Van olyan aki munkát keres és nem talál?
Fiam most végzet szerkezetlakatos és még segédmunkát sem kap sehol.Én eddig azt hittem aki akar dolgozni az tud is.
Másnak is ennyire nehéz munkát találni?
Hát sajna nem így van, hogy aki dolgozni akar az tud is. Nekem még diákmunkát találni is nagyon nehéz volt, mert mindenhova 8 órás munkaidőben egész hétre keresnek, halasztó éves egyetemistákat.
Lehet, hogy amúgy találna munkát a szakmájában, ha messze költözne..sajna rám is ez fog várni, pedig én egyetemet végzek majd, de még diplomával sem könnyű elhelyezkedni.
"Én eddig azt hittem aki akar dolgozni az tud is."
JÓREGGELT!!! :D
Van, méghozzá rengeteg. Soha nem volt annyi munkanélküli, mint most.
Két évig kerestem állást, mire sikerült, pedig előfordult olyan nap, mikor 30 önéletrajzot küldtem el, átlagban napi 10-12-t. Pedig nem finnyáskodtam, a gyorséttermi dolgozón át a betanított operátorig mindent megpróbáltam, hiába van két szakmám is.
Most se érzem azt, hogy innen megyek nyugdíjba, naponta úgy érek be az irodába, hogy még egyáltalán a cég megvan-e, vagy találtak egy nálam olcsóbbat, és holnap nem kell jönni.
Ismerek olyat, akit egy évben három helyről bocsájtottak el, mert mindegyik cég megszűnt.
20 éves vagyok és ki rúgtak a próba idő után de nem azért mert baj volt a munkámmal csak utána már nem kaptak utánam valamilyen pénzt...és így hogy pont hogy letelt volna előtte egy nappal nem kellett megindokolni.
10osztályom van és két OKJ-s szakmám.Március óta nincs munkám pedig állandóan küldözgetem minden nap az önéletrajzokat emailben és ha épp feltudom tölteni a telefonomat hívogatom őket.De 90%ban még a telefont felvenni,köszönni vagy egyáltalán vissza válaszolni is luxus nekik.Sőt szeretnek ígérgetni aztán pedig elfelejteni szólni hogy bocs mégsem.
20/N
Sok esetben igen! Én középvezetőként dolgoztam korábban, most mégis majdnem 1 éve keresek munkát (és hidd el, megpályáztam alacsonyabb feladatköröket is száz számmal).
Aki azt mondja manapság, hogy dolgozni bárki tud, az nem tudja, hogy mi a helyzet manapság az álláspiacon.
Az egyik interjún elmondták, hogy 700 pályázat érkezett be... Ezt nyilvánvalóan senki sem fogja átnézni, így az elsők között válogatnak leginkább.
Illetve továbbra is a személyes kapcsolatok tudják meggyorsítani az elhelyezkedést (ez van akinek van, vak akinek nincs...).
Ettől függetlenül feladni nem szabad, pozitívan kell gondolkodni, biztosan sikerülni fog!
Sok szerencsét kívánok az álláskereséshez!!!
Én két hónapja keresek, eddig 3 helyre hívtak be, az egyik egy átverés volt, ilyen ügynök marhaság...
A másik kettőre meg olyat vettek fel, akinek van tapasztalata, mert manapság azért jobban tesszük, ha minimum 3 év tapasztalattal születünk...
De nem adom fel, előbb-utóbb sikerülnie kell, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!