A gyed lejárta előtt is köteles visszavenni a munkáltató, ha én kérem?
Nem vagyok szakértő, de én úgy tudom, hogy igen, bármikor megszakíthatod a fizetés nélküli szabidat.
A védettség pedig a gyermek 3 éves koráig jár, függetlenül attól, hogy gyed-en, gyes-en vagy semmin nem vagy.
Azért halkan megjegyzem, hogy nekem nov. 10-én jár le a gyed-em és csak 11-től vehetem majd ki a szabikat, előbb nem engedték, pedig azt szerettem volna, mivel 73 napom van.
3. vagyok.
Szerintem ne mondd le a gyed-et, várd meg, amíg lejár magától. Ha lemondod és a munkáltatód meg nem adja ki a szabijaidat, akkor mi lesz? A beszoktatás alatt úgysem tudsz még elhelyezkedni, jövedelem nélkül meg nem maradhattok.
Nekem is most kezdte a bölcsit a kisfiam és 10-éig még jár a gyed. Én nem mondtam le, mivel nekem sem engedték előbb kivenni a szabikat. Lejár magától, 11-étől meg szabin leszek.
A nagyfiammal is így csináltam anno, bár ott meg ki sem adták a szabikat végül...
Amúgy meg állj a sarkadra és ne hagyd magad átverni! Sik sikert! :)
Ja igen, ugyanezt játszották el velem akkor, amikor a nagyfiam 2 lett és elkezdte a bölcsit. Én jeleztem 2 hónappal előtte, hogy akkor ahogy lejár a gyed, szeretném kivenni a szabikat és mennék vissza. Erre közölték, hogy létszámstop van a válság miatt és hogy a gyerek 3 éves koráig nem kötelesek visszavenni és a szabijaimat sem adhatják ki. A fiam meg már beszokott a bölcsibe és nagyon meg is szerette.
Elkezdtem munkát keresni és közben terhes lettem a kicsivel, ami miatt el akartam menni táppénzre és azt sem engedték! Én hülye, meg nem néztem utána semminek, egy nagy cégről lévén szó, megbíztam bennük, aztán megtudtam, hogy jól átvágtak...
Na most már nem hagytam magam és kerek-perec közöltem, hogy megyek vissza és találjanak nekem helyet. Ha meg nagyon húzódoztak volna tőle, akkor mentem volna munkaügyi jogászhoz (szerencsére a húgom főnöke az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!