Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire könnyű egy multiból...

Mennyire könnyű egy multiból kirúgni valakit próbaidő után?

Figyelt kérdés
Van egy elég nagy projektem, szoros határidővel, és félek, hogy nem lesz meg időben, bár, még úgy is, hogy nem túl nagy az önbizalmam, szerintem ez nem az én hibám lesz, és időben szólni is fogok, ha úgy látszik, hogy ez nem teljesíthető. Annyit tudni kell, hogy nem vagyok itt régóta, 4 hónapja, de voltam már ugyanezen a helyen, ugyanebben a csapatban több mint 3 évig, elégedettek voltak velem, azért is hívtak vissza (én váltottam állást, amikor elmentem). Most viszont bevallom,egy kicsit aggódom, de úgy általánosságban felmerült bennem, hogy mennyire lehet nehéz kirúgni. Már nem vagyok próbaidőn, de mivel nem dolgozom itt régóta,végkielégítést nem kéne fizetni. Simán hivatkozhatnak arra, hogy nem elégedettek a munkámmal, nem? Az persze jó, hogy multi, itt azért talán tisztességesebbek az emberrel, de nem tudom, hogy lehetne bizonyítani, hogy én igenis elvégeztem a munkámat olyan szinten, ami elvárható. Szóval akinek van tapasztalata, véleménye, bármi, szívesen olvasnám.

dec. 7. 19:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Próbaidö után minden nehézség nélkül felmondhatnak neked, a felmondási idö ledoglozása után megszünik a munkaviszony.
dec. 7. 20:05
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon nem mindegy milyen pozíció, alapvetően a hierarchiában értve és az elvégzett munka specialitását tekintve.

Ha a munkád önmagában nem bizonyítja, hogy te rendesen elvégezted, az már több, mint aggodalomra ad okot mindentől függetlenül.

De tényleg kellenének részletek, hogy mit is csinálsz.

dec. 7. 20:07
 3/20 A kérdező kommentje:

1-es, szerintem csak "alapos indokkal" rúghatnak ki, pl. nem megfelelő minőségű a munkám vagy leépítés van. Leépítés nem lesz, valószínűleg még több embert is fel fogunk venni a közeljövőben.

Elemző vagyok, kb SQL orrba-szájba, riportok, elemzések.

dec. 7. 20:09
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem végzed el a munkádat határidöre, az alapos indok!
dec. 7. 20:12
 5/20 A kérdező kommentje:
OK, de mi van akkor, ha a határidő túl szoros ekkora feladatra, és én időben jelzem, hogy szerintem ez nem fog menni? Korábban minden feladatomat elvégeztem határidőre, oké, ha kaptam egy ilyen dobj el minden feladatot (amit a főnök határozott meg), akkor nyilván csúsztam azzal, ami volt. Továbbá khm, hogy mondjam,nálunk a feladatok határideje sokszor "ajánlás",a többség nem végez el határidőre dolgokat. A különbség az,hogy ez a feladat az anyacégnek kell nagyon, szóval fontosabb, mint az, hogy most cégen belül valakinek +3 napot kell várnia. Viszont ha a határidő SZERINTEM teljesíthetetlen, akkor nyilván "nem várható el", hogy elvégezzem határidőre.
dec. 7. 20:18
 6/20 anonim ***** válasza:
30%

akkor majd hivatkozik összeférhetetlenségre, azt nem fogja firtatni sem bizonyítani senki.. nyugi, nem kel alapos indok.

tőlünk úgy tették ki az ügyvezetőt, hogy nem csinált semmit. pénteken dolgozott, hétfőn már nem kellett bejönnie.

Csoportvezetőket azonnali hatályúval küldik el. Az elmúlt 2 hónapban 2-t is. ráfogják ,hogy nincsenek megelégedve a munkájával, nem hozza a cég által elvárt minőséget és heló. Senki nem fog ilyennel pert nyerni ellenük, még ha nem is jogos.

dec. 7. 20:20
 7/20 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy nem nyernének pert? Nekem van egy olyan feltételezésem, hogy az emberek többsége nem akar pénzt és időt kockáztatni, de nekem elég sok pénzem van (az átlag magyarhoz képest, nyilván, de mondjuk több mint egy évig kihúznám nulla jövedelemmel, de a szüleim is simán el tudnának tartani),szóval én simán belemennék, ha lenne esélyem, és szerintem attól még,mert az emberek nem mennek bele, az nem jelenti azt, hogy nincs esély (más példa, de hasonló: a váláskor a gyerekeket 90%-ban az anyánálhelyezik el, VISZONT, ha az apa kifejezi az igényét, hogy nála helyezzék el vagymegosztott felügyelet legyen, 50%-ban megkapják. Simán lehet, hogy el se kezdik, mert azt hiszik, hogy úgyse változna semmi).

Mit jelent az összeférhetetlenség? Illetve az nem lenne támadható, ha 3+ évig elégedettek voltak velem korábban, aztán hirtelen nem?

dec. 7. 20:24
 8/20 A kérdező kommentje:
Na de eléggé elmentünk sötétebb vizekre :), bár nyilván csak az tud konkrét példát mondani, aki látott ilyet, nem is tudom, mire számítottam. Én egy esetet ismerek, az illető lelkileg teljesen összeomlott a covid alatt,nem tudta elvégezni a munkáját, őt újra próbaidőre tették, de ezután elég hamar fel is mondott inkább.
dec. 7. 20:27
 9/20 anonim ***** válasza:
87%
#5: És ki dönti el, hogy az a határidő teljesíthető-e?
dec. 7. 20:30
 10/20 anonim ***** válasza:
76%

Elég könnyen ki tudnak rúgni, munkaügyön mindig van valaki aki papíron meg tudja indokolni, hogy örülj neki még ők tesznek szívességet, hogy csak szimplán kirúgtak és nem követelnek kártérítést.

Egyedül az szokta őket visszatartani ha kártérítést kell fizetni de ott meg elkezdenek addig baszogatni amíg fel nem mondasz.

dec. 7. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!