Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jobban megérte volna kereskede...

Jobban megérte volna kereskedelem-marketing szakra menni, semmint nemzetközi gazdálkodás szakra? Állásbörzén ezt tapasztalták az ismerőseim: inkább keresték a marketingeseket?

Figyelt kérdés

A BGF-en tanulok, és eléggé jók itt az elhelyezkedési esélyek a diplomásoknál.

Amin gondolkoztam: jobban megérte volna kermark-ra menni, semmint nemzetközi gazdálkodásra?

Mert állásbörzén (volt hogy iskolába rendeztek egy kisebb kaliberűt, meg most volt a HVG-s is) azt tapasztalta több ismerősöm is, hogy jobban keresték a marketingeseket a nagy cégek (pl. unilever, coca-cola, henkel, stb) és a nemzetközi gazdálkodás szakosokat nem annyira.

A coca-colánál például megmondták itt az iskolai állásbörzén kerek perec, hogy csak marketinges gyakornokokat keresnek, illetve csak marketinges állást lehet betölteni, mást nem keresnek.

Pedig én azt hittem, hogy az ng-vel jobban el lehet helyezkedni, mint a marketinggel.

Kb. 1,5 éve felvételiztem, (most ez a 4. félévem fősulin) és direkt azért nem jelöltem kermarkot, mert sokan mondták, mennyire büfészak...

Szerintetek?

2014. febr. 28. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
9%

Túrót se cáfoltál meg, csak a saját áltudományos lózungjaiddal próbálod fenntartani az állításod illúzióját, a saját kis világodban tökéletesen igazad van persze, csak sajnos a valóságra nézve nincs. Meg lettél cáfolva több oldalról is, gondolom a munkaügyiben azóta se jártál, ki ne derüljön, mekkora orbitális kreténségeket irkáltál, innentől fogva minek cáfoljalak meg mégegyszer? Akinek van egy kis esze, rögtön rájön hogy semmi alapja nincs az ökörségeidnek, csak Göbbels módjára addig lovagolsz a mantráidon míg végül magad is elhiszed őket. A közgazdászathoz neked kb. annyi közöd lehet mint Adolf Hitlernek az űrutazáshoz...

Baromira irigy vagyok ám rátok, komolyan :DDD minden vágyam egy büfészakos árufeltöltő diploma volt, megyek is mindjárt eretvágni :'(

Az pedig hogy bármikor tudok reagálni...okostelefonról hallottál-e már? Vagy ezt már nem tanítják a közgáz szakon? :D

2014. ápr. 20. 17:31
 22/72 anonim ***** válasza:
81%
Munkaügyre minek járjak nem vagyok munkanélküli mint te, árufeltöltőről se hallottam még, csak 3-4 év alatt vezérigazgatóvá lett emberekről, alapkezelőnél vezérigazgató helyettesé lett volt évfolyamtársról, sőt egyetem alatt is valószínű olyan munkája volt pár embernek amilyen neked sose lesz. Mondjuk nem is tudom minek vitatkozok egy olyan szellemi topronggyal mint te, aki a számvitelt karnak nevezi meg pár statisztikát se bír értelmezni, és odaírja, hogy ennyien jelentkeztek egy adott szakra arra a statisztikára amibe ez nem is szerepelt. Ha az ember mondja az ellenérveket befogod a füled és hangosan sikítozol, hogy meg ne halljad. Amíg te csak egy kamu dolgot hajtogatsz, a munkaügyit,(ami már rohadt nevetséges, egyetlen indokod amibe úgy kapaszkodsz mint egy fogyatékos a szaros gatyájába) addig más 60 ellenérvet mondott, amit nem tudtál megcáfolni. Azt, hogy okostelóról írsz szépen behazudtad, gratulálok :) ez is mutatja az értelmi szintedet, de meghagyom neked, hogy rájöjj miért buktál le, talán menni fog azzal a szerény mennyiségű IQ-val is ami neked van.
2014. ápr. 20. 18:22
 23/72 anonim ***** válasza:
9%

"Munkaügyre minek járjak nem vagyok munkanélküli mint te"

Ki mondta hogy munkanélküli vagyok? :DDD ez csak egy magad által felállított madárijesztő amire jólesik ugatnod.

Azért járjál hogy tisztába legyél a realitásokkal,mennyire van kereslet ott a közgazdász diplomásokra. Meg addig se nyomod itt orrba-szájba a bullshitjeidet.

"csak 3-4 év alatt vezérigazgatóvá lett emberekről, alapkezelőnél vezérigazgató helyettesé lett volt évfolyamtársról, sőt egyetem alatt is valószínű olyan munkája volt pár embernek amilyen neked sose lesz."

LOL whehehehehee :DDDDDDDD Ahogy aztat Móricka elképzeli :DDDDDD

Ez kb. ugyanaz a színvonal, mint amikor az MLM-nyaloncok hülyítik a frissen beléptetettet, hogy 2-3 év munkával ezüst, arany, platina, titániummakkos 80-as szintű Paladinok lesznek és milliókat keresnek majd :D bár ekkorákat hazudni még nekik sincs pofájuk. Tőlük tanultad ezt a folyamatos csúsztatgatást, szerecsenmosdatást?

Naggggyon hihető hogy egy rakás friss pályakezdőből 0 rutinnal pár év alatt vezérigazgató-helyettes, general koordinátor meg kiskutyafäsza lesz karikára vágva. Ilyen és ehhez hasonló demagóg ökörségekkel inkább porszívóügynöknek menj el.

Nekem sose lesz ilyen munkahelyem :( Fú, most aztán nagyon beoltottál, jaj de rossz nekem :(

Ne aggódj, olyan munkahelyre sose mennék, ahol hozzád hasonló szerencsétlen lelkibeteg internethírókat alkalmaznak

"Ha az ember mondja az ellenérveket befogod a füled és hangosan sikítozol, hogy meg ne halljad."

Ellenérvek? Linkelsz pár irreleváns statisztikát, aztán személyeskedsz, höbölö-böbölö, a kezedbe szarsz és azzal dobálózol :DDD micsoda fennkölt, dömdödömi magasságokban szárnyaló, komplex érvrendszer! Ezzel aztán két vállra fektettél! Még több ilyet ha kérhetném :D

"Amíg te csak egy kamu dolgot hajtogatsz, a munkaügyit, addig más 60 ellenérvet mondott, amit nem tudtál megcáfolni."

Azért "kamu" mert nem a te bugyuta nézetedet igazolja? Csak azt olvassuk el, azt látjuk meg, ami minket igazol, így megy ez :DDDDD Véletlenül nem te bizonygattad az Ezotériában hevesen hogy a Föld igenis üreges, odalenn laknak a kakamatyik és gravitáció nem is létezik?

Nekem aztán tök mindegy, mit hiszel el, mit nem, a magad köré képzelt (bocsánat, kéBzelt!!!!!!) fantáziavilágodból tőlem azt vetíted amit akarsz, de a valóságot a legkevésbé se tudod befolyásolni. Tudod, a kaméleon esete a csuklósbusszal. Nem kell megérteniük egymást, de a csuklósbusz az erősebb. Hogy a te világodban nem létezik gravitáció, attól itt még leesel a fáról.

A "60 ellenérv" jó lesz háromnak is. Először nyomattál valami irreleváns statisztikát, aztán felsoroltál pár 40-50 éves fazont akik egy teljesen más rendszerben kaptak diplomát amikor te még egy pajzán gondolat se voltál, legvégül elkezdted a habzószájú internetes fröcsögést. Manapság már erre is adnak diplomát? :D

A vergődésed többi részére egy harsány kacajjal reagáltam csak. Itten minálunk bazinagy jogállam van, úgy csinálsz bohócot magadból ahogy neked jólesik,csak ne sértődj meg akkor ha körberöhögünk.

2014. ápr. 20. 19:18
 24/72 anonim ***** válasza:
83%
Ne üsd habzó szájjal a billentyűzetet, mert nem fog újra telni a munkanélküli segélyből, a vérnyomásodat is jobb ha leméred, megértem, hogy irigy vagy ránk. Az általános iskolai nyelvtankönyvet is csapd fel, kezd mondjuk a vesszőkkel.
2014. ápr. 20. 19:45
 25/72 anonim ***** válasza:
84%
Minek idézgetsz vissza? Ennyire fogyatékos vagy, hogy nem bírsz enélkül válaszolni? Vagy azt hiszed, hogy így hosszabb lesz és okosabbnak hiszünk?
2014. ápr. 20. 19:46
 26/72 anonim ***** válasza:
84%
De azért durva, hogy megint leírtál fél oldalt feleslegesen, közhelyekkel tele, de továbbra se bizonyítottad a mondandódat akármilyen tanulmánnyal, vagy statisztikával... meg közgázos minek járna munkaügyre? Áfsz.hu-n a legjobb munka kb a titkárnői állás, külön állásbörze van közgázosoknak.
2014. ápr. 20. 19:48
 27/72 anonim ***** válasza:
81%
Ezo részleg pont neked való, agyszintedhez mérten megtaláltad a társaságodat :DDDDDD az mlm el is nagyon tisztába vagy, keress inkább egy rendes munkát.
2014. ápr. 20. 19:49
 28/72 anonim ***** válasza:
76%
wehehe b*zdmeg wehehe hány éves vagy te? 12? belinkelem nagyon szívesen neked azokat az embereket privátba, de az egyetemek kampányfilmjei is tele vannak a suliból kikerült sikeres vezetőkkel, de neked van igazad. Komolyan, hogy lehet valaki ilyen megkeseredett, irigy ember?
2014. ápr. 20. 19:52
 29/72 anonim ***** válasza:
81%
BKK huszonéves vezérigazgatója? Jó erre ráfogod, hogy politikai hátszél... K&H alapkezelő huszonéves vezetője? Equilor huszonéves vezetője? sorolhatnám még egy ideig, hidd el...
2014. ápr. 20. 19:54
 30/72 anonim ***** válasza:
84%
Kedves 56%-os. 1 hétbe telt elhelyezkednem a bgf-es közgáz diplomámmal, kérlek magyarázd meg, hogy ez hogy lehetséges, ha a mi világunk hamis a tiéd pedig az igazi? Nem volt hátszél, nem árufeltöltő lettem.
2014. ápr. 20. 19:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!