A végtelenségig tudnád támogatni lelklileg munkanélküli párodat előzékenyen, kedvesen, ha már fél éve nem talál munkát és egyre nagyobb adósságot halmoznátok fel emiatt?
3. vagyok.
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy azért fél év után elkezdene motoszkálni a fejemben, akar-e egyáltalán tényleg dolgozni. Ha kifogásokat keres, akkor nem támogatnám egy idő után...
Nem, olyan nincs, hogy valaki fél éven át nem talál semmilyen munkát.
Olyan lehet, hogy büdös-koszos-fárasztó-sokműszakos-utaznikell-fekete, de olyan nincs, hogy semmilyen nincs.
A szükség nagy úr, átmenetileg el kell vállalni egy ilyet, és közben figyelni a lehetőségeket.
Keresni keres munkát,néhány alkalmi munka be is jött neki,de engem felőröl,hogy napról napra csúszunk lejjebb és lejjebb,létbizonytalanságban élünk,nem tudjuk mi lesz velünk,nincs valós megoldás a problémára (bejelentett ,valódi munkahely) .
Egy ideig még tervezgetett,hogyha talál munkát,akkor majd ezt és ezt szeretné elérni a keresetéből ,most már azt mondta lemondott minden álmáról.
Egyik nap indulatosan mondta,hogy ha nem talál munkát,ha ez az állam nem ad munkát,akkor majd ő "füvet " fog termeszteni :-O !!!
MOndom neki milyen füvet,erre azt mondja hát "olyant",valamit csak ki kell találni,hogyha nincs munka egyáltalán.
Már kínjában és elkeseredésében ilyent mond :-( .
Nagyon megviseltek már az idegeim ,nem vagyok képes őt tovább támogatni és nézni ahogy teljesen ellehetetlenülünka anyagilag.
Felénk még egy év alatt sem lehet találni szinte semmilyen munkát. Esetleg elmehet egy öreg nénihez kertet ásni,egy-két napra,pár ezer Ft-ért!
Egyre rosszabb a munkaügyi helyzet,és ez nem is lesz jobb!
A párom emiatt volt kénytelen külföldre menni,és csak 6 hetenként járni haza. Pedig 3 szakmája is van,de vagy nem alkalmazták,vagy a vállalkozó "elfelejtette" kifizetni!
Ez ma Magyarország!
Kiegészítés: A fent leírtak a támogatásról akkor igazak, ha szívből teszem, és meg is tehetem anyagilag.
Ezek nagyon általános irányelvek, de a problémádat igazából úgysem ismeri más teljes terjedelmében, csak te magad.
Hónapok óta hitegetik külföldi munkalehetőséggel két helyről is,mindig várni kell még két hetet,vagy egy hónapot,vagy egy hetet...
Mondtam neki legalább iratkozzon be egy nyelviskolába,ha már itthon van (nem olcsó,de talán sok minden múlna rajta) és tanuljon nyelvet,mert akkor máris jobb esélyekkel indul külföldre munkát keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!