Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ennyi bunkó ember?!...

Miért van ennyi bunkó ember?! Bővebben lent

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon sok álláshirdetésre jelentkeztem, pályakezdő vagyok és munkát szeretnék találni. Számtalan helyre elküldtem az önéletrajzom és még csak vissza se írnak, hogy köszönjük nem Önt választottuk stb. Elolvassák mert jön a visszaigazoló e-mail és nem válaszolnak vagy nem is küldenek visszaigazolást egyáltalán. Nem szoktam olyan helyekre jelentkezni ami nem felel meg a végzettségemnek mert amik a feltételek mindig megfelelek. Középfokú végzettség stb... Sőt volt már, hogy gyári munkára is jelentkeztem illetve takarítőnőnek (!) ahova elvileg azonnali kezdéssel keresnek embereket de vissza se írtak. Pedig az csak egy gyár nem holmi puccos munkahely. Elég idegesítő számomra mikor elküldöm a fényképes önéletrajzom és rá pár napra ugyanúgy hirdetik még mindig az állást, de válaszolni nem képesek. Ma már írtam az egyik ilyen cégnek akik adtak fel hirdetést idegességemben mégis kit keresnek diplomásokat? Vagy 8 általánossal és szakmunkással rendelkezőket pl ruhaválogató munkára???22 éves csinos fiatal lány vagyok és nem találok munkát pedig ha 50 helyre nem jelentkeztem az 1 hónap alatt akkor egyre sem! Hol élünk kérem???? Nagyon fel vagyok háborodva!
2012. febr. 25. 17:22
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Ki írta, hogy álom melót keresek? Kb 3x-ra írom már le, hogy bármi jól jönne! Nem hiszem, hogy akik ide írtak még rajtam kívűl, hogy x ideje nincs munkájuk nem próbálkoztak még gyárba vagy mekibe... Lehet neked épp szerencséd volt ;) Én amelyik gyárat kérdeztem sehol nincs jelenleg felvétel vagy protekció kell hozzá mert nem egyszerű bejutni...
2012. febr. 26. 09:55
 32/42 A kérdező kommentje:
Az sem mindegy merre laksz! Pest megyében, Bp-en jóval egyszerűbb munkát találni mint pl aki Borsod megyében él. Úgyhogy ne hozz ilyen elhamarkodott kijelentéseket, hogy könnyű munkát találni. Én egyik megyében se lakom amit az előbb leírtam mégsem találok pedig számtalan helyre jelentkeztem...
2012. febr. 26. 09:57
 33/42 anonim ***** válasza:
Az való igaz, hogy nem mindegy, hogy hol laksz. Én pl Sz-SZ-B megyéből költöztem Pestre. Minden régi ismerősöm mondja, hogy semmi munka nincs ott. Egyik barátnőmnek diplomája van, még sincs munkája két éve, pedig felsőfokon beszéli az angolt. Valahol azért nem kell, mert nincs tapasztalata, máshová meg azért nem kell, mert túlképzett. Viszont! Én úgy gondolom, hogy aki rá van kényszerítve, hogy dolgozzon, az igenis fog munkát találni magának! Aki pl fiatal, és a szülői házban él, és mosnak főznek takarítanak rá, plusz etetik itatják, az persze, hogy később fog munkát találni, mint az, aki pl elköltözött egy másik városba, és fizetni kell az albérletet, rezsit, kaját, mindent! Sose értettem, hogy valaki hogy nem talál évekig munkát...nem hiszem el, hogy nincs ismerőse, aki be tudná rakni valahová, vagy hogy Mekibe, Burgerbe nem keresnek embert. Tudom, hogy nagyon nehéz munkát találni, főleg a mai helyzetben, de nem lehetetlen!
2012. febr. 26. 11:15
 34/42 A kérdező kommentje:
Hát ez a problémám nekem is. Saját lakásom van, csak ezért nem tudok beköltözni mert nincs munkám. Párom fizetéséből meg képtelenség megélni 2 embernek úgy, hogy fizeted a rezsit, kaját. Meg hát bútorok is kellenek legalább alapdolgok ha egyszerre nem is.
2012. febr. 26. 11:56
 35/42 anonim ***** válasza:
Fehérváron élsz?
2012. febr. 26. 12:11
 36/42 A kérdező kommentje:
Igen. Miért?
2012. febr. 26. 12:33
 37/42 A kérdező kommentje:
Miből gondoltad ezt amúgy?
2012. febr. 26. 12:46
 38/42 anonim ***** válasza:

A lányom is ügyvitelre jelentkezett a Hunyadiba,te is oda jártál?Miért nem vizsgáztál le?

Plusz a héten már másodszor olvastam a Fejér megyeibe a ruhaválogató munkahelyet.Ez a két info elég volt.

Valahogy próbálj bekerülni a ruhaválogatóba,ott nagyon jól keresnek.Nincs senki ismerősöd ott?Sztem el kellene menned személyesen,tudod hol van?Ha nem érdeklődj utána valami módon,ez fontos volna.Ha jól tudom két helyen van vagy volt,az egyik szárazréten.Ruhát is kaptak havi 7 kg-ot,meg a fizetés is jó volt nagyon,plusz amiket találnak a ruhát zsebeibe az sem mellékes.De nagyon sokat kell dolgozni,szombatokon is.

Próbáld a gyárakat is hátha,bár már biztos utána jártál ezeknek.

Az egyik ismerősöm most a köfémbe ment csomagolónak,a pannonjobon keresztül.Menjél el a munkaközvetítőkhöz is.Adott a város,mi falun vagyunk,sztem neked könnyebb volna,ott vagy helyben.Olvastam már felvétel butik ajtóra kiragasztva is.Nyisd nagyra a szemed.

Azt okvetlen írd meg miért nem végezted el a sulit!!!Ez fontos nekem,mint írtam a lányom is oda megy.

2012. febr. 26. 12:59
 39/42 A kérdező kommentje:
Nem, én nem a Hunyadiba jártam. Nem érdekelt az egész szakma azért hagytam abba. Tehát kb 2 évig odajártam feleslegesen. Már rég abbahagytam volna, szüleim unszolására jártam oda, de tisztába voltam vele, hogy nem fogok tudni levizsgázni belőle mert nem érdekel az egész. Köfémbe hallottam én is, hogy kell protekció, hogy bekerülhess. Megpróbálom a munkaközvetítőket is, köszi. Nincs sajnos ismerősöm ott a ruhaválogatónál, de én is 2x-ra láttam a hirdetést holott már jelentkeztem. Mikor másodszor láttam elég ideges lettem, írtam is az embernek, hogy mégis kit keres oda ha egy érettségi nem elég hozzá? Nekem is egyik ismerősöm szólt először, ő is hallotta, hogy jól keresnek vele, írtam is neki e-mailt, hogy hallottam van felvétel náluk igaz-e a hír. Erre lebaszott magyarán, hogy elég türelmetlen vagyok, olvasam a Hírlapot megfog jelenni a hirdetés. Másnap már benne volt az újságba is. Csak én előbb tudtam, hogy van felvétel ezért írtam neki, honnan kellett volna tunom, hogy megjelenik az újságban is? De amit írtam neki szerintem nem fog felvenni, egyébként tudom hol van. Vásárhelyi úton.
2012. febr. 26. 13:19
 40/42 A kérdező kommentje:
Egyébként bulizni már nem igazán járok, úgyhogy ha oda keresnek is és az ajtón van kiragasztva nem tudok róla. Ha esetleg tudnál bármit szólnál nekem kérlek? Írhatsz privátba is.
2012. febr. 26. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!