Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem akarok még dolgozni! Baj?

Nem akarok még dolgozni! Baj?

Figyelt kérdés
Idén végzek egy vidéki főiskolán. A családtagjaim már hónapok óta azt kérdezgetik, mikor fogok munkába állni. Én viszont szeretnék még nyáron pihenni, nem is nagyon akarok őszig munkát keresni. Szerintetek ez baj? Ti mit szólnátok hozzá, ha a lányotok/rokonotok lenne hasonló véleménnyel a munkavállalásról? 21/L

2014. ápr. 26. 19:16
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
68%
Te is megéred a pénzed. Nem elég, hogy a szüleid fizették a tanítattásod még azután szipirtyóként a nyakukon akarsz maradni. A bulizgatást és a nyaralást legalább te állnád? Vagy azt is a szüleidből préselnédd ki? Én nem arra neveltelek volna, hogy hogyan tudj másokból pénzt kicsikarni, hanem arra, hogy hogyan legyél önálló és felellősségteljes. Egy kicsit sem gondoltál arra, hogy most már diplomás felnőttkéntt illene a szülők dolgába besegíteni? Jah, hogy neked még pihenned kell, én kérek elnézést és nem zavarom meg az idilli pillanatodat,
2014. ápr. 27. 09:36
 32/53 anonim ***** válasza:
37%

30-as

Teljesen egyetértek veled. Egy jó szakmunkás bizonyítvánnyal sikeresebb lehet az ember, mint egy bölcsész/gazdasági diplomával.

2014. ápr. 27. 09:38
 33/53 anonim ***** válasza:
29%

"De ez mind független attól, hogy dolgozol-e vagy sem."

És ha nem tud fizetni, mert nincs munkája, akkor kidobod a sajt gyerekedet a híd alá, vagy ráküldöd a verőlegényeket!

Nagyon remélem, hogy neked soha nem lesz gyereked!

2014. ápr. 27. 10:00
 34/53 A kérdező kommentje:
Csak 2 hónapról lenne szó, nem többről, nem akarok évekig munkanélküliként tengődni, és nem is fogok.
2014. ápr. 27. 11:22
 35/53 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel a felfogással pedig fogsz, nagyon kis naív kislány vagy. Nem kell szidni azt aki rezsit kér a saját gyerekétől - sorry 21 évesen ha van munkája akkor nem kell már eltartani ilyen egyszerű

Kicsilány, hiába tesznek fel napi több száz álláshirdetést ha több ezer munkanélküli ember van rá.. Hidd már el hogy nem fogsz egyből munkát találni.. Friss diplomás 0 tapasztalattal rendelkező SENKI vagy. (sorry) Ilyenből van még rajtad kívül pár ezer.. akkor szerinted mennyi az esélye???

2014. ápr. 27. 16:46
 36/53 anonim ***** válasza:
70%

Látom nem válaszoltad, hogy honnan lenne a pénz rá. Így feltételezem, hogy a szülők fizetnék. Szép vagy...

Amúgy én is örülök, hogy nem te vagy a lányom.

33-as

Érettségi előtt tisztázva lenne a dolog, hogy vagy tanul vagy dolgozik. Úgy lenne nevelve, hogy nem jutnánk el idáig. Különben nem magáról a pénzről szól, hanem arról a tényről, hogy ő már felnőtt. Az én szüleim is megtehették volna (de nagyon sok család nem!), hogy egyetem után még évekig támogassanak, hogy nekem ne kelljen dolgozni, de nem ez az élet rendje. Hanem az, hogy a tanulmányok után az ember elmenjen dolgozni. Nekem is megmondták, hogy a diplomáig támogatnak függetlenül attól, hogy dolgozok vagy sem, de utána kalap-kabát, álljak a saját sarkamra.

2014. ápr. 27. 21:01
 37/53 anonim ***** válasza:
57%

Én elhiszem, hogy egy jó szakmával manapság többre lehet menni, aláírom. Ebben igazat is adok annak a válaszolónak, aki azt írta, semmi álláskeresési problémája nincs.

DE. Ma még keresett diplomával, több nyelvvel is nehéz munkát találni, mert egy állásra több100-an pályáznak.

És a kérdező többszörösen hátrányos helyzetben van?

1. pályakezdő

2. mesterképzéssel nem rendelkezik

3. válaszaiból ítélve jobban érdekli, hogy kiélje magát, mint hogy éjt nappallá téve dolgozzon ( munkáltatók álma, főleg ma, mikor bejelentenek minimálbérre, fizetnek + borítékba, és cserében legyél éjjel-nappal a cég szolgálatában.

Amikor lediplomáztam, egyből elkezdtem állást keresni, egy hónapon belül találtam is. Az már nincs, újat kell keresni, és hiába a sok évnyi továbbképzés, szakmai tapasztalat, soha ennyien nem pályáztak meg még egy pozíciót, így nagyon nehéz. Nyilván majd a kérdező is rájön, milyen ma ez a helyzet, csalódni fog.

Főként nem kapkodnak a friss diplomás, pályakezdőért.

Kérdező, milyen szakos vagy? Hol végzel?

2014. ápr. 27. 21:15
 38/53 A kérdező kommentje:
Van még pénzem, amit diákmunkával szedtem össze, meg amit még korábban kaptam rokonoktól, szóval pár hónapig ellennék a suli befejezése után, nem kellene kérnem szülőktől. Nem az a fontos, hogy milyen szakon vagyok, ez annyira nem számít az elhelyezkedés szempontjából szerintem. Az talál hamar munkát szerintem, aki elvállal a szakjától messzebb eső munkákat is, és/vagy szerencséje van, és/ vagy protekciója, és/vagy nagyon ért a dolgokhoz.
2014. ápr. 27. 22:21
 39/53 anonim ***** válasza:
76%

"Nem az a fontos, hogy milyen szakon vagyok, ez annyira nem számít az elhelyezkedés szempontjából szerintem"

ugye csak viccelsz? Te egyáltalán nem vagy tisztában a munkaerőpiaccal?

2014. ápr. 28. 09:04
 40/53 anonim ***** válasza:
30%

Az talál hamar munkát szerintem, aki elvállal a szakjától messzebb eső munkákat is, és/vagy szerencséje van, és/ vagy protekciója, és/vagy nagyon ért a dolgokhoz.

Teljesen igazad van. Még a legtelítettebb szakmában is találsz munkát, ha van protekciód és/vagy jó vagy benne.

Ha tele is van a piac, kitesznek valakit akinél te jobb vagy, ennyi.

2014. ápr. 28. 19:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!