Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mivel csinál plusz pénzt?

Ki mivel csinál plusz pénzt?

Figyelt kérdés

Ti miből csináltok a fizetésetek mellé plusz pénzt.

Valamibe bele szeretnék kezdeni de nem tudom mibe.

Nem kell olyan nagy dologra gondolni ha már van belőle havi 30 000 Ft-om akkor már örülök.

Kézügyességem az esetleg lenne a dolgokhoz

2014. jan. 25. 14:46
 11/98 anonim ***** válasza:
32%

2 munkahelyen dolgozom, 1ik teljes állás, betanított munka havi nettó 98e-ért, a másik a szakmám péntek Du és szombat egész nap, ebből kb 60e jön be adózás után.

e mellé már mást nem tudok bevállalni

2014. jan. 25. 19:59
 12/98 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy másodállást nem igazán tudok vállalni mert össze- vissza dolgozom műszakba. Ezért gondoltam olyanra ami kötetlen én osztom be az időm.

Az ilyen Avon és hasonló dolgokba nem nagyon hiszem, hogy lehet belőle pénz

2014. jan. 25. 20:07
 13/98 anonim ***** válasza:
23%

"Mennyi értékben értékesítesz ennyi pénzért?"

~150eFt

"Illetve melyik cégnél?"

Amway

"Olyan dolgokból amiről előtte el kell hitetned az emberrel, hogy NEKI erre nagyon nagy szűksége van és ettől jobb lesz az élete még akkor is ha nem veszi észre..."

Mindenkit át lehet verni egyszer. MLM-ben viszont a barátaiddal dolgozol, erre épül a rendszer. Őket nem akarod átverni, tehát erre nem alapulhat a rendszer. Elégedett vásárlók kellenek. Tehát nem, nem kell elhitetned senkivel semmit. Elég, ha megmutatod a terméket, és megmondod neki, hogy szerinted ez a legjobb, és ebben annyira biztos vagy, és ebben annyira biztos a cég is, hogy 100% megelégedettségi garanciát ad rá x hónapon át.

"Meg ugye kezdetnek egy elég szép összeget belenyomhatsz olyan címen hogy vegyél kezdőcsomagot amiből megismerheted a fő termékeket!"

Nyilván meg kell ismerned a termékeidet. Ugyanakkor a garanciát te is megkapod, tehát ha valami nem tetszett, ingyen próbálgathattad. Az elég szép összeg változhat cégenként, de tudomásom szerint minden rendes cégben elindulhatsz pár ezer forintból.

"MLM-ből ha pénzt akarsz, akkor számlaképesnek kell lenned."

Nem, de ezt sem kell egy kívülállónak jobban tudnia..

"Amíg nem kapsz pénzt belőle, csak a termékek árából akarsz kedvezményt addig nem kell"

Így van, tehát pl. 150 ezres forgalomnál a 60 árrésen felül 75ezernyi bónuszt is megkaphatsz a termékek árából kedvezményként. Tehát 135ezred is lehet "tisztán"... Amúgy meg ezt jellemzően másodállásban kezdik, amikor irreleváns a kötelező minimális járulékokról beszélni.. Egyéb adó-optimalizálási lehetőségekről nem is beszélve.

2014. jan. 25. 20:07
 14/98 anonim ***** válasza:
58%

"MLM-ből ha pénzt akarsz, akkor számlaképesnek kell lenned."

Nem, de ezt sem kell egy kívülállónak jobban tudnia..

Azért látszik a kényszerűség, hogy lépj be (alám) a rendszerbe és megtudod a nagy titkot..

Én annyit tettem, hogy kikértem a NAV (hatályos jogszabályok szerinti) állásfoglalását az MLM tevékenységből származó bevételekre vonatkozóan. Mert pont itt hangzott el, hogy nem kell hozzá "vállalkozói, csak vedd meg a kezdőcsomagot" c. tipikus vakítás. azután, hogy éves nettó 600.000-ig adómentes.

Erre kaptam egy választl. Ott a tájékoztató szövege, ügyszámmal, ha nem találod hitelesnek kérd ki a levéltárból.

Ennek ellenére, a sikeres mlm-es azt mondja, hogy jobban tudja ezeket, az aki benne van (ergo, fizet azért kezdőcsomagot, regisztrációs díjat, kezdőcsomagot, stb, hogy megtudja, amit az adóhatóságtól ingyen és bérmentve megkaphat bárki. És eredményképpen az mlmben elmondják, hogy a NAV nem jól tudja a hatályos adózási jogszabályokat és mint jogalkalmazó, nem tudja mire mit követel. :-))

Na ezért is írta az első hozzászóló, hogy ha van gyomrod hozzá, akkor csináld. Vezess meg másokat, hallgass el dolgokat,állíts valótlant, stb.

Mindezt üzletszerűen, pénzkeresésre buzdítva.

Csak annyit mondok, ha ilyesmire (direct sales, meg egyéb ügynöki tevékenységre) szánnád magad, előbb érdeklődj egy könyvelőnél, vagy a NAV-nál, hogy miként is lehet ezt legálisan csinálni és csak utána hallgasd a marketing szöveget, a ne kell hozzá semmi szövegekről, mert maga az adószám hiánya jó esetben csak pár tízezer, rosszabb esetben pár százezres bünti, ha megfognak vele:

[link]

Másodállásban Katasként is havi 25 ezer a fizetendő a NAV felé. De valószínű ezt is jobban tudják a beavatottak :-))

Adószámos magánszemélyként, meg

[link]

"A magánszemélyek két féle módon végezhetnek gazdasági tevékenységet. Egyéni vállalkozóként, vagy önálló tevékenységet folytató (adószámos) magánszemélyként. Az adószámos magánszemély"

"tevékenységét nem rendszeresen és üzletszerűen végzi."

(vagyis nem havi szinten folyamatos bevételt szerző tevékenységet és végképp nem üzletszerűen,a vásárolandó termékek közvetítésével)

2014. jan. 25. 20:37
 15/98 anonim ***** válasza:
27%

"Nyilván meg kell ismerned a termékeidet. Ugyanakkor a garanciát te is megkapod, tehát ha valami nem tetszett, ingyen próbálgathattad."

Azért Amway esetében a regisztrációs díjat és az éves tagdíjat se felejtsük el, ami nem jár vissza, hiába küldöd vissza a terméket.

2014. jan. 25. 20:39
 16/98 anonim ***** válasza:
82%

"Azért Amway esetében a regisztrációs díjat és az éves tagdíjat se felejtsük el, ami nem jár vissza, hiába küldöd vissza a terméket."

De, visszajár. A regisztrációtól számított 180 napig. Miért beszél bele valaki olyanba, amiről nem tud?

2014. jan. 25. 21:21
 17/98 anonim ***** válasza:
22%

"Azért látszik a kényszerűség, hogy lépj be (alám) a rendszerbe és megtudod a nagy titkot.."

Ezt csak te látod így. Mindenki más így látja: "kérdezd meg azt, aki ezzel foglalkozik, és megkapod a kérdéseidre a választ. Titkok nincsenek."

Amúgy igen, havi 135e felett kifizetsz 25ezret a NAVnak. Na bumm.

2014. jan. 25. 21:26
 18/98 anonim ***** válasza:
87%

Nekem anyukám varrásból egészíti ki a fizetését.

Van egy üzlete, ahol ha nincs vásárló, akkor is varrogat, illetve munka után is egy kicsit. Nem ruhákat varr, hanem ajándéktárgyakat, díszeket, párnákat, babzsákot, táskát. Neki a havi 30 e biztosan meg van ebből, ha nem több.

2014. jan. 25. 21:32
 19/98 anonim ***** válasza:
58%

A regisztrációs díj is?

Én se kaptam vissza anno :-))

És itt is másról beszélnek az Amwayesek...

[link]

Ezt meg maga az Amway írta ki:

[link]

Szóval most így ebben a pár hozzászólásban alapból két valótlan állítást sikerült megfogalmazni az mlm oldaláról

(regisztrációs díj nem jár vissza vs. ingyenesség és ugye az adózási jogszabályokról sem valósat állítottál)

Így valóban nehéz hálózatot építeni és megértem, hogy csak ennyi jön össze belőle :-)

Mindettől függetlenül, azért a kérdező igényeit is vegyük figyelembe, hogy ő nem Amway terméket akar vásárolni kedvezményesen, meg kezdőcsomag formájában, hanem

PÉNZT KERESNI. Vagyis több pénzt, mint ami most van kétkezi, de kötetlen munkaidejű munkával. Nem befektetni valamibe 3-6 hónapig és terméket vásárolgatni, miközben kínálgatja azt másoknak.

Mint mondtam nem kell ahhoz belépődíjakat, meg regisztrációs díjat fizetni, egyáltalán beruházni, ha meg akar győződni az ember a valóságról. Elég ha bemegy a Nav-hoz és rákérdez arra, hogy adott tevékenységet hogyan végezhet legálisan.

Én csak a legális vállalkozásokhoz értek, az mlm nekem ebből szempontból "kínai".

( [link]

2014. jan. 25. 21:42
 20/98 anonim ***** válasza:
25%

"A regisztrációs díj is?

Én se kaptam vissza anno :-)) "

Hát, balf.sz voltál. Vagy... fogalmazzuk át... Nem lettél megfelelő módon tájékoztatva. Vagy nem értetted az amúgy korrekt tájékoztatást. Kicsúsztál a 180 napos határidőből. Mindig is visszajárt.

"És itt is másról beszélnek az Amwayesek... "

Nem beszélnek másról, ezt írják az általad linkelt oldalon:

"[Visszakérhetem a regisztrációs díjat az Amway-től?] hat honapon belul igen. a termek arat is vissza teritik amennyiban harom honapon belul vissza kuldod."

"Ezt meg maga az Amway írta ki: "

Ennek meg konkrétan semmi köze nincs a regisztrációs díjhoz. Kár pocsékolni a saját idődet, az én időmet és az olvasó idejét is ilyen irreleváns megjegyzésekkel.

2014. jan. 25. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!