Mire számítsak, ha az interjúztató azt mondta, lesz egy órás "képesség felmérés" az állásinterjún?
Adminisztrátor munkakörnél mondjuk ritka és fura lenne egy kognitív vagy egy IQ teszt, de középvezetőtől felfele nagyon gyakori. Nekem pl. 5 órás szünetmentes kognitív stressztesztem volt. Az a kemény, nem a beton :)
De jelen esetben én is inkább valami gyakorlati tesztre gondolnék. Pl. kapsz egy dosszié "saláta" iratot, rendszerezd, vidd fel excelbe / adatbázisba, esetleg gépelés teszt vagy hasonló.
Velem csináltattak IQ tesztet adminisztrátori-operátori munkához, meg különféle figyelemmérési teszteket, ezekre nem lehet igazán rákészülni.
Viszont az eléggé elképzelhető, hogy szövegszerkesztés-táblázatkezelés lesz, tehát nézd át - de lehetőleg ne csak az legújabb excelt hanem a régit is, én egyszer azon buktam, hogy a régi excelben ugye elég máshol vannak dolgok mint az újban, én meg nem emlékeztem rá, keresgéltem, a nő aki felettem figyelt egyből elküldött.
Voltam csoportos feladatmegoldáson is ahol mindenféle hülyeségre kellett megoldást találni - pl. fontossági sorrendek, a másik rábeszélése valamire.
Megnézték azt is mennyire gépelek gyorsan, a munkához szükséges szakszavakat ismerem-e.
Olvasd el a munkaköri leírást...nagyjából az álláshirdetésekben benne szokott lenni részletek nélkül, hogy mik az elvárások. Ha van ilyen akkor mindent amit ott ír nézzél át.
Nekem is pont egy ilyen egy órás képességfelmérésre voltam behíva és nem is gondoltam olyasmire, hogy valamibe mélyebben belemegyünk. Hát nagyon megfingattak. Elővették a mateknak a legsötétebb részét és elvárták volna, hogy egy háromoldalas levezetésből adódó képletet (ami önmagában eléggé jelenléktelen, viszont hosszú) tudjak fejből. És természetesen angolul folyt az egész. Persze nem ügyintéző posztra jelentkeztem. De a lényeg, hogy készülj fel a legrosszabbra és ne járj úgy mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!