Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Járhat majd valami? A kérdésem...

Járhat majd valami? A kérdésem lent van

Figyelt kérdés
KB 300 ledolgozott munkanapom van az elmúlt 4 évben.Sajnos egyre inkább el kellene mennem táppénzre.Utána kirúgnának(minden táppénzessel ezt csinálja ez a munkahely).Járna nekem valami?Esetleg az vmit jelentene,hogy több mint 1 hónapot lennék otthon tbn?
2011. okt. 28. 00:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Szeptember 1-től az elmúlt 5 évet nézik.

Nem a ledolgozott munkanapok számítanak, hanem a munkaviszonyban töltött napok. Pl: Júliusban 21 munkanap volt (amit ledolgoztál), de a munkaviszonyod egész hónapban fennállt, ezért 31 napot vesznek figyelembe a munkaügyiben.

Minimum 360 nap kell az álláskeresési járadékhoz (táppénz is számít) Minden 10 munkaviszonyos nap után kapsz egy járadékos napot: minimum 36, maximum 90 napig adhatnak álláskeresési járadékot.

Ha felmondanak neked, 30 nap felmondási idő van (aminek a felét dolgoztathatja le, a másik felében fel kell mentenie a munkavégzés alól), ez is beleszámít.

Így már valószínűleg meglesz a 360 munkaviszonyos napod.

A www.munka.hu, vagy www.afsz.hu oldalon (ugyanaz a kettő) megtalálod ezt az álláskeresőknek cím alatt az ellátásokban.

2011. okt. 28. 07:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Tehát ha tavaly júniusban kezdtem,akkor már bőven túl vagyok a 360napos kereten.Köszi!
2011. okt. 28. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!