Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiakadtam, adtok tanácsot?...

Kiakadtam, adtok tanácsot? Felmondjak?

Figyelt kérdés

Itt a Karácsony és a munkahelyem még nem utalta a fizetésemet. (2 havi)Mindem megkérdezem tőlük, erre "majd holnap megbeszéljük" a válasz. Mindenki megkapta már a fizetését, csak mivel én egy testvérvállalkozásban dolgozom, a 3 cég egymásra mutogat. Ma nem mentem be dolgozni, mert mindkét lányom himlős lett, erre még ők vannak kiakadva, hogy ez nem így működik. A férjem szerint, addig amíg nem fizetnek ne is menjek. Jelenleg 4.000 Ftunk van hó végéig és most megyyünk még az orvoshoz a lányokkal.

A férjem kér kölcsön a szüleitől, mégis becsapva érzem magam. Kb. 200.000 Fttal tartoznak, és én kérjek kölcsön.

Ma amikor beszéltem velük, akkor azt mondták, hogy hétfőn tudják megmondani, hogy idén ki leszek-e egyáltalán fizetve.

Ma erősen elgondolkoztam rajta, hogy fel kéne mondanom, de hát munkanélkülire sem tudok menni, mert a kicsi után még jár a gyes.

Ti mit tennétek?

2010. dec. 17. 12:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
77%

Le van valahol irva hogy milyen jogaid vannak keress fel egy munkaügyi jogászt.

Vagy beszélgess el a fönököddel mondd el hogy lehetetlen helyzetbe hoz.

2010. dec. 17. 12:48
 2/25 anonim ***** válasza:
81%
Munkaügyi felügyelőséggel szépen kimenni, akkor odaadják a fizetésedet!
2010. dec. 17. 12:48
 3/25 anonim ***** válasza:
84%

Rohadt nehéz. Kisgyerekesként nagyon-nagyon nehéz elhelyezkedni.

Ez az első eset, hogy nem fizetnek ki? Mert ha ez az első, akkor lehet, hogy én még várnék ezzel a felmondással. Próbáljátok valahogyan átvészelni ezt az időszakot, még egy hol fizető-hol nem melóhely is többet ér, mint a nagy büdös nulla.

Ha mégis felmondasz azt mérlegelni kell, hogy:

- rendes fizetéssel be vagy-e jelentve?

- milyen régóta dolgozol? (ennek függvényében jár v. nem a munkanélküli ellátás)

- ha te mondasz fel és jár munkanélküli ellátás, azt csak 90 nap elteltével kezdődik.

2010. dec. 17. 12:49
 4/25 anonim ***** válasza:
78%

Menj el betegre!

Fenyegesd meg őket hogy az illetékes hivatalnál szólsz hogy nem kaptál fizut, ezért keményen megbüntethetik, és még kamatot is kapsz az elmaradt bér után! Én is voltam így, de csak kifizettem ès a melóm is megmatadt.

Ne mondj fel, mert akkor nem jár semmi juttatás, ha meg ők mondanák fel határozott szerződésnél fizetnek végkielégítést!

2010. dec. 17. 12:51
 5/25 anonim válasza:
76%

Fel ne mondj, mert akkor végkielégitést sem kapsz, meg ha van szabid, az is úszik.

Tudom sovány vigasz, mi egy helyen vagyunk a férjemmel, és szeptemberben volt utóljára fizetés, 3 gyerekünk van...

Annyi szerencsénk van, hogy van megtakaritásunk, de a munkaügyis sem fog érdemben tenni semmit, csak kap egy szóbeli figyelmeztetést...

2010. dec. 17. 12:52
 6/25 anonim ***** válasza:
70%

Így van, ha papírjaid vannak, munkaszerződésed stb. akkor munkaügyi felügyelőség.

Ha ezek hiányoznak, vagyis nem írtad alá, hogy az állományukban vagy, akkor elvileg feketézel, nincsenek jogaid, se követelni valód.

2010. dec. 17. 12:53
 7/25 A kérdező kommentje:

Az egyiknél kezdtem dolgozni 5 éve. Elmentem szülni, most jöttem vissza. Amióta visszajöttem csak a szabi részt fizették ki, hisz az az eredti helyemről jön, most a fizetésemen vitatkoznak, hogy kinek kéne utalni. Pedig szerintem először elutalniuk kellen és utána lejátszanikuk egymás között.

Ez már a 2. havi bérem amit nem utalnak.

Csak itt a Karácsony, betegek a gyerekek és még nekik áll feljebb, hogy nem megyek be dolgozni.

2010. dec. 17. 12:54
 8/25 A kérdező kommentje:

Nem feketézek!

A munkajogász szerint csak 3 hónap elmaradás után léphetek.

2010. dec. 17. 12:56
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Munkaszerződésedben mi áll?

Ki a munkáltatód valójában és milyen fizetési kötelezettsége van feléd?Hányadikáig stb.

Ezeket nézd meg, mert benne kell, hogy legyen a szerződésben.

2010. dec. 17. 12:58
 10/25 A kérdező kommentje:

12:52

nektek sem lehet könnyű :-(

Ti bejártok dolgozni,vagy kerestek mást ?

A bajom az, hogy elvárja, hogy túlórázzam, meg bemenjek a beteg gyerek mellől és nem fizet. Most keddre leltárt kéne készítenem, de annyira nem tudok rá koncentrálni csak dühöngök.

És még én hívjak babyszittert szerintük a gyerekeim mellé, hogy kész legyen a leltár.

2010. dec. 17. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!