Miért mentetek ki fiatalok aljamelót végezni külföldre? Ennyire részegít titeket a pénz?
Igen, ennyire elbódítja a kis mocskokat, hogy nem kell nyomorogniuk.
Pedig ha tudnák, hogy mennyire jó itthon kínlódni, egyből hazajönnének...
Hát igen, szörnyen megrészegítő a tudat, hogy Bécsben már egy éttermi mosogatónál vagy utcaseprőnél picit is jobb munkát végző ember boldogan nyaralhat/utazhat külföldre évente kétszer, az étteremben evés nem évtizedes luxus, hanem rendszeres esemény, ahogy mondjuk a színházba/buliba járás is.
Ahelyett, hogy minden személyes álmukat feladnák, és itthon építenék tovább a Viktátorizmust! Felháborító!
"otthon talán nem lehet előrejutni? ott is szabad piac van..."
Nem tudom értékelni a humorodat. Odakint teljesen mások a munkakörülmények és egy technikus vendégmunkás többet keres, mint itthon egy mérnök a szakmájában. Itthon is csak multinál van karrierlehetőség, de sokkal lejjebbről indulsz.
Otthon hol jusson előre az ember? Az ember otthon örül, ha munkát talál vidéken, nem hogy előrelépési lehetősége is legyen.. Példának okáért, Kaposváron dolgoztam szakácsként, reggel 9-től hajnali 2-ig mindennap, 6-7 ezer forintért/nap. Nem volt előrelépési lehetőségem, mivel a mosogatástól, főzésig, megrendelésekig mindent nekem kellett csinálni. És örültem hogy egyáltalán szakmámban találtam állást, nem válogattam.
Itt Ausztriában, ha most felmondanék, nagyjából 3 nap kéne, hogy találjak új munkahelyet, amit odahaza nem sok 20 éves mondhat el. És itt hozzáteszem, hogy ahány állásinterjún megkérdezték hogy mennyi lenne a bérigényem, közöltem, hogy egyelőre nekem mindegy, nem azért dolgozok, hanem azért, hogy előrébb jussak. Tehát nemmindenkit a pénz hajt külföldre. Egyszerűen jóval nagyobb lehetőségek vannak.
"otthon talán nem lehet előrejutni? ott is szabad piac van..."
OTThon, OTT is - elszóltad magad.
Ha én kérdeztem volna (mert én itthon vagyok) :
itthon talán nem lehet előrejutni? itt is szabad piac van...
Félsz hogy sok lesz az eszkimó? Kevés a fóka?
milyen rokonpiac? tényleg ennyire gyerekek vagytok? Nem lehet egyből nyugati béreket követelni. amúgy meg azt nem értem hogy egyáltalán minek hasonlítgatjátok a fizetéseket. ennél már csak az a jobb mikor forintban számolnak a külföldre szakadt lelkes fiatalok. lemész egy kocsmába és 3 eur alatt sört se iszol. Ja hogy ez ne számít mert a bótban olcsó? De ti beszéltek élésről..hogy itt lehet élni meg két kézzel szórni a pénzt az utcaseprőknek is. ha meg netalán szeretnél egy kecót, akkor ugyanúgy beleszakadt mintha otthon kéne venned otthoni bérekből. lehet hogy a megélhetés jobb, de amit ti pofáztok az biztosan nem. szórakozni éppen annyira lehet mint otthon. ez igaz a karrierre is.
3 nap Ausztriában? Erre ráhibáztál, mert én is pont élek, de nagyon naív azt gondolni hogy te ilyen gyorsan munkát is találnál. elhiszem hogy most úgy érzed hogy a világ is a tiéd hogy keresel vag yhavi 1500 at, de attól még ugyanúgy kapitalizmus van és viszonylag nehét munkát találni egy átlagos embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!