Miért fordul elő az állásinterjú után, hogy a munkáltató közli a munkavállalóval, majd ekkor érdeklődjön, hogy megkapja az állást vagy sem? Manapság sehol sem úgy működik, hogy a cég/munkáltató értesít?
Ilyenkor 90%- a az esély arra, hogy nem sikerült az állást megszerezni. Én nem hívnám fel, mert felesleges pénz kidobás lenne. Ha valakit felakarnak venni azt helyben megmondják, Például: Behívják próbára, mondanak egy konkrét időpontot mikor lehet munkába állni.
Állásinterjún elkezdenek " kötekedni " kifogásokat találnak már az egész tárgytalanná válik.
Ha sok a jelentkező akkor egy pár nap elteltével a munkáltatónak kell telefont ragadnia és értesíteni a munkavállalót.
Ha pedig csoportos felvétel van mondjuk több mint 100
embert vesznek fel akkor nem hiszem, hogy mind a 100 embert felfogja hívni amikor más dolga is van.
Jelenlegi helyzetben nem valószínű a tömeges felvétel.
Vagy arra kiváncsiak mennyire vagy kitartó és mennyire kell az állás, lehet ezért használják ezt a módszert.
Saját helyzetemben amikor megemlíti a munkaadó a telefont már elbuktam.
Én azt nem tudom, miért nem képesek a munkáltatók úgy eljárni, mint pl. a közig szférában?
Ott érdekes módon még mindig képesek voltak valamilyen formában értesíteni arról is, ha sikertelen volt a szereplésem.
Vajon miért van ez, mikor meg vagyok arról is győződve, hogy alkalmasint az ott dolgozó HResek kevesebbet keresnek, mint a versenyszférás társaik?
Leesne az aranygyűrű a Marika titkárnő kezéről, ha egy héten át meg kéne ereszteni néhány telefont a béréért cserébe, hogy "sajnos egy másik pályázót választottunk ki az állásra.."?
Nekem még mindig visszajelezték, ahány helyre annakidején jelentkeztem.
Volt ahol telefonon, de olyan is volt, hogy néhány hónap múlva postázta vissza az apeh a teljes pályázati anyagomat, elutasító levéllel együtt.
Jó, persze, akkor már rég nem volt az eszemben, hogy oda is beadtam, de legalább foglalkoztak vele, és vették a fáradságot egy nyomorult nem-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!