Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jobban megérte volna kereskede...

Jobban megérte volna kereskedelem-marketing szakra menni, semmint nemzetközi gazdálkodás szakra? Állásbörzén ezt tapasztalták az ismerőseim: inkább keresték a marketingeseket?

Figyelt kérdés

A BGF-en tanulok, és eléggé jók itt az elhelyezkedési esélyek a diplomásoknál.

Amin gondolkoztam: jobban megérte volna kermark-ra menni, semmint nemzetközi gazdálkodásra?

Mert állásbörzén (volt hogy iskolába rendeztek egy kisebb kaliberűt, meg most volt a HVG-s is) azt tapasztalta több ismerősöm is, hogy jobban keresték a marketingeseket a nagy cégek (pl. unilever, coca-cola, henkel, stb) és a nemzetközi gazdálkodás szakosokat nem annyira.

A coca-colánál például megmondták itt az iskolai állásbörzén kerek perec, hogy csak marketinges gyakornokokat keresnek, illetve csak marketinges állást lehet betölteni, mást nem keresnek.

Pedig én azt hittem, hogy az ng-vel jobban el lehet helyezkedni, mint a marketinggel.

Kb. 1,5 éve felvételiztem, (most ez a 4. félévem fősulin) és direkt azért nem jelöltem kermarkot, mert sokan mondták, mennyire büfészak...

Szerintetek?

2014. febr. 28. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:
Kèrdező ennyi idő elteltèvel mi a tapasztalatod? 30as pályamódosítókènt kermark/nemzgazd/gazdmen háromszögben próbálom kitalálni melyik legyen.
2023. jún. 17. 15:48
 72/72 anonim ***** válasza:

71es: mint olyan, aki ilyen végzettségűeket vett fel, azt mondom, hogy teljesen mindegy. Ez a három teljesen egykutya.

Válaszd azt, amelyik jobban érdekel.

Kermark ha a marketinget-boltokat szereted, nemzgazd ha bármilyen eu vagy vámmal dolgoznál, gazdmen ha mindenből egy kicsit szeretnél tudni.

2023. jún. 17. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!