Mennyire könnyű egy multiból kirúgni valakit próbaidő után?
Nagyon nem mindegy milyen pozíció, alapvetően a hierarchiában értve és az elvégzett munka specialitását tekintve.
Ha a munkád önmagában nem bizonyítja, hogy te rendesen elvégezted, az már több, mint aggodalomra ad okot mindentől függetlenül.
De tényleg kellenének részletek, hogy mit is csinálsz.
1-es, szerintem csak "alapos indokkal" rúghatnak ki, pl. nem megfelelő minőségű a munkám vagy leépítés van. Leépítés nem lesz, valószínűleg még több embert is fel fogunk venni a közeljövőben.
Elemző vagyok, kb SQL orrba-szájba, riportok, elemzések.
akkor majd hivatkozik összeférhetetlenségre, azt nem fogja firtatni sem bizonyítani senki.. nyugi, nem kel alapos indok.
tőlünk úgy tették ki az ügyvezetőt, hogy nem csinált semmit. pénteken dolgozott, hétfőn már nem kellett bejönnie.
Csoportvezetőket azonnali hatályúval küldik el. Az elmúlt 2 hónapban 2-t is. ráfogják ,hogy nincsenek megelégedve a munkájával, nem hozza a cég által elvárt minőséget és heló. Senki nem fog ilyennel pert nyerni ellenük, még ha nem is jogos.
Biztos, hogy nem nyernének pert? Nekem van egy olyan feltételezésem, hogy az emberek többsége nem akar pénzt és időt kockáztatni, de nekem elég sok pénzem van (az átlag magyarhoz képest, nyilván, de mondjuk több mint egy évig kihúznám nulla jövedelemmel, de a szüleim is simán el tudnának tartani),szóval én simán belemennék, ha lenne esélyem, és szerintem attól még,mert az emberek nem mennek bele, az nem jelenti azt, hogy nincs esély (más példa, de hasonló: a váláskor a gyerekeket 90%-ban az anyánálhelyezik el, VISZONT, ha az apa kifejezi az igényét, hogy nála helyezzék el vagymegosztott felügyelet legyen, 50%-ban megkapják. Simán lehet, hogy el se kezdik, mert azt hiszik, hogy úgyse változna semmi).
Mit jelent az összeférhetetlenség? Illetve az nem lenne támadható, ha 3+ évig elégedettek voltak velem korábban, aztán hirtelen nem?
Elég könnyen ki tudnak rúgni, munkaügyön mindig van valaki aki papíron meg tudja indokolni, hogy örülj neki még ők tesznek szívességet, hogy csak szimplán kirúgtak és nem követelnek kártérítést.
Egyedül az szokta őket visszatartani ha kártérítést kell fizetni de ott meg elkezdenek addig baszogatni amíg fel nem mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!