Létezik olyan, hogy valaki több, mint 1 éve nem talál munkát?
Igen létezik, hogy nem talál munkát. A neki való munkákhoz általában 1-3 év tapasztalatot várnak el. Az olyan munkáknál, ahol elég a középfokú végzettség, tényleg rengeteg jelentkező van, kicsi az esély, hogy pont őt kiválasztják.
Fizikai munkánál (betanított munka) meg azért nem alkalmazzák, mert túlképzett, és gondolják, hogy amint lesz lehetősége, úgyis lelép. (amiben igazuk van). És igen, hogy írná bele az önéletrajzba, ha egy komoly céghez jelentkezik, hogy xy cégnél takarított 2 évig.
Külföldre én nem indulnék el kinti ismerő nélkül. Oké, hogy van munkalehetőség, de a szállás, utazást, étkezést ott is fizetni kell. Kint sincs kolbászból a kerítés.
Arról meg nem is beszéltünk, hogy lány-e a testvéred. Mert pont abban a korban van, amikor a lányok már elkezdenek gondolkodni a családon, és ezt a munkáltatók is tudják. Én voltam olyan interjún, ahol konkrétan rákérdeztek, hogy mikor akarok szülni. Mit mondasz? Természetesen nem szeretnék gyereket, az az álmom hogy ennél a cégnél dolgozom nyugdíjaskoromig:(
Az öcsém egyébként ugyanebben a cipőben jár. És állandóan osztják, hogy mi lesz vele, ha már nem tudják eltartani.
Ma volt egy interjún, de kiderült, hogy ügynöki munka, az meg kinek kell?
Ezért nem győzöm hangsúlyozni,suli mellett igenis el kell menni dolgozni akár 40 órába már,nem baj,ha csúszol,nem baj ha esetleg több évet is,DE lesz szakmai tapasztalatod a szakmában ami k....ra fontos dolog sőt,a legfontosabb.
Minden ismimnek ezt ecsetelem,hogy menjen el dolgozni suli mellett mert elengedhetetlen,nekik nem mert ők aztán nem fognak tudni tanulni meg bulizni,erre no comment.
Pont ide vezet sajnos,minimum 3 év szakmai tapasztalat kell suli mellett minimum de inkább több,ez van.Buli helyett dolgozni kell,lehet nem lesz se alvás se semmi,de ezt be kell tudni.
Bizony létezik, ezért is mozdultam ki külföldre takarítani diploma után, gyárba dolgozni. Angolra járok (államilag elismert tanfolyam, amit ha beleírok az önéletrajzomba, jobb állást is kaphatok), 5 szint van, tavaly kezdtem a 3. szinten, most nyomom a 4.et. Takarítok. Párom gyári munkás, most vettünk kertes házat, ha ezt a szintet elvégzem angolból, mozdulok egy jobb állásért. 6 éve vagyunk kinn...én már itt mindent kipróbáltam, amit ki lehetett munka szinten...elvállaltam mindent.
Otthon is megtehettem volna, hogy mindent elvállalok, és lett is volna meló, de nem mindegy, hogy mennyit fizetnek érte.
Apu a nyáron, ahogy otthon voltunk, mutatta a szuperinfót...teli volt állással...csak el kéne valakinek vállalni...épp azt ecsetelte nekem, hogy mennyien panaszkodnak otthon, hogy nincs meló...van, csak büdös.
"Apu a nyáron, ahogy otthon voltunk, mutatta a szuperinfót...teli volt állással...csak el kéne valakinek vállalni...épp azt ecsetelte nekem, hogy mennyien panaszkodnak otthon, hogy nincs meló...van, csak büdös."
Mutogathatta, de nem mindenütt ugyanazok a munkalehetőségek, nálunk a Szuperinfóban soha nincs semmi. Vagyis van: biztosítási ügynök, Avon tanácsadónő, esetleg néha CNC esztergályos és hegesztő. Nagyon ritkán eladó, vagy pultos, de ezekre eddig hiába jelentkeztem, vagy szakképzettet kerestek, vagy köszönik, már betöltötték, vagy túl messze lakunk és van helybeli, aki vállalja. Oszt ennyi. :D
Pontosasn utolsó,de a diplomás is ludas benne hidd el.
Mert nem tolja le a kis p..csáját dolgozni egyetem mellett hanem inkább bulizik helyette.
Miért nem megy el szakmai gyakorlatra már egyetem 2.évében akár,sőt előbb?
Én szóltam rengeteg ismerősmnek a suliban,hogy gyertek dolgozni van meló igaz 40 órában kellene de rugalmas,szerinted mit válaszoltak?
-Jaj most nem mert suli fontosabb(kifogás),jaj most akkor hogyan fogok tanulni(kifogás 2.0),jaj nem fogok tudni bulizni(no komment).
És ez lesz a sorsuk,hogy nem fognak tudni melót találni vagyis jót,csak ilyen fos sz@rt.
Ez lesz az eredménye.
Szerinted csoporttársaim közül ki dolgozik még,elmondom neked egy kezemen meg tudnám számolni.
Ők a hibások azt kell,hogy mondjam.
Én is azt mondogattam régebben, hogy "elég megnézni az állásportálokat, vagy az expresszt, annyi állás van, hogy na. Csak az nem talál aki nem akar". Aztán mióta álláskereső lettem rájöttem, hogy nem minden az aminek látszik. Sok ügynöki, ingatlanos munka mellett alig van valami amire lehet jelentkezni.
De a jelenlegi helyzetet jól illusztrálja a köv. eset: épp egy OKJ tanfolyamra járok, itt hirdettek meg egy adminisztrátor állást. Mondta az egyik tanárnőnk, hogy 260 jelentkezés érkezett! De voltam már több olyan interjún én is ahol mondták, hogy meglepő mennyiségű jelentkezés érkezett. Szóval nehéz elhelyezkedni. Ismerős kell, az tuti, az állások nagy része az asztal alatt kel el. A szomszéd lány, értségivel úgy kapott asszisztens állást egy közjegyzői irodában, hogy a nagynénje ott dolgozott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!