Egy állásinterjún minek kérdeznek rá olyasmire, ami a napnál világosabban benne van az életrajzban?
Vagyis pár éve végzett vagyok, és rákérdeznek: eddigi szakmai tapasztalatok? Ott vannak az életrajzban feketén fehéren idő munkahely státusz felsorolva.
Jön a kérdés: egyéb idevágó munkahely?
???
Mi a francra gondolt? Mi az hogy egyéb?
Gondolják hogy 20 évet dolgoztam valahol csak elfelejtettem beírni.
Teljesen reális életszerű ugye: ja még voltam az IBM-nél vezető rendszermérnök 20 évet. Nem írtam be? A francba hogy épp ezt felejtettem el!
De a 30 év Microsoftnál eltöltött évem ott van ugye? Na jól van. Azt hittem már az is kifelejtődött.
???
És még HR-es hülye p**csa aki felvételiztet pénzt is kap ezért.
"Miért nem szakember felvételiztet?"
Mert draga az ideje a sok hulyehez. Az olyanokat mint a kerdezo, vagjak csak ki a HResek, azert vannak.
"59% te az egész napodat itt töltöd? miért "jelntesz" amikor valakinek problémája van, és megpróbálja itt megkérdezni. Elég nagy probléma, igen, és sem a jelentés sem a "mé'nem más a diplomád " nem segít."
Ott vannak a linkek. 3 ugyanolyan jellegű kérdést tesz fel. Süt belőle az megkeseredettség, s közben provokál. Ráadásul tök egyértelmű dolgokon lovagol. Nem érti meg, hogy örüljön, hogy a történész diplomájával lehet közmunkás. Ő több milliós fizetésről álmodozik... :D
"semmit sem tudnak az emberről, a lélekről az életről, és ROSSZUL DÖNTENEK - egyáltalán, mi a lótüdőt tudnak, hogy oda kerülnek?"
Rosszul dontenek? Mert nem teged valasztanak? LOL.
Nem is kell tudniuk semmit az emberrol a lelekrol meg ilyen hulyesegekrol. Azt kell tudniuk hogy mik azok a tulajdonsagok, amik a cegnek kellenek, es ki kell tudni szurniuk a nem odavalokat. Es ezt eleg nagy hatekonysaggal csinaljak. Mivel egy jobb allasra sok jelentkezo van, olyan nagyot nem lehet hibazni, igy 10 egyforma jelentkezo kozul a legszimpatikusabbat valasztjak.
Es nyilvan nem az lesz aki nekiall okor modjara a HR-est kritizalni.
" nekiall okor modjara a HR-est kritizalni."
A szent és sérthetetlen HR-est - ugyanmár! Volt olyan, hogy akkor baromságot mondott a HR-es, hogy a csendben mellette ülő mérnök megszólalt, hogy ezt nem kéne.
"A szánalmasság netovábbja volt amikor egy állásinterjún a "fluent" english tduásomnat tesztelte egy olyan plázacica aki ROSSZABBUL tudot angolul mint én. Röhej.
Színtiszta élvezettel javítgattam én, a pályázó a vizsgáztató nyelvtani és kiejtési hibáit.
Azt hiszitek vette a lapot? legalább hallgatott volna el az idiótája és kussolt volna. De nem, folytatta és egyre bonyolultabb mondatokkal kínlódott, egyre több hibával.
Én meg a végén már röhögtem és odafordultam a vezetőhöz: tán némi angolórára el kéne küldeni a "kisasszonyt" mielőtt ideültetik vizsgáztani."
Egy ilyen embert gyártósorra sem vennék fel. Senkinek nincs szüksége idegesítő arrogáns arcokra, akik azt hiszik, hogy jobbak másoknál. Bármilyen munkahelyen fontosabb az együttműködési készség, mint a szaktudás. Az utóbbi általában úgyis munka alatt megtanulandó specifikus valami, de ha alapból egy kezelhetetlen kötekedő f_sz vagy, akkor semmi szükség rád, kérjük a következőt.
"-igen, épp ezért kéne segíteni -avagy nem azért vagy itt a gyakorin?"
Áruld már el nekem, hogy hogy lehet segíteni? Ha azt mondom neki, hogy igaza van és fel a fejjel, akkor neki jobb lesz? Ha másnap fel kell lesz egy jól jövedelmező állása és kevésbé lesz nagyképű? Kötve hiszem...
El kell fogadni azt, hogy mindenkinek nem mehet jól. Sajna ez van
"El kell fogadni azt, hogy mindenkinek nem mehet jól"
Jól van előzőek, biztos igazatok van. Fölényesek vagytok, biztos tudtok kellő pofát vágni a hülyeségekhez - és van jól fizető állásotok.
Azt szabad megtudnom, 59%-os, akkor miért vagy itt egész nap? hogy idézgetsz régi kérdéseket, biztos sokat vagy itt -hogy fér bele a munkádba?
avagy azért vagytok itt, hogy fölényesen elmondjátok, nem mehet mindenkinek ilyen jól, mint nekünk?
Egyik napról a másikra szűnhet meg egy állás, és ma Magyarországon ez az egyik legnagyobb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!