Egy iskolában a takarítónő többet keres mint akármelyik diplomás oktató. A végzettsége nulla, semmi, a munkaideje töredéke az oktatókénak, a felelőssége zéró-és többet visz haza padlónyalásért, mint más az oktatásért. Ki mit szól ehhez?
ja és mit tegyünk? jelentsük? kinek hol?
és mi lenne a következménye? mindenki repülne másnap.
és még ez a semmi pénzes állás is jobb mint a repülés aztán a munkanélküliség.
A törvénytelenséget. Ez nem a Katipeti Bt., ez közintézmény.
"Na most a takarító nem bértábla szerint van fizetve. Uis a vezetés nem talál olyan embert aki annyiért amennyit a bértábla adna eljönne. De takarítani kell így egyéni nem bértáblás szerződéssel veszi fel a takarítót. Ennyi."
Ha tenyleg van diplomad, akkor meg kene ertsd, hogy itt a piac arazott be titeket, es jelenlegi korulmenyek kozott bizony a takarito ertekesebb naladnal, te nyomorek! Ennyi!
Miert nem mesz egy multi ceghez komolyabb munkakorbe tizszer ekkora fizuert? Ja, hogy nincs ertekesitheto tudasod, csak tanarkent vagy jo valamire? Ha mar a fizikai munka budos, legalabb a csorod fognad be es orulnel, hogy van munkad!
„Na most a takarító nem bértábla szerint van fizetve. Uis a vezetés nem talál olyan embert aki annyiért amennyit a bértábla adna eljönne. De takarítani kell így egyéni nem bértáblás szerződéssel veszi fel a takarítót. Ennyi.”
Ez meg megint kizárt. Ugyanis nemhogy a bértábla szerint találhatnak több száz !) jelentkezőt egy helyre, hanem akár közmunkást is felvehetnek 4 órában havi (!!!) 24 000 Ft –ért. Mint ahogy az már napjainkban általánossá vált.
Az általad említet 5 órás munkáért legfeljebb 40 000 Ft körül kaphat. Ennél keresel Te kevesebbet? :)
Az meg, hogy nem veszik figyelembe a bértáblánál a diplomádat az megint kamu. (kivéve ha mondjuk iskolatitkárként vagy portásként dolgozol)
-Neked is adva van a lehetőség menj el takarítani ha úgy gondolod, hogy jobban jársz!!!!
Egyébként meg 3 diplomával legalább megtanulhattad volna, hogy mondatot nagy kezdőbetűvel indítunk. :)És akkor még a többi sok-sok egyéb helyesírási hibáról nem is beszéltünk. :)
De nem is értem miért válaszoltam ilyen KAMU provokatív kérdésre.
UI.: Azért azt leírhatnád, hogy mennyi a fizetésed, és melyik közalkalmazotti bérkategóriába vagy besorolva.
Nekem is egyre kamu-gyanúsabbá válik ez a kérdés minden kérdezői komment után. Mind az írásképe, mind a tudatlansága a témában erre utal. Inkább valami tanár gyereke lesz. (valld be, öcsi :))
Egy közintézményből nem tudnak csak úgy kirúgni, mert nem mentél bele a törvénytelenségbe. Vagy csoportos létszámleépítés kell, amit az iskola el se rendelhet, vagy pozíció megszüntetése (olyan se lesz, hogy nem kell töritanár) vagy a dolgozó bizonyítottan súlyos alkalmatlansága. És igenis, bíróságra kell menni azonnal, egy bérpapír elegendő ehhez az egészhez, de ilyen szerintem nem fordulhat elő amúgy sem.
Félreértetted anyukád panaszkodását. Nekem is több tanár barátom van, panaszkodnak a bér miatt rendesen, de te amit leírsz, olyan nincs.
ja persze és majd az unokáim ha lesznek megélhetik talán az ítéletet.
bíróságra kell menni azonnal,
milyen diploma van? Magyar nyelv és irodalom ELTE BTK. és van még kettő de azt nem használhatom.
ÉS milyen bérkategóriában vagyok?
D2. Igen, D2 jól olvassátok.
Voltam D3-ban de visszaléptettek. Nem előre, vissza.
És aki még akar borzongani a bérpapírokon: az iskola vezetése a szerződés szerinti alapbérből is levonogat indoklás nélkül. És a fizetési papír és a valós fizetés nem fedi egymást. Az egyiken X forint van, a másikon Y.
Az adócsalás? Törvénytelen? Igen? És?
És akkor nem beszéltünk a ki nem fizetett ingyen tartott túlórákról stb.
És ezt lehet? Igen, ezt lehet. Mint ahogy azt is lehet hogy az igazgató felesége tanítónői végzettséggel tanít és érettségiztet egy középiskolában húsz éve. Tanítói diplomával.
És azt is lehet hogy az igazgatói fia az Ecserin vett kamu hamis diplomával (mely nem is tanári diploma) tanít 20 éve.
És azt is lehet hogy az igazgató k***ja nyolc általánossal "igazgatói titkár" 300K feletti fizetésérért.
Állítólag az illető vendéglátóipari főiskolát végzett. Aztán kiderült, a középiskolát se végezte el.
Na ennyi.
Hogy tetszik?
ja és ha már diplománál tartunk: olyat lehet csinálni vajon hogy egy évek óta ott nem dolgozó tanár azóta is "állományban van" benne van az órarendben kapja a fizetését-miközben évek óta be se tette a lábát?
Más tanár meg végzi helyette a munkát tartja az óráit-túlórában ingyen.
HM?
Lehet ilyen?
Nem is mondom hogy az igazgató haverja-e vagy sem az évek óta ott NEM dolgozó tanár. Kitalálható.
ez valoban igazsagtalansag kerdezo.
de erre csak annyit tudok mondani: hogy aki hagyja azt ki is fogjak hasznalni
azzal hogy itt ragod magad nekunk semmi nem fog valtozni...
"Miert nem mesz egy multi ceghez komolyabb munkakorbe tizszer ekkora fizuert? "
Tanár ismerősöm 108e-et keres, én multinál dolgozok 119e-et viszek haza, akkor hol van a tízszeres fizetés?
Beosztottjaim többet keresnek nálam nettó 1060-1240Ft/óra + túlórák. Havi 2-3 alkalommal előfordul, hogy hétvégén is megyek, kimondottan "imádom" ha vasárnap délutáni műszakban van új termék esetén próbaüzem. Reggelre persze legyek fitt és kipihent!
És vajon kit szidnak mert elcseszte a hétvégéjüket? Kinek nem fizetnek túlórát? Kinek mondják te fix béres vagy? Kiről hiszik, hogy a legjobban keres?
Körberöhögnének a beosztottjaim, ha tudnák mennyit keresek, a tekintélyemről meg ne is beszéljünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!