Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mentetek ki fiatalok...

Miért mentetek ki fiatalok aljamelót végezni külföldre? Ennyire részegít titeket a pénz?

Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 23:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon sokan nem a pénz miatt, hanem a magyar mentalitás, általános légkör elől menekülnek.

Épp egy év után vetettem számot: anyagilag nem jártam jobban, ugyanott vagyok, munka szempontjából ugyanaz az aktakukackodás, papírtologatás, számítógépbambulás. Ami viszont sokat jelent, az a nyugodt, békés környezet, kedves és türelmes emberek.

2014. jan. 3. 02:07
 32/38 anonim ***** válasza:
61%

Van ismerősöm, aki Mo-on 2 évig nemhogy a szakmájában, de sehol sem talált állás, be sem hívták még interjúra sem. Angolul és németül is felsőfokon beszél. Az önéletrajzát vagy ezer karriertanácsadó átnézte, mégsem kellett sehova. Ausztriában 2 hét alatt talált a szalmájában állást.

Mo-on már nettó 64ért elment volna dolgozni, de sajnos nem kapott lehetőséget, nincsenek állások, amik vannak azok haveri alapon vannak elosztva. Kint nettó 2000 eurot keres és köszöni jól van.

2014. jan. 3. 11:38
 33/38 anonim ***** válasza:
68%
Miért akarok kimenni? Mert itthon még 3 műszakos tescoba is alig lehet bejutni, ha be is jutsz minimálbérért 12 órázol keretidőben, amit bsznak kifizetni.
2014. jan. 3. 12:27
 34/38 anonim ***** válasza:
24%

"Bécsben már egy éttermi mosogatónál vagy utcaseprőnél picit is jobb munkát végző ember boldogan nyaralhat/utazhat külföldre évente kétszer, az étteremben evés nem évtizedes luxus, hanem rendszeres esemény, ahogy mondjuk a színházba/buliba járás is. "

Most komolyan ember! Azt akarod bemesélni, hogy itthon ezek nincsenek meg? Menj mára fel a fészbukra, mindenki a bulis, kajálós utazgatós képeit posztolja. Unalmas már ez az állandó torzítás. Nekem ezek mind kijutnak az életbe ITTHON, igaz nem minimálbéres melóból.

2014. jan. 3. 15:12
 35/38 anonim ***** válasza:
20%

"Ami viszont sokat jelent, az a nyugodt, békés környezet, kedves és türelmes emberek."

Na ja persze. A külföldieknek nincsenek problémáik, gondjaik és a bevándorlókkal együtt éneklik az internacionálét. Persze. Csak azért nem néznek rátok bevándorlókra rossz szemmel, mert az übermensch mocskát feltakarítjátok. Aljamunkát végeztek éhbérért.

És igazából ez elől menekültetek, nem?

2014. jan. 3. 15:18
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem a pénz részegít, hanem hogy van jövőképem, nincsenek meg a mindennap problémái.

Egyébként nem aljamelót végzek, hanem a szakmámban dolgozok, 5-6x fizetésért.. Mert itt megbecsülik a jó szakembert, a túlóráit is kifizetik :)

2014. jan. 6. 20:51
 37/38 anonim ***** válasza:
62%

35: "Na ja persze. A külföldieknek nincsenek problémáik, gondjaik"

De igen, de ettől függetlenül a boltban kedves velem a pénztáros, nem tolja rá a következő cuccait az én holmimra pofavágások között, hogy húzzak már a fenébe, a közlekedésben is türelmesebbek. Amikor kiköltöztek az első hetekben döbbenten néztem a zebránál, hogy jéééé, megáll az autó és átenged...

"Csak azért nem néznek rátok bevándorlókra rossz szemmel, mert az übermensch mocskát feltakarítjátok. Aljamunkát végeztek éhbérért."

Képzeld, sokan vagyunk, akik ugyanazt csináljuk, mint otthon, csak korrektebb munkaidővel és normális bérért. Én otthon is aktakukac voltam, itt is papírt tologatok.

Akik nyelvtudással, szakmával jöttek ki, azok megtalálták a számításaikat. Ismerek itt fogorvost, kozmetikust, kertészt, ügyvédet, ingatlanost, stb..

Persze vannak azok, akik nyelvtudás nélkül tényleg az aljamunkát végzik aprópénzért. Vannak, akik lent kezdik, de kemény munkával/tanulással jobban élhetnek pár hónappal később. Azért akik megrekednek ezen a szinten, azok otthon sem az agysebész főorvosi pozíciójukat adták fel. Sokat pedig átvertek. Tudod kik? Magyarok. Magyar közvetítők. Olvasgatom a face-en az átverős történeteket (külön csoport van ebben a témában), hát nem a külföldieket szidják, hanem a "kedves" honfitársainkat.

2014. jan. 7. 00:45
 38/38 Teju válasza:
Lehet, hogy a munka nem szégyen? Pedig nekem diplomám van, mégse nézem le takarítókat. A tv bemondók közül többet. Intelligens ember tudja, hogy a munka érték.
szept. 10. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!