Csökkentheti-e a munkáltató a fizetésed?
Alapból nem.
Szerintem ez totál törvényellenes, bár elég nehéz, ha már aláírtátok a módosított szerződést, de nem biztos, hogy veszett fejsze nyele. Ha más is azt állítja, amit Te, akkor meg lehet próbálni közösen a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél kezdeményezni egy eljárást, megtévesztés, "kényszerítés" jogcímen.
Az lehet, hogy törvényes, ha csökkentik a fizetésedet, és az is lehet, hogy az is törvényes lenne, ha kirúgnának amiatt, hogy nem írod alá a szerződésmódosítást. De az biztos, hogy az törvénytelen, ha nem kapsz fizetést akkor, ha nem írod alá a szerződésmódosítást, vagy ha ezzel fenyegetnek! Amit ledolgoztál, azt szent kötelességük megadni még a régi szerződés szerint! Én azt javaslom, hogy járj ennek jobban utána, és ha tényleg többen azt állítjátok, amit te, szerintem érdemes bírósághoz fordulni! Szerintem ne írd alá a szerződésmódosítást, és másokat is buzdíts arra, hogy ne írják alá!
Hangsúlyozom azonban, hogy ez tényleg csak az én személyes véleményem. Minden esetre nézz jobban utána a dolgoknak, mielőtt bármi komolyat lépsz! Úgy értem, tájékozódj más forrásokból is, a gyakorikérdéseknek ne adj túl nagy relevanciát! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!