Mit várnak egy pályakezdőtől egy állásinterjún? Miért 1 órás?
Egy cég behívott interjúra , páylakezdő építőmérnöki diplomával rendelkező fiú vagyok, még sehol nem dogloztam komolyabban.
Itt most tudásszintfelmérés lesz? Konkrét szakmai kérdések? HOnna tudnám ezeket pályakezdőként? Kicsit félek az itnerjútól...MIért írja hogy max 1 órás? Szerintem 15 perc alatt le lehetne bonyolítani az egészet.. Lehet megkérezik,hogy az alábbi problémát hogyan oldaná meg?
Fizetési igénynél mit mondjak?
Tapasztaltak írjatok.
6-7 körös?
Nem normálisak.. Nyilván elmegyek és kiderül csak gondoltam írhatnátok mégis hogyan zajlik ez az egész mert még nem voltam interjún.
Nem lett meghírdetve az állás beadtam egy céghez és behívtak 1 hónap elteltével.Szóval gondolom nincs 100 másik páylázó.
pályakezdő és pályakezdő között ezer különbség van.
Van sok olyan kezdő ember aki suli mellett pluszba tanult, esetleg gyakornokoskodott valahol, tapasztalatokat gyűjtött.
Ő is pályakezdőnek fog számítani, de mérföldekkel több esélye lesz veled szemben, ezt akarják kideríteni.
1 óra nem olyan vészesen sok, bár nem is kevés. Bemész, nyilván kell pár szót mondani magadról, mind szakmailag mind emberileg. Előkerülnek a tanulmányok, az eddig végzett munkák, miért akarsz ott dolgozni, mik az elképzeléseid, stb. Esetleg néhány 1-2 mondatban megválaszolható kérdés, vagy egy pár perces írásbeli teszt. Sokan elfelejtik, de elvileg az állásinterjú kétoldalú dolog. Tehát nem csak arról kéne szólnia, hogy te meggyőzd őket, hanem arról is hogy ők is meggyőzzenek téged, hogy miért érdemes náluk dolgozni. Persze nyilván ez akkor hangsúlyos leginkább, ha elismert szakember vagy jó referenciákkal és vannak lehetőségeid. Ettől függetlenül normálisabb helyeken mondanak pár szót a cégről, milyen projekteken dolgoznak, mik a jövőbeli tervek, hol jössz te a képbe, stb. A vége fele általában van lehetőség kérdésekre, itt rá lehet kérdezni a munkarendre, kikkel kéne együtt dolgozni, hogyan zajlik a betanulás, meg ami még érdekel. Egyébként javasolt, hogy legyen legalább 2-3 kérdésed, mert ezzel is mutatod, hogy érdekel az állás. Persze olyan, amiről előzőleg nem beszéltetek.
Más:
Nem nagyon találkoztam még eddig olyan állással/hirdetéssel amiért megérné 6-7 kört menni. Én max. 4 után megköszönném a lehetőséget és utána szórakozzanak azzal akivel akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!