Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki több, mint 1 éve nem talál munkát?

Figyelt kérdés
Tesóm most töltötte be a 26-ot és több, mint egy éve nincs munkája. Közgazdász diplomája van, több nyelven beszél, a családnak ezért is érthetetlen és állandó a konfliktus, főleg a szüleink és közte. Még gimis korában voltak nyári munkái, a diploma óta pedig pár hónapos alkalmi munkái (amik nem voltak bejelentettek), letett egy nyelvvizsgát is, de már jó ideje nincs semmi. Ő azt mondja, igenis keres, de nem kapkodnak utána, mert nincs sok tapasztalata. A szüleim nem hisznek neki. Szerintetek tényleg van ilyen, hogy valaki minden igyekezet ellenére ennyi ideig nem talál?
2013. okt. 15. 14:48
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:
87%
Mond meg a szüleidnek, hogy semmi extra nincs benne, nagyon sokan évekig vannak munka nélkül, és nem azért mert nem akarnak melózni.
2013. okt. 15. 14:49
 2/34 anonim ***** válasza:
32%
Igen van, de csak azért, mert nem vállal el "akármit". Lehet találni munkát,csak van akinek derogál diplomával takarítani. Én ezt tettem és tanultam mellette mást, amivel több esélyem volt elhelyezkedni, ha már az, ami van, nem elég jó, nem elég keresett. Munka van, de lehet hogy utazni kell hozzá, költözni, vagy "rangon alulit" elvállalni.
2013. okt. 15. 14:50
 3/34 anonim ***** válasza:
74%

"Munka van, de lehet hogy utazni kell hozzá, költözni,"

EZT hogy gondolod?!?!? Valakinek NINCS semmi pénze, akkor MIBÖL utazzon, illetve HOGYAN költözzön bárhová?!?! Ingyen sem utazni, sem költözni nem tud, még egy kis szobát sem tud bérelni a semmiböl!!!!

2013. okt. 15. 14:53
 4/34 anonim ***** válasza:
46%
Nekem is van egy ilyen ismerősöm, évek óta nem talál. Nekem ez fura, mert akármit nem akar dolgozni, kevés pénzért sem akar elmenni, inkább eltartatja magát a szüleivel. Én biztosan elmennék kevés pénzért is, elvek ide vagy oda, nem tudnám elviselni, hogy más tartson el.
2013. okt. 15. 14:53
 5/34 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem településfüggő is. Nálunk itt keleten még egy takarítói állásra is 30-40 jelentkező van, az állást pedig csak egy jelentkező kapja meg.
2013. okt. 15. 14:54
 6/34 anonim ***** válasza:
76%

Az tényleg baj, ha nincs tapasztalat. Aki picit élelmesebb, illetve aki anyagilag megengedheti magának, azok az egyetem utolsó évében, vagy legalább az utolsó félévben pontosan ezért vállal valahol ingyen munkát, egyrészt a tapasztalat miatt, másrészt mert esélyes, hogy a diploma után rendesen alkalmazza őt az a cég, ha addig jól teljesített.

Szerintem ne is menjen el közgazdász diplomával tinglitangli munkákra. Szakmai tapasztalata attól sem lesz, de szörnyen mutat majd az önéletrajzában, hogy "3 év vécépucolás" akkor majd meg azért nem alkalmazná senki, mert a jelek szerint nem elég ambíciózus.

2013. okt. 15. 14:55
 7/34 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat!

Annyi mondjuk mellette szól, hogy amit munkából megkeresett, azt nem szórakozásra herdálta el, hanem abból fizette magának a kaját, kifizette a netet meg ilyesmi. Csak valahol én is azt gondolom, hogyha valaki nagyon akar, akkor talál.

2013. okt. 15. 14:56
 8/34 anonim ***** válasza:
48%
Azt mondja beszél nyelveket. Számtalan külföldi munkalehetőség (takarítás, konyhai kisegítő stb.) állás mellé adnak szállást és kaját is, csak el kell olvasni (friss a tapasztalatom, most ment ki egy barátom). Igen, az odautazást kellett fizetnie, de ezt még hitelben is fel lehet venni és az első fizuból kifizeti. Akarni kell, nem sopánkodni. Még életemben nem voltam munkanélküli, annak ellenére, hogy a korábban megszerzett két végzettségem soha sehova nem kellett. Miért lehet ez, mit gondolsz? Szerintem talpraesettnek és bevállalósnak kell lenni. Nem éri meg, alacsony a fizu, nehogy már ennyiért ilyen papírral ezt csináljam, stb. Én ezt látom a diplomás ismerőseim körében, akik most is szülőkkel laknak és sopánkodnak a rendszeren. SZerintem igenis meg lehet mozdulni, csak akarni kell!
2013. okt. 15. 14:57
 9/34 anonim ***** válasza:
73%
Csak a diplomájának megfelelő munkát keres, vagy bármi jó lenne neki? Ez utóbbi esetben elég hihetetlen.
2013. okt. 15. 14:58
 10/34 anonim ***** válasza:
49%

Munka van, csak sokaknak nem derogál akármit dolgozni...

(egy diplomás takarítónő)

2013. okt. 15. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!