Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mentetek ki fiatalok...

Miért mentetek ki fiatalok aljamelót végezni külföldre? Ennyire részegít titeket a pénz?

Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 23:00
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
71%
Mert külföldön többet keresel takarítóként vagy felszolgálóként, mint itt mérnökként, a kevésbé megfizetett szakmákról nem is beszélve.
2014. jan. 2. 23:01
 2/38 anonim válasza:
70%

Igen, ennyire elbódítja a kis mocskokat, hogy nem kell nyomorogniuk.

Pedig ha tudnák, hogy mennyire jó itthon kínlódni, egyből hazajönnének...

2014. jan. 2. 23:07
 3/38 bumbi02 ***** válasza:
55%
Igen, mindannyiunkat a pénz részegít, és véletlen sem az élet, és a lehetőségek. Én speciel nem aljamelót végzek, hanem szakmámban dolgozok, és azért jöttem ki,mert itt lehet karriert építeni, előrejutni, és emellett, még meg is fizetnek. Lehet élni: a fizetést nem csak arra költöd, hogy mindent kifizess, hanem szórakozhatsz, spórolhatsz.
2014. jan. 2. 23:10
 4/38 A kérdező kommentje:
otthon talán nem lehet előrejutni? ott is szabad piac van... valld be hogy az eurót imádod csak nem az országot ahol élsz.
2014. jan. 2. 23:11
 5/38 anonim ***** válasza:
61%
Magyarországon nem szabad piac, hanem rokonpiac van. Csoda, hogy elmennek a fiatalok, akiknek nincs protekciójuk?
2014. jan. 2. 23:16
 6/38 anonim ***** válasza:
55%

Hát igen, szörnyen megrészegítő a tudat, hogy Bécsben már egy éttermi mosogatónál vagy utcaseprőnél picit is jobb munkát végző ember boldogan nyaralhat/utazhat külföldre évente kétszer, az étteremben evés nem évtizedes luxus, hanem rendszeres esemény, ahogy mondjuk a színházba/buliba járás is.

Ahelyett, hogy minden személyes álmukat feladnák, és itthon építenék tovább a Viktátorizmust! Felháborító!

2014. jan. 2. 23:17
 7/38 anonim ***** válasza:
55%

"otthon talán nem lehet előrejutni? ott is szabad piac van..."

Nem tudom értékelni a humorodat. Odakint teljesen mások a munkakörülmények és egy technikus vendégmunkás többet keres, mint itthon egy mérnök a szakmájában. Itthon is csak multinál van karrierlehetőség, de sokkal lejjebbről indulsz.

2014. jan. 2. 23:19
 8/38 bumbi02 ***** válasza:
72%

Otthon hol jusson előre az ember? Az ember otthon örül, ha munkát talál vidéken, nem hogy előrelépési lehetősége is legyen.. Példának okáért, Kaposváron dolgoztam szakácsként, reggel 9-től hajnali 2-ig mindennap, 6-7 ezer forintért/nap. Nem volt előrelépési lehetőségem, mivel a mosogatástól, főzésig, megrendelésekig mindent nekem kellett csinálni. És örültem hogy egyáltalán szakmámban találtam állást, nem válogattam.

Itt Ausztriában, ha most felmondanék, nagyjából 3 nap kéne, hogy találjak új munkahelyet, amit odahaza nem sok 20 éves mondhat el. És itt hozzáteszem, hogy ahány állásinterjún megkérdezték hogy mennyi lenne a bérigényem, közöltem, hogy egyelőre nekem mindegy, nem azért dolgozok, hanem azért, hogy előrébb jussak. Tehát nemmindenkit a pénz hajt külföldre. Egyszerűen jóval nagyobb lehetőségek vannak.

2014. jan. 2. 23:20
 9/38 anonim válasza:
61%

"otthon talán nem lehet előrejutni? ott is szabad piac van..."

OTThon, OTT is - elszóltad magad.

Ha én kérdeztem volna (mert én itthon vagyok) :

itthon talán nem lehet előrejutni? itt is szabad piac van...

Félsz hogy sok lesz az eszkimó? Kevés a fóka?

2014. jan. 2. 23:25
 10/38 A kérdező kommentje:

milyen rokonpiac? tényleg ennyire gyerekek vagytok? Nem lehet egyből nyugati béreket követelni. amúgy meg azt nem értem hogy egyáltalán minek hasonlítgatjátok a fizetéseket. ennél már csak az a jobb mikor forintban számolnak a külföldre szakadt lelkes fiatalok. lemész egy kocsmába és 3 eur alatt sört se iszol. Ja hogy ez ne számít mert a bótban olcsó? De ti beszéltek élésről..hogy itt lehet élni meg két kézzel szórni a pénzt az utcaseprőknek is. ha meg netalán szeretnél egy kecót, akkor ugyanúgy beleszakadt mintha otthon kéne venned otthoni bérekből. lehet hogy a megélhetés jobb, de amit ti pofáztok az biztosan nem. szórakozni éppen annyira lehet mint otthon. ez igaz a karrierre is.

3 nap Ausztriában? Erre ráhibáztál, mert én is pont élek, de nagyon naív azt gondolni hogy te ilyen gyorsan munkát is találnál. elhiszem hogy most úgy érzed hogy a világ is a tiéd hogy keresel vag yhavi 1500 at, de attól még ugyanúgy kapitalizmus van és viszonylag nehét munkát találni egy átlagos embernek.

2014. jan. 2. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!