Egy állásinterjún minek kérdeznek rá olyasmire, ami a napnál világosabban benne van az életrajzban?
Vagyis pár éve végzett vagyok, és rákérdeznek: eddigi szakmai tapasztalatok? Ott vannak az életrajzban feketén fehéren idő munkahely státusz felsorolva.
Jön a kérdés: egyéb idevágó munkahely?
???
Mi a francra gondolt? Mi az hogy egyéb?
Gondolják hogy 20 évet dolgoztam valahol csak elfelejtettem beírni.
Teljesen reális életszerű ugye: ja még voltam az IBM-nél vezető rendszermérnök 20 évet. Nem írtam be? A francba hogy épp ezt felejtettem el!
De a 30 év Microsoftnál eltöltött évem ott van ugye? Na jól van. Azt hittem már az is kifelejtődött.
???
És még HR-es hülye p**csa aki felvételiztet pénzt is kap ezért.
"Azt szabad megtudnom, 59%-os, akkor miért vagy itt egész nap? hogy idézgetsz régi kérdéseket, biztos sokat vagy itt -hogy fér bele a munkádba? "
Mi közöd hozzá, hogy miért vagyok az oldalon? Amit belinkeltem azok nem régi kérdések. Pár naposak. Nem volt nehéz rájuk visszaemlékeznem. Naponta ír ki kérdéseket, hogy itt sírjon.
"-igen, épp ezért kéne segíteni -avagy nem azért vagy itt a gyakorin?"
Ha valaki ennyire gyökér ott már kár a gőzért, csak a szívlapát segít.
Az a közöm, hogy miért fölényeskedsz,azzal, akinek nincs állása, és "nem megy olyan jól", mint másnak. És érdekelne, hol lehet ilyen állást találni, ahol ez a legnagyobb gond, hogy ki-hányszor-mit kérdez a gyakorin?
Jól van, jó éjszakát.
"érdekelne, hol lehet ilyen állást találni,"
olyat, ahol szombaton nem dolgozik az ember? Azért van nem 1-2 ilyen...
"Az a közöm, hogy miért fölényeskedsz,azzal, akinek nincs állása"
Ezt melyik írásomból vetted ki? Csak úgy érdekelne.....
Jah, egyébként igen, szombaton én épp nem dolgozom. De akár diák is lehetnék, avagy nyugdíjas.....
Ez a vita teljesen meddő. A kérdezőnek segítségre van szüksége, de azt nem itt, hanem egy pszichológiai szakrendelésen vagy személyiség fejlesztő tréningen kaphatja meg.
Elmondták szép szóval, normálisan, miért és mire való a HR. Akkor elkezdett ordenáré módon baromságokat okádni. Miért kellene, hogy ezek után bárki kulturáltan viszonyuljon hozzá?
Mér egyszer, utoljára leírom: a HR nem a szakmai alkalmasságot vizsgálja, azt a szakinterjúztatók, vagy a csoportvezető ítéli meg. A HR feladata, hogy kiszórja azokat a jelentkezőket, akik nem tudnának beilleszkedni a vállalati kultúrába. Ha a kérdező valóban úgy viselkedett, ahogy leírta, abszolút indokolható és szükséges, hogy már a HR-es körön kidobják.
Megjegyzem, a kérdező írása alapján az interjún a főnök is jelen volt, végső soron pedig mindig a főnök (vagy csapatvezető) dönti el, kit vesz fel, nem a HR.
Vagyis lefordítva: akkor volt egy fölös ember ott.
De amit mondtam tartom, és 100% biztos vagyok benne hogy nekem van igazam: nekem a pofámról leégne a bőr, és fület-farkat behúzva elsunnyognék, ha nagy pofával odaülnék vizsgáztatni, és kiderülne, a vizsgáztatott többet tud mint én, a vizsgáztató.
Nonszensz.
Mintha műtét közben a beteg kivenné az orvos kezéből a szikét, mert az orvosnak fingjka se lenne hova kell vágni, a beteg meg tudja.
!!!
Akkor az az orvos ott helyben repüljön.
>>>>
Megjegyzem, a kérdező írása alapján az interjún a főnök is jelen volt, végső soron pedig mindig a főnök (vagy csapatvezető) dönti el, kit vesz fel, nem a HR.
Ja értem. De akkor minek a HR-es? Akkor nevek be egy kalapba, egy vadidegent behívunk az utcáról: na húzzon egyet!
És az lesz a felvett ember.
Ehhez felesleges jó fizetésű műkörmös agyhalott plázacica.
Szimpátia alapján: hát akkor a 90 éves 4 elemis analfabéta Mari nénike is tud dönteni.
>>>Mivel egy jobb allasra sok jelentkezo van, olyan nagyot nem lehet hibazni, igy 10 egyforma jelentkezo kozul a legszimpatikusabbat valasztjak.
Ja, teljes képhez: nem ott estem ki.
Utána volt szakmai feladatsor is.
És voltak olyan primitívek, hogy százalékos eredményt közöltek. A teszt: 97%-os lett.
Nyilván volt egy 97,1 %-os is. A szomszéd Józsi lehetett, a főnök csókosa. Nyilván.
>>>
hogy már a HR-es körön kidobják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!