Karácsonykor is dolgozom. Felmondjak a munkahelyemen?
Diszkóban dolgozom, és hát kinyit 25én. És őszintén rohadtul bosszant és ideges is vagyok amikor eszembe jut, hogy a sok barom paraszt mellett kell tálcával a kezemben futkorásznom, ahelyett hogy családdal és a bnővel lennék 25.én este.
Szóval nagyon bennem van hogy nem is felmondok, de megmondom, hogy nem akarok bemenni, aztán vagy kirúgnak vagy nem....
Karácsony egy ugyanolyan nap mint a többi, ha 25-én dolgoznod kell, leszel 26-án a barátnőddel, ennyi.
Van aki szenteste dolgozik, család mellett, és akkor mi van?
Ez legyen a legnagyobb baj :)
A párom is dolgozik 24-25-26-án, sőt még szilveszterkor is, ráadásul éjszakás lesz.
Viszont kap érte pótlékot, ami kicsit motiválja :D
Ha annyi pénzed van, hogy mindegy, hogy van-e munkahelyed, akkor mondj fel. Ha nincs, akkor inkább karácsonyozzatok előbb vagy később.
Teljesmértékben megértelek'Hasonló helyzetben vagyok én is, talán még "rosszabban". Külföldön élek és a vendéglátásban dolgozom. Az idei karácsonyom már a második lesz, mikor a teljes ünnepek alatt dolgoznom kell, beleértve szentestét és szilvesztert is:-(. Természetesen szívesebben mennék haza, hogy a családommal töltsem ezt az időszakot, itt ugyanis teljesen egyedül vagyok. Persze a felmondás gondolatával is minden nap eljátszom,de ha most otthagyom a munkahelyem, az újévet kezdhetem álláskereséssel,ami külföldi lévén soha nem ment könnyen, s valószínűleg nagyobb gondokkal járna, mint az, hogy most munkával telnek az év utolsó napjai. Csak arra gondolok, hogy pár hét és ha minden rendben megy, pár napra hazaengednek...
Szóval nem hiszem, hogy ennyire el kellene keseredned. Ha 24-én és 26-án szabad vagy, s 25én is csak éjszaka kell dolgoznod, még mindig van idő, amit a szeretteiddel tölthetsz!Én bármit megadnék, hogy csak egy pár órára is, de a 10 hónapja nem látott szüleimmel és testvéreimmel legyek a közösen feldíszített karácsonyfa körül. Ehelyett a munkából reggel hazaérve egy kis műfenyő színes fényfüzérét bámulva számolom a napokat....de ha január vagy február is lesz, mikor hazamegyek, nekem akkor lesz karácsony:-)!
Próbáld minél tartalmasabbá tenni azt az időt, amit a szeretteiddel töltesz, így mikor nem lehetsz velük, ezekböl a szép emlékekből meríthetsz erőt! (nekem elhiheted;-) )
Szóval fel a fejjel és Kellemes Ünnepeket!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!