Miért mentetek ki fiatalok aljamelót végezni külföldre? Ennyire részegít titeket a pénz?
Kérdező, azért akarnak a fiatalok jobban élni, mert a média 101 helyről bombázza őket. Internet, TV, plázák, Internet, Tv, Magazinok (lányoknak), reklámok.
Az ember egy olyan faj, ami mindíg jobbra törekedik, ez ÖSZTÖNÖS! senki és semmi nem bírálhatja felül, kivéve a túlélési ösztön vagy a szaporodási ösztön.
A szocializmus pont a túlélési ösztön használta ki, mert tudta, hogy erőszakkal le lehet az emberek igényeit tolni a pincébe is akár vagy a föld alá. Inkább ettek minden héten ugyan azt, nézték ugyan azt, csak nehogy elvigyék őket vagy a családjukat.
Hogy miért tértem erre ki? Azért, hogy megérthessed, ez tényleg a kapitalizmus, ami szabad kaput nyit ki mindenki számára. Az okos pedig ÉLNI fog vele, mert nem fenyegeti halál. Szaporodni pedig jólétben is lehet. Érted mostmár?
Végülis állatok vagyunk, sok dolgot meg lehet magyarázni az ösztönök által. Felül tudunk kerekedni az ösztönökön, csak néha nem éri meg. Meg az átlag ember nem erről híres amúgysem (főleg nem a fiatal).
Nem kell szídni senkit, amúgy pedig márcsak azértsem érdemes rád figyelni, mert bort iszol de vizet prédikálsz.
Kint dolgozol "plusz" pénzért, mert MEGTEHETED. Ugyanígy a fiatal is megteszi, hogy elhelyezkedik a szakmájában, vagy kimegy mosogatni több pénzért. Megteheti!
A megtehetés a kulcsszó a kapitalizmusban ha már ennyire a kapitalizmussal jössz. Én itt le is zártam, további jó mérgelődést azon, hogy mások okosak és jobban élnek.
Ui.: Sajnálom, hogy így alakult ki a mentális egészséged...
Jah, én is úgy érzem hogy teljesen szörnyű az életem, hogy havi 500 eurót arra költök amire csak akarok. És emellett aki akar, és küzd érte, az még karriert is építhet.. Szörnyű egy haldokló kapitalista imperialista világot élünk...
. És ha te azt mondod, hogy amire kellene, arra ez nem elég, akkor te telhetetlen vagy, neked mindegy hogy hol dolgozol, úgyse lesz sikerélményed. A házvásárlás (ami tényleg ugyanúgy drága mint otthon) pedig csak otthon nagy divat, hogy elmondhasd hogy "nekem házam van", (persze, meg hiteled, de az mindegy). Ismerek egy osztrák családot, ahol a feleség a Porsche-nél osztályvezető egy projektnél, az apuka ingatlanmenedzser, tehát tehetősek, de nem is gondolkoznak saját lakáson, mert minek. Bérelnek lakást, mert ha akármi beüt, a lakást könnyebben kisebbre cseréled,mint a hiteled. Csak ez egy ilyen hóbort, hogy a lakásnak muszáj sajátnak lennie...
"Mert külföldön többet keresel takarítóként vagy felszolgálóként, mint itt mérnökként, a kevésbé megfizetett szakmákról nem is beszélve."
Ezt tudta a kérdező is te marha, utalt is rá. Nem válaszolnál inkább a kérdésre?
En peldaul mernoki diplomaval azert jottem ki mcdonald`s-ba dolgozni, mert itt haromszor annyit keresek, mint otthon mernokkent, kozepvezetoi allasban. Raadasul otthon minden nap azt kellett hallgatnom nekem es meg sok mas munkatarsamnak is, hogy van helyetted ezer masik, ha nem tetszik, holnaptol nem kell jonni, az allando furkalodas, rosszindulat, szabalyszeruen gyomoridegem volt. Allandoan rettegni kellett, vajon mikor lesz "leepites", es amikor ho vegen meglattam a fizetesemet, majdnem elsirtam magam.
Miota itt vagyok, igaz, hogy aljamunkat vegzek, de legalabb megbecsulnek, emberkent bannak velem. Szeretek bejarni dolgozni, mert normalis, baratsagos emberekkel vagyok korulveve, es a fizetes is jo. Amennyit dolgozom, annyit fizet. Aztan kesobb, amikor mar ugy erzem, hogy a nylvtudasom sokkal jobb lesz, megprobalkozom majd itt is elhelyezkedni a szakmamban, ahol bele se merek gondolni igazabol, mennyi fizetesem lesz majd.
Szoval kerdezo ezert.
Hát te bolond vagy ember.
Te is kint dolgozol, hogy jobban keress, de itt hőbörögsz, hogy a fiatok miért mennek ki dolgozni?
Honnan jönnek a hozzád hasonló elmebetegek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!