. Ezért szeretnék otthon annyit keresni, hogy ne zuhanjon az életnívóm..

az otthoni séffiú fizetésből még én se nagyon tudnék megélni..pontosabban meg tudnék...szobatárssal meg hó végén rágva a krumplis tésztát..

2015. jún. 18. 15:13
 27/64 anonim ***** válasza:
10%

"A vasarloerod az araktol is fugg. Amit sokkal dragabb eloallitani (mert pl a munkasnak tobbet kell fizetni), azert a vevo is tobbet kell, hogy fizessen. Mennyibe is kerul egy big mac menu becsben es budapesten? ;)"

Nem sokkal drágább Bécsben. Meg fogsz lepődni de Bécsben is 1 euró egy sajtburger meg Budapesten is nagyjából annyi.

A big mac pl itt 3,20 körül van euróban. Otthon is van 700-800 HUF. Az otthoni burgerforgató meg negyedannyi pénzt kap bruttóban. És láss csodát mégse 3-4 szer annyi a mekis kaja....

Osztrák burgeres : bruttó 1400, magyar bruttó 350, osztráknak marad 1100 nettóban magyarnak marad 230 eur.

Osztrák burgerforgató kap 13-14 havi fizetést is, tehát jónapokra lebontva nem is 1400 a fizetése hanem több.

2015. jún. 18. 15:16
 28/64 anonim ***** válasza:
14%
gyorsan ki is írok egy kérdést erről most
2015. jún. 18. 15:19
 29/64 anonim ***** válasza:
90%
Ne feletsd el leirni az osztrak arakat is.
2015. jún. 18. 15:20
 30/64 anonim ***** válasza:
26%
Amúgy külföldi nem fogja leadózni az életét mert nem magas annyira az adó,mint itthon,3800 bruttó 2300 nettó,hát igen de tutira vannak kiskapuk mivel külföldi vagy.
2015. jún. 18. 15:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!