Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki több, mint 1 éve nem talál munkát?

Figyelt kérdés
Tesóm most töltötte be a 26-ot és több, mint egy éve nincs munkája. Közgazdász diplomája van, több nyelven beszél, a családnak ezért is érthetetlen és állandó a konfliktus, főleg a szüleink és közte. Még gimis korában voltak nyári munkái, a diploma óta pedig pár hónapos alkalmi munkái (amik nem voltak bejelentettek), letett egy nyelvvizsgát is, de már jó ideje nincs semmi. Ő azt mondja, igenis keres, de nem kapkodnak utána, mert nincs sok tapasztalata. A szüleim nem hisznek neki. Szerintetek tényleg van ilyen, hogy valaki minden igyekezet ellenére ennyi ideig nem talál?
2013. okt. 15. 14:48
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Igen, létezik. Szintén hasonló helyzetben. Első diplomám megszerzése után irodai kisegítő munka, pénztáros stb. munkakörökben tudtam csak dolgozni, volt szerencsém közmunkához is, ettől szakmai tapasztalatom nem lett, nem is mutatnak jól az önéletrajzomban, közben elvégeztem még egy szakot, amiben szintén nem adódott alkalmam dolgozni, maradt újra a közmunka. Született egy gyermekem, aki most kezdte az ovit, így az utolsó 3 évvel nem tudok már mit kezdeni az önéletrajzomban, nem válogatok, bármi jól jönne, egy éve még csak interjúra se hívtak be, pedig próbálom az önéletrajzom mindig az adott álláshoz igazítani. Amúgy dolgoztam diákként, standon, gyárban csomagoltam, szóró lapoztam, ezek alkalmik voltak és szakmai tapasztalattal nem lettem gazdagabb általuk. A másodiknál épp pénztárban ültem, hogy kibírjam fizetni a tandíjat, így esélyem se lett volna gyakornokoskodni valahol másutt.
2013. okt. 15. 20:58
 32/34 anonim ***** válasza:

# 29:

Szerintem meg az bődületes marhaság, amit te mondasz. Pontosabban, nem húzhatod ezt rá mindenkire...

Nálunk, itt Győrben is vannak olyan szakok az egyetemen, ami mellett vígan elmehetsz gyakornoknak valamelyik nagy céghez (villamos és gépészmérnök), viszont például én a technikusi képzettségemmel és végzős építészmérnökként, sehova nem kellek. Beszélek ráadásul angolul és németül is.

Nem lustálkodom, mert a tandíj és lakhatás/kaja miatt dolgoznom kell, de annyi lehetőségem van, hogy diákmunkában elmentem az Audi gyárba, hogy ott ugráltassanak 12 órás műszakban, minimálbérért, éjszakánként. Ezt is csak azért tudom megtenni, mert alig van tárgyam... Viszont még így is nagyon nehéz teljesítenem az iskolában 12 órás csicskáztatás után.

Mások, akik elmentek dolgozni iskola mellett, mind abbahagyták, kibuktak, vagy készülnek itt hagyni az egészet. Azok pedig akik most felvételiztek, teljesen ellehetetlenültek, mert sorra olyan megszorításokat vezettek be, ami szó szerint kibszás a diákokkal. (30 egyes után, 6 elégtelen után és 3x tárgyfelvétel után repülsz az egyetemről és ki is kell fizetned azt, amíg ott voltál...)

Nagyon rossz helyzetben van a mai egyetemista és friss diplomás ebben a kva országban; és egyre rosszabb lesz. Én úgy tervezem, hogy amint végzek húzok is innen nyugatra. Ha takarítani vesznek csak fel, akkor azt fogom csinálni, nem érdekel. De itthon nem fogok éhbérért gürcölni senkinek.

2013. okt. 17. 10:37
 33/34 anonim ***** válasza:

#32 értem mit akarsz mondani,de nálad ott a szándék,hogy elmenj gyakornoknak meg te dolgozol.

Most azokról beszélek akik mindenféle kifogást gyártanak,hogy miért nem mennek dolgozni suli mellett.

Sajnos azt kell,hogy mondjam ha bírja valaki ha nem suli mellett dolgozni kell,mert munkatapasztalat elengedhetetlen,ez van akkor kevesebbet fog csajozni,bulizni,úgymond később lesz fiatal egy 5-10 évvel.

Én nem vicc szóltam egy csomó évfolyamtársamnak,hogy munkatárs kellene,jó a pénz is,rugalmas a meló idő,szerinted hogy CV-t kaptam meg ki akart jönni?

Egyik sem,pont erről beszélek.

2013. okt. 17. 11:05
 34/34 anonim ***** válasza:
TE CSÖKKENTENI AKAROD AZ ÁTLAG FIZETÉST VAGY KAJAK LÉTEZIK OLYAN NYOMORÉK "EMBER" AKI ENNÉL KEVESEBBET KERES? :ooo
2013. okt. 27. 00:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!