Jobban megérte volna kereskedelem-marketing szakra menni, semmint nemzetközi gazdálkodás szakra? Állásbörzén ezt tapasztalták az ismerőseim: inkább keresték a marketingeseket?
A BGF-en tanulok, és eléggé jók itt az elhelyezkedési esélyek a diplomásoknál.
Amin gondolkoztam: jobban megérte volna kermark-ra menni, semmint nemzetközi gazdálkodásra?
Mert állásbörzén (volt hogy iskolába rendeztek egy kisebb kaliberűt, meg most volt a HVG-s is) azt tapasztalta több ismerősöm is, hogy jobban keresték a marketingeseket a nagy cégek (pl. unilever, coca-cola, henkel, stb) és a nemzetközi gazdálkodás szakosokat nem annyira.
A coca-colánál például megmondták itt az iskolai állásbörzén kerek perec, hogy csak marketinges gyakornokokat keresnek, illetve csak marketinges állást lehet betölteni, mást nem keresnek.
Pedig én azt hittem, hogy az ng-vel jobban el lehet helyezkedni, mint a marketinggel.
Kb. 1,5 éve felvételiztem, (most ez a 4. félévem fősulin) és direkt azért nem jelöltem kermarkot, mert sokan mondták, mennyire büfészak...
Szerintetek?
"Eleve a közgazdászokat nem hasonlítanám a jogászokhoz, mert a közgazdász egy 6 millió felé ágazó szakma, logisztikától a kontrollingig, könyvvizsgálástól az elemzőig, sőt még az agrár dolgokra is lehet specializálódni. Ezért írtam, hogy közgazdász és közgazdász közt is van különbség, de másodjára talán sikerül felfogni..."
Elsőre is sikerült, ne aggódjál. Nyilván nem csak egyféle specializációból van itt túlképzés,hanem a jórészéből. A könyvelés/könyvvizsgálás pedig teljesen más kar, összemosni a pénzügyi szekciót a közgazdászokkal kicsikét nagy csúsztatás.
"ez ugyan olyan hülyeség, mint amikor azt mondod, hogy a mérnökök jól el tudnak helyezkedni, mert a villamosmérnök igen, de az építészmérnökről ez már nem mondható el."
Nézz szét a Jobpilot-on, Jobline-n és pár száz másik oldalon. Mindenféle mérnökre van kereslet, konkrétan minden oldalon láttam olyan hirdetést, hogy valamilyen mérnököt keresnek valahová. Közgaszdászt pedig egyik portálon sem kerestek. Persze azok a portálok hazudnak, mindenki hazudik, neked van igazad. Jajhagyjukmár...
" ezekkel szinte egyből el lehet helyezkedni, jó fizetéssel, EZ TÉNY, nézd meg a felvi statisztikákat ha nem hiszed."
Pénzügyi szakon ESETLEG, az (még) nincs túltelítve.
" kereskedelem és marketing is egy közgáz szak"
Kivéve amikor nem. Megsúgom, a marketing sokkal inkább média és kommunikáció, persze ezt is szépen össze lehet mosni a közgázzal ha az érdek úgy kívánja...
"fogalmad sincs róla mit zagyválsz össze, ezek után inkább te bullshit-elsz itt (de most komolyan, lehetsz kb. 14 éves, hogy ilyen szavakat használsz, inkább ne okoskodj a felnőttek dolgába)"
LOL WTF :DDD Na ezen tényleg jót röhögtem. Te mint felnőtt, hát hogyne :D A munkaerőpiaci viszonyok alakulásáról halovány fingod nincs, a lózungoddal kb. bebizonyítottad ezt, a pályakezdők állásban való alkalmazásáról pedig mégannyi se. Mármint abban az állásban való alkalmazásáról amit kitanult az egyetemen, nem árufeltöltőként meg rendőrként meg hasonló. Én actually tájékozott is vagyok abban amit állítok.
"szerintem másmilyen "gazdászokat" láttál a munkaügyi központba, ha egyáltalán voltál, vagy esetleg azért jársz oda mert képzetlen vagy és irigykedsz, keserű a szőlő..."
Aha értem, tehát biztosan hazudok, és egyedül neked van igazad :D Imádom ezt a fantasztikus érvelést, hogy aki nem a te foteligazadat fújja, az biztos hazudik. A munkaügyiben azért jártam speciel mert én sem tudtam a szakmámban elhelyezkedni. Képzetlen vagyok? Aranyapám, pályakezdőként mindenki képzetlen, ha eddig még nem jöttél volna rá. SZVSZ te még most is vastagon az vagy, és ezzel a rámenős, megideologizálós stílusoddal próbálod kompenzálni...
"Azt meg melyik pizsamádban álmodtad, hogy a mérnökök nem mennek külföldre, amikor Németországba háromszorosát megkeresik annak amit itt?"
Azt nem mondtam egy szóval se, hogy a mérnökök nem mennek külföldre, ne próbálj ilyesmit a számba adni. A bökkenő csak az, hogy a mérnök idehaza is el tudja adni a tudását jó pénzért, a közgazdász viszont nem.
A felvi.hu-s oldalakkal meg mit akarsz bizonyítani? Ennyien felvételiztek ezekre a karokra, oké, ezzel királyul mellélőttél, mert nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hány százalékuk tud elhelyezkedni a munkájában.
"Már most megbántam, hogy ennyit koptattam a billentyűzetet egy hülye troll-ra, szerintem annyit értem vele mint halottnak a csók, most meg majd olvashatom a hülye válaszodat, hogy bementél a munkaügyi hivatalba és mindenki "gazdász" volt."
Ó hát igen, állítottál valami hamuban sült baromságot, megcáfoltalak és én vagyok a troll :DDD Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Még véletlenül sem te vagy a troll, hogy egy abszurd ökörséget próbálsz valóságnak beállítani, és még szépen meg is ideologizálod. Elhiszem hogy bántja a szemed, hogy fantáziálás meg bullshittelés helyett első kézből tapasztaltam, most fogalmazz meg valami cirkalmas konteót arról, hogy a munkaügyisek is mind hazudnak, és igenis neked van igazad. Legalább szerzel pár kellemes percet nekem, úgyis ritkán jut az ember szórakozáshoz :)
Tipikus példája vagy annak, hogy valaki sík hülye valamihez, és okoskodik benne.
Könyvelés -> számvitel azt tudtad egyénként? Könyvelés más kar? MIVAN? Te miről beszélsz? MILYEN KAR? TUDOD TE EGYÁLTALÁN MIT JELENT AZ, HOGY KAR??? ÉS A PÉNZÜGYI SZEKCIÓT MI A JÓ ANYÁDDAL AKAROD ÖSSZEMOSNI, HA NEM A KÖZGAZDASÁGTANNAL? TERMÉSZETTUDOMÁNY? Te felsőoktatási intézmény közelébe még életedbe nem jártál az tuti. Te vagy trollkodsz vagy nem vagy normális. Én is közgazdász vagyok(alkalmazott közgáz szakon), szóval jobb belátásom van mint neked ebbe a dologba, már a nyáron a Citinél voltam kontroller gyakornok, beszéltem végzősökkel akik ott voltak teljes munkaidőbe(BCE, BGF, BME, ELTE ezekről az egyetemekről voltak), legtöbbjüknek keresni se kellett állást!!! (ennyit arról, hogy ki tud többet a munkaerőpiaci viszonyok alakulásáról ) Ha megnézed a profession-t, jobinfo-t(ha már felhoztad az álláskereső oldalakat
Pénzügy / Számvitel / Menedzsment (696)
Gazdaság / Pénzügy (2 141 db állás)
Bank / Biztosítás (406 db állás)
és még ott van a beszerzés, marketing stb. nem mellesleg profession főoldalán csak 4 álláshirdetés van most amihez gazdasági felsőfokú végzettség kell, szóval tedd fel a szemüvegedet, amikor nézed az oldalt.
Tehát én megint valós adatokkal tudom alátámasztani az állításaimat, amíg te csak behazudsz valamit, hogy nincsenek közgázos állások. Apropó, valós adatok. Ügye bemásoltam pár statisztikát amibe le volt írva az elhelyezkedés, fizetés stb. Hogy gondoljak a záp agyúakra, mint pl te KIMÁSOLTAM pár adatot, DE MÉG ÍGY SE JUTOTT EL AZ AGYADIG, MEGINT MI A JÓ BÜDÖS FA>ZRÓL BESZÉLSZ?
"Ennyien felvételiztek ezekre a karokra, oké, ezzel királyul mellélőttél, mert nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hány százalékuk tud elhelyezkedni a munkájában. "
PONT EZEK AZ ADATOK VOLTAK LEÍRVA! AZ BENNE SE VOLT, HOGY HÁNYAN FELVÉTELIZTEK.... TE NEM TUDSZ OLVASNI??? DE MÉG KI IS MÁSOLTAM NEKED, igaz nem azt, hogy hány % tud, hanem hány nem helyezkedett el, de segítek. 100-2=98, tehát 98% el tudott helyezkedni.
A kereskedelem és marketing és a kommunikáció és médiatudomány megint 2 külön dolog, és ha te tényleg azt gondolod, hogy az utóbbi jobb bármelyik közgáz szaknál akkor nem tudom még minek vergődsz itt, totálisan dilettáns vagy a témába és megint hülyeséget beszéltél, nézegess operatív tanterveket, nem kicsit különböznek matek és egyéb téren. Továbbra is biztos vagyok benne, hogy a szuper szakmáddal a munkaügyi hivatalba kell járnod munkanélküli segély miatt, amit nekünk nem kellett, mivel államvizsga előtt már legtöbbünknek volt/lesz munkája. :)LOL WTF-el meg megint bizonyítottad, hogy valami idióta vagy..
"Tényleg a közgazdász tudás olyan felesleges, haszontalan, csupán azért közgazdász Magyarország leggazdagabb embere, Warren Buffet, Samsung Vezérigazgatója Lee Kun-hee, Microsoft vezérigazgatója Steve Ballmer, A frissen dollármilliárdossá avanzsált facebook igazgató Sheryl Sandberg, és még lehetne sorolni hosszasan a piszkosul gazdag és a piszkosul nagy cégek vezérigazgatóját Magyarországról és külföldről is."
Már megint a csúsztatás, és a szerecsenmosdatás. Nézd már meg ,hány évesek bmag...már jópár éve benne vannak a szakmában, nem fiatal pályakezdők akiket senki se alkalmaz mert nincs gyakorlatuk, plusz abban a rendszerben amiben ők tanultak, nem volt túlképzés közgazdászból, főleg nem ekkora.
Mindegy, győzd meg a munkaügyin toporgó diplomásokat is, mekkora szükség van itt rájuk, és mindenki hazudik, neked van igazad. Szólj, ha megvagy, I'll be waiting...I'll be waiting...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!