Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondás próbaidő alatt másnap?

Felmondás próbaidő alatt másnap?

Figyelt kérdés
Holnap kellene mennem reggel 6-ra dolgozni, de egyszerűen nem bírom fizikailag a munkahelyet, szeretnék váltani. Munkaközvetítőnél írtam alá szerződést, kis üzemben dolgozom, ott telefonszámot se emailt nem kaptam. Egy hét alatt még a főnök sem mutatkozott be, hogy a nevére emlékezzek. Kaptunk egy névjegyet, amin egy hölgy neve van a közvetítő irodánál akinek a táppénzes papírt kell küldeni. A kérdésem az lenne, ha ma este írok ennek a hölgynek egy emailt, hogy fel szeretnék mondani már másnap, az jogilag rendben van? Semmit nem kaptunk a munkahelyen szóval nincs is mit leadnom.

tegnap 18:31
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
A munkaközvetítő a munkáltató, nála kell felmondanod. Nem szeretik az e-mailetést, nem tudom, elfogadják-e, de reggel be tudsz menni.
tegnap 18:42
 2/8 Thunderfairy ***** válasza:
85%
Úgy tudom hogy probaidő alatt bármikor felmondhatsz azzonalra is.
tegnap 18:42
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Akár azonnal is.
tegnap 18:52
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem aznap reggel is feltudsz, de érdemesebb személyesen, mert úgyis be kell menni aláírni. Ha mondjuk terveztek veled, akkor nem fognak örülni, de ez téged nem érdekel.
tegnap 18:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet akkor először egy telefon lesz ebből reggel, aztán bemegyek személyesen is.
tegnap 19:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Az az igazság 10 embert vettek fel most, hallottam már sokan közben ki is léptek, nem csodálom mert még munkavédelmi tájékoztatót sem kaptunk, és sok egészségre ártalmas anyaggal dolgozunk nem megfelelő védelemmel. Munkaközvetítő teljesen mást ígért, akivel betanulok másik újonc már szintén tervezi a váltást.
tegnap 19:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ez egy munkaközvetítő, munkaerő kölcsönző, lehúzó cég, akinek a dolgozó semmit nem jelent, ahogy a cégnek sem.

Nyilván ezt jelzi az is, hogy a főnök be sem mutatkozott, mert hát minek mutatkozna be a napi újoncoknak. Ott úgysem marad senki sokáig.

Jön helyetted másnap a következő.

Egy percig ne legyen lelkiismeret furdalásod azért, mert "felmondasz".

Én simán írnék most egy e-mailt, hogy holnaptól nem tudok menni, felmondok és hogy legyen szíves válaszban tájékoztatni a további teendőimről.

Mert így a felmondásodnak lesz írásbeli nyoma.

Aztán ha holnap nem reagál erre semmit, akkor felhívnám telefonon is, hogy jelezzem neki, meg megkérdezzem, hogy megkapta-e az e-mailes felmondásomat.

tegnap 21:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, végül én is erre jutottam! Írtam is egy emailt, de teljesen egyetértek, hazudtak is a munkáról, munkavédelem a semmi körül mozog, ez így teljesen tarthatatlan. Csak azt bánom, hogy elhittem a feltételeket mert ez volt az első munkahelyem, de ennél lesz ez még jobb is.
tegnap 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!