Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Származhat-e abból hátrányom,...

Származhat-e abból hátrányom, ha próbaidő alatt rendszeresen felmondok, amint találok jobb állást?

Figyelt kérdés

Az előző munkahelyemen több, mint 5 évet lehúztam, tehát elviekben nem vagyok az a tipikus "job hopper", de szeretnék váltani, illetve képezni magam (félbehagyott egyetem befejezése, nyelvvizsgák, stb.).

A tavalyi évem második fele javarészt álláskereséssel, interjúkra való utazgatással telt és nem igazán volt szerencsém. Lévén, végeredményben mindegyik munkahely alulmúlta a nem túl magas elvárásaimat, ezért jobb híján munkahelyről-munkahelyre ugrálok.

Hol a kollégákkal nincs meg az összhang - finoman szólva, hol a körülmények tarthatatlanok. A legelső munkahelyem sem volt leányálom, viszont ott legalább a kollégák többsége kedvelt, elfogadott, a körülmények is tűrhetőek voltak. Mióta az első munkahelyemről felmondtam, azóta rosszabbnál-rosszabb állásokat fogtam ki, hiába tűnt némelyik papíron jobb lehetőségnek.

Egyelőre mindenesetre egy nyugisabb, egyműszakos bolti eladói állást szeretnék, de rendre lecsúszok az ilyen állásokról, jóllehet, többéves kereskedelmi tapasztalattal rendelkezem.

Csak szuper-, és hipermarketekbe szoktak felvenni, de elegem van a többműszakos munkarendből és úgy általában véve az élelmiszerkereskedelemből, a Mohu automatákkal, kosszal, csótányokkal, egerekkel egyetemben.

Szaküzletbe, pláne non-food területre viszont sokkal nehezebb bekerülni, sokkal nagyobb a verseny, hiába felelek meg papíron a nem túl magas elvárásoknak.

Kérdésem, hogy megüthetem-e a bokámat azzal, ha különböző üzletláncok között ugrálok, és ha időközben összejön egy jobb, kedvezőbb ajánlat, akkor próbaidő alatt lelépek? Rakhatnak-e emiatt feketelistára, ha a munkámat az ottlétem alatt becsületesen és lelkiismeretesen végeztem?

Ezeket az állásokat szimplán azért vállalom be, mert sajnos nincs annyi félretett pénzem, hogy újfent hónapokig keresgéljem a munkákat és a jelenlegi munkaerőpiac rendkívül bizonytalan.

tegnapelőtt 15:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Más típusú munka nem jöhetne szóba esetleg? Nyelvtudással hogy állsz? Egyébként megértelek, én is megyeszékhelyen élek, alig van munka a gyári melón kívül. Ha van is, azt csókosok kapják meg.
tegnapelőtt 17:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is megyeszékhelyről mentem Budapestre.

Amúgy Debrecenből költöztem. (Ott se sokáig laktam.) és azt mondják debrecenről, hogy:

-drágák az albérletek (Nézz be egy facebookos csoportba, ott rendszeresen megosztanak drága debreceni albérletet. Valami ge*idrága albérletek a csoport neve.)

-vagy 3 műszakos munka van, vagy minimálbérért eladói (ezt itt a gyakorin olvastam)

Ez lehet a szerencsénk (nekem is, neked is), hogy Budapesten van 373737 munkalehetőség, és nagy a vándorlás.

nem Debrecenben laksz?

"de egyedül, kapcsolatok nélkül nem merek nekivágni, hogy aztán berakjanak egy vadidegen mellé egy kabinba.".

Ugyanez nálam is. csak én nem kabinnal számolok, hanem szobával. Nincs kedvem idegen emberhez, aki elől nem zárhatom el a telefont, stb. Most szobát bérlek itt Budapesten, de zárható a szoba.

És azért ne felejtsük, kell a privát szféra. Azért összezárva egy idegennel egy szobába, nem a legjobb. Főleg, ha valaki nagyon igényli az egyedüllétet.

9-es voltam. Vagy 4-es. :D

tegnapelőtt 19:04
 13/16 A kérdező kommentje:

Szóba jöhetne, de ötletem sincs, hogy milyen irányba lenne érdemes elindulnom, ami növelné a munkaerőpiaci értékemet, ugyanakkor legalább részben fedné a kompetenciáimat és/vagy érdeklődési körömet. Sajnos humán-bölcsész beállítottságom van, szeretek írni, rajzolni, elemezni, kutatni, érdekelnek a kulturális, művészeti témák, illetve a pszichológia. Mindez azonban semmit nem ér a munkaerőpiacon. Az AI valamennyi kreatív szakterületet tönkrevágott, én pedig elvből nem lennék hajlandó használni.

Pszichológiát mondjuk szívesen tanulnék, talán ez az egyetlen szegmens, az általam felsoroltak közül, amivel lehetne érvényesülni, de újra kellene hozzá érettségiznem, mivel 400 pont körüli értékeim vannak, oda meg alsó hangon 450-460 kell, még önköltségesen is.

Ami a nyelveket illeti, az angolt napi szinten használom (írás, olvasás, filmnézés, stb.), szóban viszont lenne hová fejlődni. Nyelvtanfolyamra tervezek majd járni, ahol célirányosan lehetne a beszédkészségemen fejleszteni.

Németül tanultam ugyan, nyelvvizsgám is van belőle, ám érettségi óta nem használtam, így szinte mindent elfelejtettem. A japán nyelvvel gyakorlatilag ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy ebből még a csúcsidőszakom alatt is legfeljebb gyenge középfokú szintet értem el, stabil, használható nyelvtudásom nem igazán volt belőle.

A francia, a spanyol és az orosz nyelv érdekelne, ezeket szívesen tanulnám. Kínaiul egyetemen egy évig tanultam, de nem igazán kaptam rá az ízére.

Nem tudom, hogy pályaorientációs szakember, esetleg pszichológus tudna-e segíteni, hogy merre, milyen irányba lenne érdemes továbbtanulnom, úgy, hogy a személyiségemhez is passzoljon és relatíve könnyen el is tudjak az adott területen helyezkedni. Az úgymond, "kétkezi" szakmák közül egyik sem vonz. Pályaorientációs tesztekből több tucatnyit kitöltöttem már és szinte mindenhol az jött ki, hogy menjek művésznek, grafikusnak, írónak, jelmeztervezőnek, kutatónak, tanácsadónak... :') Mi tagadás, tudnám őket élvezni, de egyik sem túl piacképes terület.

Szívás, amikor az embernek kizárólag olyan dolgokhoz van tehetsége/affinitása, amivel nem, vagy csak nagyon nehezen lehet érvényesülni, meg úgy egyáltalán pénzt keresni.

tegnapelőtt 19:51
 14/16 A kérdező kommentje:
Egyébként nem debreceni vagyok, de lényegében mindegy is, az ország zöme a fővárost meg a nyugat-magyarországi régiókat leszámítva gyakorlatilag élhetetlen, hacsak nem gyári munkásként vagy vállalkozóként képzeli el az ember az életét.
tegnapelőtt 19:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

11 vagyok. Sok közös van bennünk akkor. Én most készülök a pszichológia szakra, és SSC jellegű, home office munkákat pályázok meg. Szerencsére van C1 nyelvvizsgám, de jól jönne még egy nyelv, mert az nagy előny, ha van. Amúgy bölcsész diplomám van, azzal meg gyakorlatilag mindenki ezt a fajta, ún. "szellemi" betanított munkát végzi. :D Nyilván itt az a hátrány, hogy ezek nagyobb része műszakos (főleg ami nem igényel releváns tapasztalatot). Ugyanakkor általános, 8 órás műszak mellett kizárt, hogy elengedne a munkáltató tanulni. Legalábbis 1-2 éve, amikor egy-egy interjún említettem, hogy tanulok (az előző szakot is levelezőn csináltam), azonnal azt mondták, hogy ki van zárva, hogy heti egy napot hiányozzak. A munka jellege miatt nem jöhetett szóba, hogy ledolgozzam/túlórázzak, a szabadság meg nem lett volna elég.

Ha szereted a kreativitást és van némi informatikai beállítottságod is, akkor szerintem a UI/UX designer vagy a frontend fejlesztés az tök jó irány. Van benne pszichológia, kreativitás, művészet is. Vannak tanfolyamok, de autodidakta módon is ki lehet tanulni.

tegnapelőtt 20:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

4-es/9-es vagyok.

Én is szeretek írni-olvasni, zenélek (magam részére),önismereti dolgok is érdekelnek, vannak is olyan könyveim.

...és az a meglátásom, hogy férfiként könnyebb. Férfiként elmész költöztetni, akár feketén is...szereled a kocsikat. Nőként mit csinálsz? Meghívnak favágás helyett, hogy vigyázz a gyerekre? És ha nem vagy oda a gyerekekért? (Ui: nyilván van olyan, hogy meghívják azt embert gyerekvigyázásra, de szerintem a költöztetés, bútor/hűtőcipelés gyakoribb.)

Elég szomorú, hogy Magyarországon ez a helyzet,hogy csak nyugati részek és Budapest jöhet szóba, ha jobban akar élni az ember.

tegnap 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!