Dolgozni akarok. De hogy?
a szüleim leszarják az egész életemet nagyívből,a ruháimat is kinőttem,mégse vesznek újat
ezért eldöntöttem hogy dolgozni akarok
de 13 évesen már mehetek dolgozni? és ha igen,akkor mit? mármint itt nem olyanra gondolok hogy felnyalatnak velem egy szántóföldet vagy mittudomén,de pl mc donald's-ban?
meg az is gáz hogy ki akarok menni Amerikába,persze ahhoz meg kéne tanulnom angolul is... :)
kb mennyit kellene fizetnem egy angol tanárnak,de úgy,hogy intenzíven tanulnám az angolt....szóval olyan pár hónap vagy talán 1 év alatt megtanuljak?
jah és mielőtt bárki elkezdene b.szogatni hogy képzelődjek csak meg stb.,hát köszkösz de abból nem kérek:D én legalább lenni akarok valaki és ezért tennék is ...
13l
Amúgy haveromék legálisan kint vannak Amerikában már 8 éve. Angoltudással mentek ki, és hidd el, nem fenékig tejfel ott sem az élet.
A kétkezi munkát kint is megbecsülik, de odáig el kell jutni! És nem egyszerű... Mázli is kell hozzá, meg rátermettség, és nem utolsó sorba tudás.
14:44, ugye te vagy a 2. is?
Nos:
www.magyarhelyesiras.hu
Írd be, hogy "higgy" és láss csodát:
ne higgyük el!
hidd el v. higgyed el!
higgy nekem v. higgyél nekem!
higgyünk!
higgyen nekem!
elhiggyem?
higgyél
Ostoba!
1. dolgozni nem tudsz még, hacsak nincs tehetséged pl. az énekléshez.
2. egy intenzív nyelvtanfolyam havi 30-40 ezer körül van.
3. amíg suliba jársz, valójában semmi szükség nincs rá. Tanuld meg rendesen az iskolai angolórára az anyagot, és ha valamit nem értesz, órán kérdezd meg a tanártól. A nyelvtant így meg lehet tanulni, a beszédértésre a legjobb filmeket nézni és rádiót hallgatni angolul (akkor is, ha az elején semmit nem értesz belőle), a szavakat meg egyszerűen be kell vágni.
14:44-es :D
Hihetetlen, hogy milyen magabiztossággal írsz abszolút butaságokat...
Azért HIGGY magadban, mert ez egy kivétel.
14:39, most csak azért, mert nem jól írtam, nem tudom, mit kell lehurrogni. Te biztos nagyon okos lehetsz, leborulok lábaid elé.
Mitől volt rossz tipp, amit mondtam? Miért ne sétáltathatna kutyát, vásárolhatna be? Nem értelek.
Szerintem azért a kérdező beakarja fejezni az iskoláit, legalább érettségiig, és mellette dolgozni. Plusz vizionál egy amerikai álmot, amit 10 éven belül elakar érni. Ez lenne logikus.
Személy szerint butaságnak tartom Amerikát, mivel a munkanélküliség az egekbe szökik, a lehetőségek hazája többé már nem az, nem is volt igazából. Bár, ha szerzel egy ápolói végzettséget + pár év gyakorlatot + megtanulsz rendesen angolul, szinte biztos, hogy kapkodni fognak utánad.
13 évesen még nem vállalhatsz munkát, max néniknek bevásárolhatsz, kutyát sétáltathatsz, de ebből csak pár ezrest tudsz összeszedni havonta.
Diákmunkát 16 éves korodtól vállalhatsz.
Angol tanárok kb 1000-2500 Ft közt kérnek egy óráért. Ha 0-ról indulsz kb 100-150 ezredbe lesz, hogy eljuss egy középfokú nyelvvizsgáig (akár magántanárnál vagy akár nyelvsuliban).
Az iskolában meg törekedj a legjobbra, ne törődj semmivel, csak minél jobban tanuld meg az anyagot.
Amerikára meg majd térj vissza később, amúgy oda piszok nehéz kimenni úgy, hogy letelepedhess.
14:51
Te hurrogtál le először engem.
Én csak bizonyítottam az igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!