Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dolgozni akarok. De hogy?

Dolgozni akarok. De hogy?

Figyelt kérdés

a szüleim leszarják az egész életemet nagyívből,a ruháimat is kinőttem,mégse vesznek újat

ezért eldöntöttem hogy dolgozni akarok

de 13 évesen már mehetek dolgozni? és ha igen,akkor mit? mármint itt nem olyanra gondolok hogy felnyalatnak velem egy szántóföldet vagy mittudomén,de pl mc donald's-ban?

meg az is gáz hogy ki akarok menni Amerikába,persze ahhoz meg kéne tanulnom angolul is... :)

kb mennyit kellene fizetnem egy angol tanárnak,de úgy,hogy intenzíven tanulnám az angolt....szóval olyan pár hónap vagy talán 1 év alatt megtanuljak?

jah és mielőtt bárki elkezdene b.szogatni hogy képzelődjek csak meg stb.,hát köszkösz de abból nem kérek:D én legalább lenni akarok valaki és ezért tennék is ...

13l

2011. szept. 28. 14:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

13 évesen nem dolgozhatsz sehol.

Mellesleg tanköteles vagy még egy pár évig. Hogy tudnál munka mellett tanulni is? Márpedig ha lenni akarsz valaki (ahogy írtad), akkor inkább tanulnod kellene, mint a mekiben gürizni.

2011. szept. 28. 14:34
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Én úgy tudom, hogy csak 16 éves kortól lehet menni diákmunkára. Esetleg kérdezd körbe a közelben lakó időseket, hogy nincs-e szükségük vkire, aki bevásárol, elviszi a csekkeket a postára, sétáltatja a kutyát.

Az amerikás dolgot, ha meg igazán akarod, akkor sikerülni fog. Higyj az álmaidban :)

2011. szept. 28. 14:34
 3/22 A kérdező kommentje:

jah hát ebben a szar iskolában ahova most járok,hogy tanuljak?

hülyén mentem be,hülyén is fogok kimenni,akkor már nem tök mindegy hogy mellette tanulok angolul vagy nem?

2011. szept. 28. 14:35
 4/22 A kérdező kommentje:
14:34 köszi a választ :D ez is jó ötlet :P
2011. szept. 28. 14:36
 5/22 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 14:37!

Ne aggódj, majd ebben is add tippet a 2. válaszadó, aki annyira osztja az észt, csak éppen a "higgy" szót "higyj"-nek írja.

(Kedves 2:

hinni-->higgy

hagyni-->hagyj)

2011. szept. 28. 14:39
 6/22 anonim ***** válasza:
75%
Angol különtanár 2000 - 2500,- óránként.
2011. szept. 28. 14:41
 7/22 anonim ***** válasza:
70%
Hivatalosan nem dolgozhatsz, de olyan elfoglaltságot, amiért fizetnek, találhatsz magadnak, ha élelmes vagy. Pld. idős embernek bevásárolhatsz, kutyát sétáltathatsz, vagy akár takaríthatsz is háznál. Ezt nem kell nagy dobra verned, de kivitelezhető. Még a tanulás mellett is!
2011. szept. 28. 14:42
 8/22 anonim ***** válasza:
89%

Tanköteles vagy, és 16 éves korodig nem is dolgozhatsz legálisan.

Muszáj tanulnod. Ha nem tetszik a suli, akkor át kellene menned másikba...különbözetivel, de ahhoz is tanulni kell.

Az, hogy mennyibe kerül egy angol tanár, az függ attól is, hogy hányan járnátok hozzá, heti hányszor hány órában és hol. Pesten drágább egy tanár, mint mucsaröcsögén.

Szedd össze a kinőtt holmijaid, fabrikálj dolgokat, kutasd fel a régi cuccaid, és add el a bolhapiacon. Lesz egy kis pénzmagod, tudod használni valamire.

Nem tudom, vesznek-e át még a méh telepek papírt, azért is fizetnek. Tele a postaláda a sok reklámújsággal, kilószámra gyűjtöm, hátha elviszik a srácok egy gyűjtés alkalmával. :)

2011. szept. 28. 14:43
 9/22 anonim ***** válasza:
39%

14:39.

Én nem tudom te hol tanultál magyar helyesírást.... de tényleg úgy kell írni ahogy a 2. írta... szóval nem kéne okoskodnod a hülyeséggel, bocs.

2011. szept. 28. 14:44
 10/22 anonim ***** válasza:
15%
13 évesen nyígsz a ruhákért, de azért kikötöd, hogy nem mennél el akármire. A Meki se egy leányálom hidd el... de ha így folytatod még kiköthetsz ott.
2011. szept. 28. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!