Végzett, diplomás meteorológusként hol lehet elhelyezkedni?
Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál teljesen lehetetlen állást szerezni, nagy a túljelentkezés, máshol meg szerintem nincs ilyen lehetőség. Külföldön van valahol igény meteorológusokra? Ki mit gondol?
Csak kíváncsi vagyok, mert gondolkoztam a szak elvégzésén.
Én is gondolkoztam rajta, de megújulóra váltottam, miután beszélgettem a most már témavezetőmmel, aki szintén OMSZ-es.
Tetszett az Elte ajánlója, de kiderült nem tudják garantálni itthon az elhelyezkedést. Egyébként itthon még a repterek jöhetnének szóba, vagy a honvédség. Korábban én is felszíni észlelő voltam az OMSZ-nél a fősulis éveim alatt, de már azt is leépítették sok helyen. Állomásokat zártak be, vagy tettek át Milos automatákra és automatizált észlelésekre..Szóval itthon nehéz.
Próbálkozni lehet, sok helyen vannak nemzetközi együttműködés keretében programok és néha még állások is. Engem ez vonzott volna, ha maradok a "metosz"-nál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!