Mit gondoltok arról, ha valaki, mondjuk xxx yyy nevű ember xxxyyyjob@gmail.com e-mail címmel keres munkát?
A kérdés teljesen komoly, vehetitek egyfajta felmérésnek is.
Köszönöm a válaszokat.
Számomra az az üzenete, hogy annyi helyen keresel munkát, hogy erre rendszeresítened kellett egy külön mail címet és így az illúziója sem marad annak, hogy kifejezetten arra a munkára vágysz, amire jelentkeztél, emiatt esetleg nem foglalkoznak komolyan veled és nem hívnak be az elkötelezettség (látszatának) hiánya miatt.
Ez szerintem a benyomás róla, ha már benyomás, mert hogy a gyakorlatban ez mit eredményez, azt nehéz megmondani.
Megdöbbentő, mennyire toleránsak vagytok ezzel a témával kapcsolatban. Azt hittem, egy rakás fikázó vélemény érkezik majd.
22:25-nek:
A kérdés lényege pont ez, hogy ott van a job :)
23:43-nak:
Bocs a többiektől, de eddig ez az egyetlen olyan válasz, ami picit közel áll az én véleményemhez.
Most tényleg nem azért, hogy kötekedjek, de szerintem ha valakinek külön e-mail cím kell ahhoz, hogy el tudja választani a munkát a magánélettől, akkor az semmiképp sem +. Persze könnyen lehet, hogy rosszul látom a dolgot. Ja, és ne felejtsük el, hogy itt még nem "munkáról" van szó, hanem csak munkakeresésről.
Őszintén megmondom, nekem ez az emilcím egy túlságosan körülményes, a dolgokat fölöslegesen túlbonyolító ember benyomását kelti.
Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Ami az egyik embernél még a precizitás kategória, az a másiknál már inkább körülményesség. Ebből is látszik, hogy az álláskeresésben nincs objektív mérce.
Nincs ezzel baj, sőt, kiváló példa arra, hogy milyen sok múlik azon, hogy ki olvassa el azt az életrajzot.
Érdekes kísérlet volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!