TGYÁS vagy GYed? Munkáltató vagy Oep?
A kérdésed első részére nagyon nehéz úgy válaszolni, hogy nem látom a jelenlegi ellátásod alapját és nem tudom a pontos dátumokat, hogy mikortól meddig kaptál ellátásokat, vmint meddig dolgoztál pontosan.
Egyszerre egy ellátást lehet kérni csak egy gyerek után, tehát vagy megigényeled a második gyerekkel a TGYS-t vagy az elsővel leszel GYED-en amíg le nem jár és a fentmaradó napokra kéred a TGYS-t a második babával.
Ha nem tb kifizetőhely a munkahelyed akkor a TB-hez kell bemenned és ott intézned ezeket a dolgokat. Egyedül a GYES-t kell a Magyar Államkincstárnál.
Egyébként szerintem menj be a TB-hez és kérj meg egy ügyintézőt, hogy segítsen neked, hogy hogy fogsz, tehát melyik ellátással fogsz jobban járni.
Remélem segítettem!
Üdv
Köszi válaszod...
Igazából 2010.március végéig dolgoztam,május elején szültem.A baba után kaptám tgyás-t októberig,majd azóta gyed-en vagyok.Vki azt mondta,h a második babánál is ugyanabból a jövedelemből számolnak,mint elsővel,ezért kérdeztem,h most újra a munkáltató állítja-e ki a jövedelemigazolós papírokat vagy az oep visszakeresi a 2010-ben leadott adatokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!