Egy iskolában a takarítónő többet keres mint akármelyik diplomás oktató. A végzettsége nulla, semmi, a munkaideje töredéke az oktatókénak, a felelőssége zéró-és többet visz haza padlónyalásért, mint más az oktatásért. Ki mit szól ehhez?
Azért arra marha kíváncsi lennék ha te eljönnél ide te mit csinálnál.
van egy munkatársam, aki 18 éve (!) dolgozik itt. (Az iskola maga is csak 20 éves).
A 18 év alatt kismillió embert látott itt megfordulni dolgozóként. az emberek jönnek mennek, felmondanak-újak jönnek helyettük. az iskolában a kezdetek óta ilyen állapotok vannak, mégis, a 20 év alatt abból a rengeteg sok emberből aki itt dolgozott EGY SEM akadt aki bármit tett/tudott volna tenni. Egy sem.
Szóval te mondhatod hogy bezzeg ha én dolgoznék ott...
Ha te dolgoznál itt te is ugyanazt tennéd mint az összes többi. Semmit. Befognád a kis szádat és remegnél a lyukadban mint valami üregi nyúl.
Tavaly jött egy friss diplomás ifjú titán. Melldöngetve közölte : ha tőle le mernek vonni bármit is vagy nem fizetnek ki bármit is, itt kő kövön nem marad! Direkt figyeltük mit tesz amikor megtörténtek az első levonások, ki nem fizetések. Semmit. Hallgatott mint sz* a fűben.
Felfogta ő is: vagy megszoksz vagy megszöksz.
Szóval az ilyen lózungokat, hogy "aki hagyja magát" ezeket mellőzzük. Te is hagynád magad ha itt lennél. Vagy felmondanál, mert mást nem tehetnél. Ha persze van más állás akkor mondanál fel. mert ha nincs, akkor csak dolgoznál (szinte ingyen) és nyelnél és nyelnél és nyelnél.
de erre csak annyit tudok mondani: hogy aki hagyja azt ki is fogjak hasznalni
Hát igen de jó,hogy én IT-s vagyok.
Miér nem mész ki Svédbe például ott a tanárok keresnek a legjobban többet keresnél mint én programozóként/tesztelőként.
Sokkal többet,ott mondom ez a legjobban megfizetett szakma.
Miért nem tudod használni a másik két diplomádat? Mondj fel és használd azokat - már ha nem tényleg valami haszontalan dolgot csináltál hobbiból. Remélem a gyerekek nem látják kárát a frusztrációdnak, vagyis pedagógus vagy és nem tanár.
Ha tényleg minden így van, ahogy leírtad, akkor számodra is nyilvánvaló, hogy ez soha nem lesz jobb. Nem igaz, hogy ez a semminél jobb és nyelni kell. Leépíted magad, beleőrülsz, te és a környezeted látja kárát ennek az egésznek. Keress más megoldást, használd az élelmességed (reméljük van ilyen), ha voltak idealista elképzeléseid a tanári pálya nemességéről, akkor azokat ideje sajnos elfelejteni, ja és még valami: ha nem lennének takarítók, akkor vagy nektek kéne magatok után vagy megenne a kosz. Ennyit a lenézésről.
visszatértünk az origóhoz.
mintha semmit se írtam volna eddig.
nektek magatoknak kéne: ahogy írtam, annyiért amennyit a takarító kap, és olyan munkaidőben (napi pár óra tán effektív) és olyan felelősséggel (=zéró, csak a cigi-kávé ki ne fogyjon) bármikor átveszem a takarító munkáját!
Bármikor!
>>>>
ha nem lennének takarítók, akkor vagy nektek kéne magatok után vagy megenne a kosz
akkor vajon a vezetőség miért nem fogadta el az ÍRÁSBAN megtett felajánlásomat?
hm?
három diplomával egyetemi végzettséggel nem vagyok jó arra a melóra amire nyolc elemivel jó lennék???
de miért is nem?
valaki mondja már meg!
én elvállalom!
de nehogy valamelyik gyökér benyögje hogy "miért nem tagadod le a diplomáidat"? ez is volt már téma.
azért nem mert az egész életem nyitott könyv: szakmai életrajz, facebook linkedin stb. és ott semmi perc alatt látja bárki a végzettségemet.
és valóban, bármikor megteheted, a te döntésed -
jó akkor tessék: Jerikó Keresztény Humán Gimnázium és Pedagógiai Szki.
1194 Budapest Szegfű utca 10.
OM azonosító: 035312
Ja és ha valaki járatos a dolgokban (ha meg nem járatos meg se szólaljon mert minek): az iskola AME-tag. Vagyis magániskolai státusz. Aki képben van mit jelent ez, mivel jár, annak ez mindent elmond.
Na most akkor lehet okoskodni bölcseket mondani, hogy hol lehet bejelentést tenni kinek (és minek?).
Várom a hozzászólásokat.
Nagyon sajnálom, hogy a tanítókat, tanárokat, gyógypedagógusokat nem fizetik rendesen. Megoldást kellene, sürgősen. Mindenki csak kárát látja - a gyerekek is.
Kérdező: az ún "túlképzés " már nincs. Régen volt, már régóta nincs. (persze nem ugyanott kell átváltani, ahol most dolgozol, mert abban anarchia-veszélyt lát az intézmény) Tehát: valaki elmegy és jelentkezik takarítónak: nem akadály, hogy esetleg akadémiai nagydoktor. Ezt biztosan tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!