Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jobban megérte volna kereskede...

Jobban megérte volna kereskedelem-marketing szakra menni, semmint nemzetközi gazdálkodás szakra? Állásbörzén ezt tapasztalták az ismerőseim: inkább keresték a marketingeseket?

Figyelt kérdés

A BGF-en tanulok, és eléggé jók itt az elhelyezkedési esélyek a diplomásoknál.

Amin gondolkoztam: jobban megérte volna kermark-ra menni, semmint nemzetközi gazdálkodásra?

Mert állásbörzén (volt hogy iskolába rendeztek egy kisebb kaliberűt, meg most volt a HVG-s is) azt tapasztalta több ismerősöm is, hogy jobban keresték a marketingeseket a nagy cégek (pl. unilever, coca-cola, henkel, stb) és a nemzetközi gazdálkodás szakosokat nem annyira.

A coca-colánál például megmondták itt az iskolai állásbörzén kerek perec, hogy csak marketinges gyakornokokat keresnek, illetve csak marketinges állást lehet betölteni, mást nem keresnek.

Pedig én azt hittem, hogy az ng-vel jobban el lehet helyezkedni, mint a marketinggel.

Kb. 1,5 éve felvételiztem, (most ez a 4. félévem fősulin) és direkt azért nem jelöltem kermarkot, mert sokan mondták, mennyire büfészak...

Szerintetek?

2014. febr. 28. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
38%

16:05, természetesen a te trollkodásod az pedig követendő példa ugyebár. Eddig pont ott tartunk, mint amit te csinálsz/mondasz, csak az előjel más.

Mindjárt gondoltam, itt csak te értesz mindenhez, a kérdező is hazudik, én is hazudok, mindenki hazudik aki ellentmond. Ilyen szellemóriásokkal az MLM-átverések topicjában találkozok...

2014. ápr. 22. 16:09
 52/72 anonim ***** válasza:
87%
mondja a nulla életű munkanélküli aki egész nap itt van gyk-n :DDDD és 2 rege van... hát igen mindenki magából indul ki.... szerencsére a te kezedbe nemhogy a magyar gazdaság, de semmi se lesz, maximum a felmosórongy a mekibe
2014. ápr. 22. 16:10
 53/72 anonim ***** válasza:
38%

16:07, nem bírod a kritikát? :( Jaj te szegény. Na már a szókészletbe is beleköt :D Az általános iskolás 5.b-s kvaanyázást meghagyom neked, mint szegényes internetes fegyvertárad egyetlen kellékét.

Azért vagy 23%-os mert a legyengült kis életed egyetlen örömforrása a név nélkül,arc nélkül való netes trollkodás. Erre mondja a míves angol hogy "No life".

2014. ápr. 22. 16:11
 54/72 anonim ***** válasza:
84%
húha most akkor a 16:05 ös is én vagyok:DD fáj, hogy beégetett valaki, hogy sötét vagy mint az éjszaka és a marketing is közgéz szak mi? :DDDDDDDD
2014. ápr. 22. 16:26
 55/72 anonim ***** válasza:
91%
mit akartok egy olyan embertől aki a pénzügyet se mosná össze a közgazdaságtannal? szerinte az orvostudomány szerintem (ja igen én is kamureg vagyok)
2014. ápr. 22. 16:28
 56/72 anonim ***** válasza:
11%

Már megint a "munkanélküli"...ugyanaz a copypasztás sablonszar, két külön nickkel. De ő nem kamureg, holmááááá :DD Nem volt rossz próbálkozás, tökikém, tényleg nem...de annyira jó sem volt. És te pofázol itt nekem munkáról :DD WTF Ilyen kitűnő referenciákkal amik neked vannak - trollkodás, szerecsenmosdatás, 8 általános szókincs - még rendőrnek se kellenél, nemhogy árufeltöltőnek vagy benzinkutasnak. Majd akkor ugassál nekem munkáról, kistacskó, amikor nem apuci finanszírozza a netes trollkodásodat.

Ahogy mondod, minden szavuk szíven talál ezeknek a wannabe zugnetes önbohócoknak. Szeretnél legalább demagóg lenni, de csak az öntelt gőg büfög belőled :) csak tudnám, mireföl van ekkora paripa arcod...

2014. ápr. 22. 16:30
 57/72 anonim ***** válasza:
87%

"név nélkül,arc nélkül való netes trollkodás"

de miért mi tudjuk a te nevedet? vagy láttunk téged? sok logika szorult abba az parányi agyadba, a munkanélkülit meg én is mondom, tuti az vagy, na nyugodtan kamuregezz le, élettelen nyomorék

2014. ápr. 22. 16:43
 58/72 anonim ***** válasza:
87%
Hidd el, semmi okom nincs közgázosokat védeni, mérnök vagyok, most írtam ide először, és mérnökként mondhatom, hogy közgázzal könnyű elhelyezkedni(ugyanannyira mint mérnökivel, persze ha normális sulin végez az ember, de a GDF-ről jött mérnökökért se kapkodnak, ha ebből indulunk ki). Mivel megjártam már pár multit, láttam, hogy vannak olyan munkák, amit bőven be tudnak tölteni, pénzügyes, ilyen olyan értékesítési meg mit tudom én milyen elemzős, kereskedelmi adminisztrációs, marketinges, többféle logisztikai, számviteli, és vezetőit is, stb. stb .vagy szerinted egy multinál ki a CFO, könyvvizsgáló és még hosszasan lehetne sorolni? Sokszor a CEO is közgázos, írj be gooogle-ba találomra pár multit és írd oda, hogy vezetőség/menedzsment, sokszor fogsz közgázost találni(szinte mindig). Ez suli alatt még vicces, meg jó, hogy szívjuk egymás vérét, főleg BME-BCE csinálja ezt, de ők se gondolják annyira komolyan mint te, csak csipkelődés, de felnőtt ember nem művel le már ilyet, mint te.
2014. ápr. 22. 17:03
 59/72 anonim ***** válasza:
86%
hagyjad már előző azt se tudja mi az a multi nem dolgozott ilyen helyen van egy kis hazug világa amit az irigységével felépített és semmi tényt nem hajlandó elfogadni :DDDDDDDDDDDDD hiába mondja neki valaki, hogy 1+1 az nem 3 ő ragaszkodik az igazához, szánalmas :DDDDDDDDD
2014. ápr. 22. 17:08
 60/72 anonim ***** válasza:
86%

a könyvvizsgálást ne mond, szerinte az telesen más kar!!!! :DDDDDDDDD hogy őt idézzem:

"A könyvelés/könyvvizsgálás pedig teljesen más kar, összemosni a pénzügyi szekciót a közgazdászokkal kicsikét nagy csúsztatás. "

2014. ápr. 22. 17:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!