Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit várnak egy pályakezdőtől...

Mit várnak egy pályakezdőtől egy állásinterjún? Miért 1 órás?

Figyelt kérdés

Egy cég behívott interjúra , páylakezdő építőmérnöki diplomával rendelkező fiú vagyok, még sehol nem dogloztam komolyabban.

Itt most tudásszintfelmérés lesz? Konkrét szakmai kérdések? HOnna tudnám ezeket pályakezdőként? Kicsit félek az itnerjútól...MIért írja hogy max 1 órás? Szerintem 15 perc alatt le lehetne bonyolítani az egészet.. Lehet megkérezik,hogy az alábbi problémát hogyan oldaná meg?

Fizetési igénynél mit mondjak?

Tapasztaltak írjatok.

2014. jún. 8. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Elmész, és kiderül. Ahány cég, annyi felvételi eljárás. nálam sima árú-összekészítői munkára 6 körös állásinterjú volt és logikai tesztet csináltattak. Pedig ehhez a munkához nem kell 180as IQ.
2014. jún. 8. 13:26
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
minden cég máshogy válogatja. én pályakezdő közgazdászként 7 fordulós interjúkra jártam, volt ahol iq tesztet is írattak velünk, szóval tényleg minden előfordulhat
2014. jún. 8. 13:49
 3/9 A kérdező kommentje:

6-7 körös?

Nem normálisak.. Nyilván elmegyek és kiderül csak gondoltam írhatnátok mégis hogyan zajlik ez az egész mert még nem voltam interjún.

Nem lett meghírdetve az állás beadtam egy céghez és behívtak 1 hónap elteltével.Szóval gondolom nincs 100 másik páylázó.

2014. jún. 8. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

pályakezdő és pályakezdő között ezer különbség van.

Van sok olyan kezdő ember aki suli mellett pluszba tanult, esetleg gyakornokoskodott valahol, tapasztalatokat gyűjtött.

Ő is pályakezdőnek fog számítani, de mérföldekkel több esélye lesz veled szemben, ezt akarják kideríteni.

2014. jún. 8. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
1 óra? nekem volt 5 órás interjúm is már...
2014. jún. 8. 16:25
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Te jó ég.Én most voltam egy iskolában,tanári "állásinterjún".Én is pályakazdő vagyok még csak most megyek államvizsgázni.Az igazgatóval beszéltem 20 percet,aztán körbevezetett a suliban,majd megkérdezte,akkor augusztus 20-tól tudnék-e kezdeni.Ezeknek a hülye cégeknek már tényleg elgurult a gyógyszere...Csinálják itt az "ingyencirkszt" a tesztjeikkel.De jó,hogy nem kell ilyen helyen "hülyét csinálni" magamból...
2014. jún. 8. 16:58
 7/9 anonim ***** válasza:
63%
Jó igaz én fizika-kémia szakos tanár vagyok ami itt Bp-en is kezd hiányszakma lenni.Szóval nem annyira tolonganak a jelentkezők.
2014. jún. 8. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

1 óra nem olyan vészesen sok, bár nem is kevés. Bemész, nyilván kell pár szót mondani magadról, mind szakmailag mind emberileg. Előkerülnek a tanulmányok, az eddig végzett munkák, miért akarsz ott dolgozni, mik az elképzeléseid, stb. Esetleg néhány 1-2 mondatban megválaszolható kérdés, vagy egy pár perces írásbeli teszt. Sokan elfelejtik, de elvileg az állásinterjú kétoldalú dolog. Tehát nem csak arról kéne szólnia, hogy te meggyőzd őket, hanem arról is hogy ők is meggyőzzenek téged, hogy miért érdemes náluk dolgozni. Persze nyilván ez akkor hangsúlyos leginkább, ha elismert szakember vagy jó referenciákkal és vannak lehetőségeid. Ettől függetlenül normálisabb helyeken mondanak pár szót a cégről, milyen projekteken dolgoznak, mik a jövőbeli tervek, hol jössz te a képbe, stb. A vége fele általában van lehetőség kérdésekre, itt rá lehet kérdezni a munkarendre, kikkel kéne együtt dolgozni, hogyan zajlik a betanulás, meg ami még érdekel. Egyébként javasolt, hogy legyen legalább 2-3 kérdésed, mert ezzel is mutatod, hogy érdekel az állás. Persze olyan, amiről előzőleg nem beszéltetek.

Más:

Nem nagyon találkoztam még eddig olyan állással/hirdetéssel amiért megérné 6-7 kört menni. Én max. 4 után megköszönném a lehetőséget és utána szórakozzanak azzal akivel akarnak.

2014. jún. 8. 17:11
 9/9 anonim ***** válasza:
65%
Általában először beszélned kell magadról, mit csináltál eddig, mi a hobbid, ilyesmik, készülj fel, hogy kb 2 percig tudj folyamatosan beszélni. Nézz utána a cégnek, általában rákérdeznek, hogy mit tudsz és ha semmit, akkor ott el is vágtad magad. Nézd meg a honlapjukat, rövid történetét, hány országban van jelen, hány alkalmazottja van, sikereket, díjakat, részlegeket, mivel foglalkozik stb. Készülj fel abból is, hogy miért szeretnél annál a cégnél dolgozni és miért ezt a szakmát választottad, mit szeretsz benne a legjobban és mit a legkevésbé. Lehet még egy csomó kérdés, keress rá, hogy interjú kérdések. Ezen kívül persze lehetnek szakmai kérdések, tesztek stb, ez már az adott cégtől függ.
2014. jún. 8. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!