Miért mennek a fiatalok külföldre?
Kényelmesebb ez a megoldás, mint itthon maradni és változtatni a dolgokon?
Kényelmesebb egy másik, sikeresebb nép által felépített szociális hálóban, gazdasági rendszerben berendezkedni és külföldről honvágyat érezni, mint itthon kiharcolni, hogy itthon jobb legyen?
Nézzük az osztrák árakat :
lakhatás : Pl itt(Graz,300 ezer lakos) 450-500 euróért már kapsz (rezsivel) egy korrekt garzonlakást ami egy fő számára ideális. Otthon nem tudom a minimálbér 40 %ából mit bérelsz egy 300 ezres városban, szerintem semmit se. Bécsről nem tudok nyilatkozni, nyilván drágább mint Graz, de egy szoba ott se kerül többe ettől, inkább olcsóbb mint itt egy garzon. Budapesten szobát is alig bérelsz a minimálbérből, Nyugaton ez nem gond.
Élelmiszerek : A hipermarketekben hasonló árakon van a legtöbb holmi, hús 1,5-2 szer annyiba kerül általában. A többi 1-1,5x szorzó. A gempa viszont 3-4 szer annyi mint otthon. Jobb a vásárlóerő, ez ilyen egyszerű.
Szolgáltatások : Na ezek pontosan annyival drágábbak mint amennyivel több a fizetés, tehát ezek nem olcsóbbak mint otthon.
ÉN naponta letolok minimum 70 deka csirkemellett hozzá 50deka rizset,20 tojást,két protein shake-t.
Akkor ugyanennyibe fájna mint itthon?
Itthon nekem a kaja kb. 60-80ezer ha otthon főzök naponta.
Ott mennyibe kerül egy kondibérlet?Személyi edző?
Viszont mivel ugye látható hogy létminimum felett van a legkisebb bér is, ezért maradhat pénzed pl hó végére.
LÉTMINIMUM jelenleg itt 870 euró körül van hivatalosan. A kulibér 1100 euró nettóban havonta+13+14 havi.
Otthon ez úgy néz ki hogy 68 ezres kulibér, 90 ezres létminimum.
Ezért mosogatnak Nyugaton a fiataljaink,ilyen egyszerű.
Majd ha otthon is meg lehet élni pl mosogatásból, akkor otthon fognak mosogatni.
"ÉN naponta letolok minimum 70 deka csirkemellett hozzá 50deka rizset,20 tojást,két protein shake-t.
Akkor ugyanennyibe fájna mint itthon?
Itthon nekem a kaja kb. 60-80ezer ha otthon főzök naponta.
Ott mennyibe kerül egy kondibérlet?Személyi edző?"
Ez azért egy nem normális étrend. Ki eszik már ennyi húst??? 20 tojás? Szerinted ez átlagos étrend?
Csirkemell 8-9 euró a hiperekben. Otthon 1500 körül van ha jól tudom.
Kondibérlet itt 20 euró. Személyi edző nem tudom, nyilván drágább mint otthon.
60-80 ezret elnyomsz kajára. Az egy melós bére! Nem átlagos ez az étrend, te is tudod.
Számold ki mennyibe kerülne, a csirkemell kétszer annyiba kerül, a többi ugyanannyiba, beleértve a fehérjeport is.
Igen ,de én testépítő vagyok ne felejtsük el.Ki eszik? Az összes sporttársam ők 1,5 kiló hús,40 tojás ilyeneket tolnak,5-6 turmixot.Olyan mennyiséget,hogy fújjj.És még én keveset is eszek meg.
Drága sport az izomépítés tudom.
"Kondibérlet itt 20 euró."
Hol? Kerestem pl. Milánóban és 100 EUR alatt nem nagyon volt normális hely. Nem tartom valószínűnek, hogy Bécsben ez másképp lenne.
"ÉN naponta letolok minimum 70 deka csirkemellett hozzá 50deka rizset,20 tojást,két protein shake-t. "
Szóval megeszel 140 g fehérjét csirkemellből, 20 tojás is nagyjából 140g fehérje meg ott a por is, az is van két adag legalább 40-50 g fehérje.
napi 300+ g fehérje. normális vagy?
jó. te tudod. nagyon betegnek hangzik ez a fehérjemennyiség. Én is edzek, nem olyan sokat, van fehérjeporom is, mert jól esik edzés után. De egyáltalán nem épülnek le az izmaim...cserébe szépen fogyok és izmosodom is. Mondjuk én nem testépítő akarok lenni, csak kicsit erősebb meg vékonyabb.
""Kondibérlet itt 20 euró."
Hol? Kerestem pl. Milánóban és 100 EUR alatt nem nagyon volt normális hely. Nem tartom valószínűnek, hogy Bécsben ez másképp lenne."
Nem kell elhinni amit írok. Itt élek, látom mi mennyibe kerül.
Nem értek a konditermekhez, de a legnépszerűbb konditerem itt 20 euróba kerül havonta jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!