Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek? Felmondjak majd?

Mit tegyek? Felmondjak majd?

Figyelt kérdés

Néhány hete kezdtem el dolgozni. Főiskolára járok. Anno több jelentkező közül választottak ki, és én azt ígértem, hogy hosszabb távra szeretnék ott maradni (legalább évekig). A munkaszerződés határozatlan időre szól, 90 napos próbaidővel.

Azonban változott egy-két dolog a sulinkban, és most már tudom, hogy szeptembertől nem tudok dolgozni majd suli mellett. Levelező kizárva.

Nem marad más lehetőség, mint hogy felmondjak szeptemberben. Lehet ennek valami következménye? Jogi vagy ilyesmi?

2011. júl. 17. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
inkább lemondjál
2011. júl. 17. 14:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen fel kell mondanod, még a 90 nap lejárta előtt - így nincs felmondási idő...

Viszont a munkáltató lehet hogy sz@rba lesz ha komolyan számolt veled - és nem tud időben felkészülni a helyettesítésedre.

Szerintem jelezd Neki előre...

2011. júl. 17. 14:36
 3/4 A kérdező kommentje:
viszont ha jelzem előre, egyből elbocsátanak, pedig a pénzre most szükségem volna. nagyon nehéz helyzet ez...
2011. júl. 17. 16:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor oda állsz elé aug. elején és közlöd vele,hogy szeretsz itt dolgozni és szeretnél is tovább maradni,de sajnos nem lehetséges, mert családi okok jöttek közbe és otthon nagy szükség van rád. Így sajnos fel kell,hogy mondj, mert úgy érzed nem tudnál maximálisan teljesíteni. Persze, amíg nem találnak valakit a helyedre be tudsz járni,de már nem sokáig.Nem kell itt a sulival jönni, mond azt, hogy családi okok és kész.
2011. júl. 18. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!